Josh Walet

Herstel Julianabrug kost ruim 2 miljoen euro

De herstelwerkzaamheden aan de Koningin Julianabrug in Alphen-Stad kost ruim 2 miljoen euro. De brug kan dan weer tientallen jaren mee. De gemeenteraad zal het bedrag in de raadsvergadering van 27 januari ter beschikking stellen.

De politieke partijen zijn het er unaniem over eens dat de Julianabrug gerepareerd moet worden. Vandaar dat niemand bezwaar heeft tegen een krediet van 2.150.000 euro voor de herstelwerkzaamheden. Dat bleek tijdens de raadscommissievergadering van donderdag 13 januari.

Wel willen verschillende partijen dat in het komende jaar wordt gewerkt aan een financieel plan om in de toekomst een reserve te hebben voor dergelijke kosten aan bruggen. Hoewel de Julianabrug inmiddels de naam heeft, zijn er veel bruggen in de gemeente Alphen aan den Rijn die de leeftijd hebben dat er gebreken gaan ontstaan. De Alphense politiek wil dat, naast het normale budget voor onderhoud, er ook een gereserveerd budget is om onverwachte tegenvallers op te vangen.

Tijdens de herstelwerkzaamheden in de loop van dit jaar wordt de beschadigde uitkragende betonnen delen voor voet- en fietspad vernieuwd. Het ‘dak’ van de sportschool krijgt eveneens een uitkragen betonnen deel, zodat het dek niet meer op de zijwand rust. Aan beide zijden van de rijbaan komen voertuigkerende scheidingen, zodat een auto niet per ongeluk op het fietspad terecht kan komen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 18:29

Burgemeester Spies voor opening horeca en cultuur

Burgemeester Liesbeth Spies steunt de oproep van burgemeester Henri Lenferink van Leiden om horeca en cultuurinstellingen te openen. "Deze sectoren worden te zwaar en te exclusief getroffen door de coronamaatregelen", aldus Spies.

Politiek vandaag 17:42

Alphense Hondenbezitter moet nog even wachten

De Alphense Hondenbezitter moet nog dit jaar het tijdelijke losloopgebied aan de Steekterweg verlaten. De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn zal binnenkort spreken over een voorstel voor een nieuw losloopgebied.

Politiek vandaag 16:55

Onderzoek naar komst grote sporthal in De Bijlen

De gemeente Alphen aan den Rijn heeft een locatieonderzoek uitgevoerd voor de bouw van een nieuwe grote sporthal. Uit het onderzoek blijkt dat de vrachtwagenparkeerplaats plus het gebouw van stichting MAX samen groot genoeg zijn om een dubbele sporthal te kunnen bouwen.

Advertorial Onderwijs en opvang vandaag 14:45

Het Scala College is klaar voor de start

Een heel docententeam van het Scala College stond maandag in de startblokken om tasjes te gaan bezorgen bij basisschoolleerlingen die zich hebben aangemeld voor de voorlichtingsactiviteiten op donderdag 20 of vrijdag 21 januari. Ook vandaag en morgen zijn ze onderweg om de aanstaande brugklassers te verrassen.

Vraag bij het nieuws vandaag 13:50

Van deze 50 km/u-wegen wil de Alphense Fietsersbond 30 km/u-wegen maken

De Alphense Fietsersbond maakt er geen geheim van dat ze de maximumsnelheid binnen de bebouwde kom willen verlagen van 50 naar 30 km/u. Het gaat om wegen waar geen sprake is van vrijliggende fietspaden. Maar over welke wegen in Alphen aan den Rijn hebben we het dan eigenlijk?