Josh Walet

Herstel pui gemeentehuis gaat nog weken duren

Een auto richtte drie weken geleden een behoorlijke ravage aan bij het gemeentehuis in Alphen aan den Rijn. Voordat dit volledig hersteld is, gaan er nog zo’n 10-12 weken overheen.

Aan de kant van de Stevinstraat reed een bestuurder op donderdag 30 december ‘per ongeluk’ in op het gemeentehuis. De schrik zat er goed in. De bestuurder zou over een perkje zijn gereden en vervolgens de glazen pui van het gemeentehuis frontaal hebben geraakt. Er was geen opzet in het spel. Nadat de auto was weggesleept, heeft een veegwagen van de gemeente het glas dat verspreid op de stoep lag opgeruimd.

Op het eerste oog was gelijk al duidelijk dat er sprake was van flink wat schade aan de pui. Een woordvoerder gaf toen al aan dat de verwachting is dat het herstellen daarvan een ‘flinke kluif’ zou gaan worden. De offerte voor de herstelwerkzaamheden heeft de gemeente nog niet ontvangen, maar het is al wel bekend dat het herstellen van de pui nog weken in beslag neemt. “Naar verwachting duurt vervanging van de beschadigde pui zo’n 10-12 weken. Dit is mede afhankelijk van de levertijd van materialen”, aldus een woordvoerder van de gemeente.

De gemeente verwacht dat de werkzaamheden in april 2022 worden afgerond.

auto rijd in op stadshuis schade pui 3.jpeg

auto rijd in op stadshuis schade pui 2.jpeg


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Milieu en duurzaamheid vandaag 15:11

Boodschappen doen zonder plastic? Doe mee met de Zero Waste Tour!

Binnenkort is weer de Week Zonder Afval. In dit kader worden op 4 juni Zero Waste Tours georganiseerd op 40 locaties in heel Nederland. Lokale gidsen laten dan zien bij welke winkels je verpakkingsvrij boodschappen kunt doen. Ook in Alphen aan den Rijn zijn twee tours gepland.

Limesjaar 2022 vandaag 12:35

ROMEINEN Cananefaten

Toen het Alphense fort Albaniana in de eerste eeuw werd gebouwd, woonden er heel weinig mensen in wat nu Zuid-Holland is. Later werden bewoners bekend onder de naam Cananefaten. Deze bevolkingsgroep bewoonde vooral het huidige Westland en mondjesmaat waren er een paar losse nederzettingen langs de kust.

Advertorial Kunst en Cultuur vandaag 11:27

Alles over de start van het nieuwe theaterseizoen

Het programma is klaar, de brochure wordt gedrukt en Castellum maakt zich op voor de verkoop van een nieuw en bruisend theaterseizoen. Er mag alvast verklapt worden dat Waylon, Peter Pannekoek en Van der Laan & Woe in 22/23 naar Castellum komen en er staat nog veel meer moois op stapel...