Josh Walet

Herstel Julianabrug kost ruim 2 miljoen euro

De herstelwerkzaamheden aan de Koningin Julianabrug in Alphen-Stad kost ruim 2 miljoen euro. De brug kan dan weer tientallen jaren mee. De gemeenteraad zal het bedrag in de raadsvergadering van 27 januari ter beschikking stellen.

De politieke partijen zijn het er unaniem over eens dat de Julianabrug gerepareerd moet worden. Vandaar dat niemand bezwaar heeft tegen een krediet van 2.150.000 euro voor de herstelwerkzaamheden. Dat bleek tijdens de raadscommissievergadering van donderdag 13 januari.

Wel willen verschillende partijen dat in het komende jaar wordt gewerkt aan een financieel plan om in de toekomst een reserve te hebben voor dergelijke kosten aan bruggen. Hoewel de Julianabrug inmiddels de naam heeft, zijn er veel bruggen in de gemeente Alphen aan den Rijn die de leeftijd hebben dat er gebreken gaan ontstaan. De Alphense politiek wil dat, naast het normale budget voor onderhoud, er ook een gereserveerd budget is om onverwachte tegenvallers op te vangen.

Tijdens de herstelwerkzaamheden in de loop van dit jaar wordt de beschadigde uitkragende betonnen delen voor voet- en fietspad vernieuwd. Het ‘dak’ van de sportschool krijgt eveneens een uitkragen betonnen deel, zodat het dek niet meer op de zijwand rust. Aan beide zijden van de rijbaan komen voertuigkerende scheidingen, zodat een auto niet per ongeluk op het fietspad terecht kan komen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winkels gisteren 17:06

Geen last meer van warme nachten

Dit weekend kunnen de temperaturen oplopen tot 30 graden. Zie je er ook zo tegen op? Die warme zomernachten… Bloedheet in bed en zwetend wakker worden. Gelukkig kan dat anders! Met Dutch Dream Slaapcomfort kom je goed voorbereid de warme zomernachten door.

Gemeente gisteren 15:59

Gemeente onderzoekt ondermijning in buitengebied

In augustus 2022 heeft de Gemeente een onderzoek gestart naar ondermijning in het buitengebied. Dit onderzoek, waarbij 198 adressen zijn bezocht, is onlangs afgerond.