Herstel Gebouw Nabij bijna voltooid

Het afgelopen halfjaar is druk gewerkt aan het herstel van het karakteristieke Gebouw Nabij aan het Lauraplein 2. Binnenkort hoopt de aannemer Blanksma het herstelwerk af te ronden.

De ramen zijn voorzien van dubbelglas, op het dak is een nieuwe isolerende bedekking aangebracht en de afwatering verbeterd. De dakranden zijn vernieuwd en het hele gebouw is geschilderd in de oorspronkelijke kleuren. De leden van de Nieuw Leven Evangelie Gemeenschap hebben de financiering verzorgd. Tevens heeft de Gemeente Alphen aan den Rijn een subsidie van € 15.000,- toegekend uit de pot van het Erfgoedfonds. Dit fonds ondersteunt het behoud en beleving van het Alphens cultureel erfgoed.

Het Gebouw Nabij aan het Lauraplein staat op de cultuurhistorische waardenkaart vanwege haar karakteristieke bouwtype, gaafheid van hoofdvorm, materiaalgebruik, gevelindeling en andere details. De subsidie is aangewend voor het herstel van houtrot in de raamkozijnen, de plaatsing van dubbele beglazing en het opnieuw schilderen in de authentieke kleuren. Met dit project wordt het aanzien van gebouw niet alleen verfraaid voor de omgeving maar ook behouden voor de toekomst, duurzamer gemaakt en voorbereid voor de energietransitie.

De tekst loopt verder onder de afbeelding.

Gebouw Nabij historie.jpg

Deze subsidie dekt helaas maar een deel van de totale kosten. Er is een plan voor zonnepanelen maar financiën ontbreken. Mocht u willen helpen in het herstel van het Gebouw Nabij met een gift of een renteloze lening, dan kunt u via de website www.nleg.nl contact opnemen met de Nieuw Leven Evangelie Gemeenschap. Deze is ANBI-erkend en uw gift is voor de belasting aftrekbaar.

Vooral de ouderen in Alphen aan den Rijn hebben goede herinneringen aan het Gebouw Nabij. Zo werden er in het verleden christelijk-verantwoorde films vertoond en was er een mooi jeugdwerk van de Hervormde Kerk. Onlangs is er een nieuw eigentijds jongerenwerk gestart. Op zondagavond is er een “YouthExplosion” waar tientallen jongeren de weg naar vinden. Zondag 29 mei staat er een spetterende JeugdDienst gepland om 10:00 uur. Elke zondagmorgen zijn er geloofsopbouwende samenkomsten; welkom in het vernieuwde gebouw en ervaar Nieuw Leven!

@nlegjeugd Wees er bij iedereen is welkom!!✝️ #fy #christian #foryou #event ♬ origineel geluid - NlegJeugd


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winkelen gisteren 17:11

End of season sale bij Mountain Lifestyle - Hoge korting op nieuwste collecties

Scoor deze zondag alvast je nieuwe wintersportoutfit voor het nieuwe wintersportseizoen tijdens de end of season sale bij Mountain Lifestyle! De beurs vindt zondag 28 april tussen 12:00 en 17:00 uur plaats bij wintersportkledingwinkel Mountain Lifestyle te Alphen aan den Rijn. De kortingen lopen op tot 80% dus het is de ultieme mogelijkheid om te komen shoppen voor je gave wintersport outfit!

Politiek gisteren 15:53

Meer en betere busverbindingen via Qbuzz

Qbuzz neemt de busconcessie van Arriva over. Dit betekent dat er vanaf 2025 bussen van Qbuzz zullen rijden. De vervoerder heeft een nieuw vervoerplan voor 2025 gepresenteerd met aanzienlijke verbeteringen voor Alphen aan den Rijn en de regio. Het gaat daarbij vooral om beter en regelmatiger vervoer, ook ’s nachts en in het weekend.

Sport gisteren 14:38

Nieuwe Sloot tennisster Diede de Groot wint Oscar voor sport

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de felbegeerde Oscar voor 'Sporter van het Jaar met een beperking' gewonnen. De Groot was al eerder was genomineerd, maar heeft nu eindelijk de erkenning gekregen voor haar prestaties door middel van een Oscar.

Advertorial Beauty en verzorging gisteren 13:19

Ontdek de persoonlijke aanpak van Complete Skincare!

Bij Complete Skincare begrijpen ze dat je huid voortdurend verandert en daarom geloven ze niet in standaardbehandelingen. “Onze aanpak is gebaseerd op je unieke huidconditie die bij elk bezoek kan verschillen”, vertelt Madeline, eigenaresse van Complete Skincare. Ben jij benieuwd naar de persoonlijke benadering? Lees verder om meer te ontdekken over de unieke behandelmethode van Complete Skincare.

Politie en handhaving gisteren 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.