SUM Architecten
Advertorial Politiek plein

Herinrichting winkelcentrum De Ridderhof

Meer nog dan De Aarhof is winkelcentrum De Ridderhof dringend aan vernieuwing toe. De uitstraling is bepaald niet positief: de inrichting is gedateerd, veel winkels staan leeg, de parkeergarage is onhandig ingedeeld en er is veel achterstallig onderhoud. "Het is dan ook niet vreemd dat het winkelcentrum al geruime tijd kampt met een terugloop aan bezoekers."

Revitaliseren betaalbaar via woontoren

Recent is er een plan opgesteld voor het opknappen en revitaliseren van de Ridderhof door de Vereniging van Eigenaren, Hoogvliet Beheer en grooteigenaar Cairn. In dit plan wordt onder andere voorgesteld het Carmenplein, het Aïdaplein en de parkeergarage opnieuw in te richten. Het winkel­centrum wordt aangepast aan de moderne eisen, met onder andere nieuwe en duidelijker opgangen. De westpoot van de Ridderhof wordt ingekort en wordt vervangen door een woontoren. "Vanuit onze achterban zijn er vragen gesteld omtrent de bouw van deze woontoren. Niemand weet nog hoe het er precies uit gaat zien en de omwonenden willen graag tijdig betrokken worden. Een opmerking van de ontwikkelaar dat ‘omwonenden hier positief tegenover staan’ wordt door hen wat prematuur geacht", aldus de fractie van de ChristenUnie.

Tekst loopt door onder de afbeelding

ridderhof-bestaand-nieuw.png
Winkelcentrum De Ridderhof, met links de bestaande situatie en rechts de nieuwe situatie.

Voldoende parkeerplaatsen?

Het betaald parkeren is in 2020 al afgeschaft en zal in de nieuwe situatie niet weer worden ingevoerd.

Om het gebied als één geheel te laten functioneren, wordt voorgesteld het Carmenplein, het Aïdaplein en de parkeer­garage zodanig opnieuw in te richten, dat volledige uitwisse­ling tussen parkeerplaatsen voor winkels en voor woningen kan plaatsvinden. Wel heeft de ChristenUniefractie nadrukkelijk nagevraagd of het huidige aantal parkeerplaatsen in de buurt kan worden gehandhaafd in de nieuwe situatie. "Het is namelijk in de huidige situatie vaak al heel erg zoeken naar een plekje voor omwonenden."

Tijdens de raadsvergadering van 30 september heeft de gemeenteraad geld beschikbaar gesteld voor deze herinrichting van het openbaar gebied rond het winkelcentrum. Op deze wijze wil de gemeente het functioneren van de vernieuwde Ridderhof stimuleren.

Geld beschikbaar?

De ChristenUniefractie heeft tijdens deze raadsvergadering haar complimenten uitgesproken naar de initiatiefnemers voor het door hen opgestelde plan voor de revitalisering van De Ridderhof. "Op aangeven van de ChristenUnie zal het beschikbaar stellen van het geld definitief geregeld worden tijdens de behandeling van de begroting voor 2022 in de raads­vergadering van november. Zo kan het gebied rondom de Ridderhof meer als één geheel gaan functioneren."


Meer nieuws

Advertorial Werken vandaag 16:58

Robert (29) over werken als Talent Sourcer bij Let's Recruit!

Let's Recruit! ontzorgt klanten in het volledige werving- en recruitmentproces, van de klantvraag tot en met het onboardingsproces. Robert Zweegman is Talent Sourcer bij Let's Recruit! en is gespecialiseerd in het zoeken naar nieuw talent voor hun klanten. Hoe hij dat doet? Dat legt hij graag aan je uit. 

Verkeer en vervoer vandaag 12:49

Werkzaamheden Prins Bernhardlaan en Julianabrug starten morgen

Morgen beginnen de werkzaamheden aan de kruising van de Prins Bernhardlaan en de Willem de Zwijgerlaan. Vanaf 24 juni tot 23 augustus zal de kruising afgesloten zijn, vanwege de aanleg van een grote rioolbuis voor de afvoer van hemelwater. Hierdoor is de Julianabrug tijdelijk niet bereikbaar voor gemotoriseerd verkeer.

Advertorial Winactie Eten en drinken vandaag 09:23

WIN twee tegoedbonnen van El Caballo ter waarde van €50!

Bij El Caballo kun je genieten van de authentieke Argentijnse keuken. Heb jij zin in een avondje lekker uiteten? Doe mee met de winactie en maak kans op een van de twee tegoedbonnen ter waarde van €50!  

Advertorial Sport gisteren 15:20

Nieuw: SlowRun voor de wijk Kerk en Zanen

Wil jij hardlopen zonder prestatiedruk? Dan is SlowRun iets voor jou! Vanaf 1 september start er een nieuwe SlowRun-groep speciaal voor de wijk Kerk en Zanen. Elke week lopen we in een rustig tempo, zonder oordeel van jezelf of van anderen.

Werken gisteren 14:01

Vacatureoverzicht week 25: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.