Hersenstichting

Hersenstichting zoekt enthousiaste collectanten in Alphen aan den Rijn

De collecteweek van de Hersenstichting komt er weer aan. Van 30 januari tot en met 4 februari 2023 gaan de collectanten weer de deuren langs. Zij collecteren voor meer onderzoek naar hersenaandoeningen.

"Met het geld dat onze collectanten ophalen, financieren wij onderzoek en innovaties, geven we voorlichting en zetten we het belang van onze hersenen overal op de agenda", aldus de stichting. Want helaas hebben al meer dan vier miljoen Nederlanders een hersenaandoening. Denk hierbij bijvoorbeeld aan dementie, Parkinson, een beroerte, een depressie of hersenletsel door een ongeluk. "En als we niets doen, wordt dit aantal alleen nog maar groter."

De Hersenstichting zet daarom alles op alles voor gezonde hersenen voor iedereen. "Dat kunnen wij natuurlijk niet alleen, daar hebben wij jouw hulp hard bij nodig. Help je mee?"

Word ook collectant!

Voor de collecteweek zijn veel collectanten in Alphen aan den Rijn zuid afgevallen. Daarom is de stichting hard op zoek naar collectanten. "Zelfs een paar uurtjes maakt al enorm het verschil voor de vier miljoen mensen met een hersenaandoening."

Meer informatie en aanmelden? Bel Lisette van Beekom 06-33323384 of meld je aan via de website.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 17:32

Oranje Nassausingel wordt helemaal 50 km/u straat

De Oranje Nassausingel die vanaf de N207 Alphen-Stad invoert, wordt over de hele lengte een 50 km/u toegangsweg. De weg wordt opnieuw ingericht "Het blijft natuurlijk niet alleen bij een nieuw bord met 50", zegt wethouder Relus Breeuwsma.

Wonen en bouwen vandaag 14:52

Gemeente laat video maken over toekomst Gnephoek

Wel of niet bouwen in de Gnephoek? Deze vraag klinkt al jaren in de gemeente. Inmiddels is ook de provincie én de minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening betrokken. Gemeente Alphen aan den Rijn heeft een video laten maken die laat zien hoe zij aankijken tegen de woningbouw.

Wonen en bouwen vandaag 13:45

Beschermde waterspitsmuis zorgt voor uitstel bouw Van der Valk hotel

In oktober vorig jaar heeft de raad ingestemd met de bouw van het Van der Valk hotel. Dit hotel zal langs de N11 gebouwd worden en zal dienen als ‘landmark’ in de entreeport van Alphen aan den Rijn. Waarom de bouw nog niet begonnen is? De boosdoener is een beschermde diersoort.