Josh Walet

Het Alphens Bevrijdingsfestival stopt

Ondanks vijf succesvolle edities moet Alphen aan den Rijn het vanaf dit jaar weer zonder lokaal Bevrijdingsfestival doen, dat maakt de organisatie van het lokale initiatief nu bekend. 

Volgens voorzitter Jeroen Iemhoff heeft het bestuur al lang geleden besloten om de organisatie van het event na de vijfde editie te evalueren. Uit de evaluatie bleek dat het festival door de vrijwillige organisatoren niet meer te combineren is met toenemende drukte in de werk- en privé-omgeving. Ook de jaarlijkse strijd om voldoende en op tijd het geld rond te krijgen speelde een belangrijke rol. 

Vrijheid vier je dichtbij

Het evenement werd geboren als lokale tegenhanger voor de landelijke Bevrijdingsfestivals. “Een leven in vrijheid is een groot goed en alles behalve vanzelfsprekend. Wij vonden het belangrijk dat we dit dichtbij huis konden vieren”, aldus de organisatie. Bovendien bood het event podium aan lokaal talent, in combinatie met landelijk bekende artiesten. Zo betraden onder andere Massada, Danny Vera, OG3NE, The Partysquad, Glennis Grace, Kenny B. en Gers Pardoel het podium. Het evenement op het Alphense Rijnplein mocht steevast rekenen op vele duizenden bezoekers.

Dankwoord

Het bestuur wil haar sponsoren, partners, Theater Castellum, Grandcafé De Zaak en met name de medewerkers van de gemeente Alphen aan den Rijn hartelijk danken voor de goede samenwerking. Het huidige bestuur van het Alphens Bevrijdingsfestival staat ervoor open om andere vrijwilligers op weg te helpen indien zij de organisatie over willen nemen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Politiek plein gisteren 20:34

Minister Van Gennip en CDA-lijsttrekker Berendsen spreken op avond in Hazerswoude-Dorp

Met de verkiezingen voor het Europees Parlement voor de deur (op 6 juni aanstaande) organiseren de gezamenlijke CDA-afdelingen in het Groene Hart een verkiezingsavond op dinsdag 21 mei met lijsttrekker Tom Berendsen en een aantal kandidaten. Ook minister van Sociale zaken en werkgelegenheid Karien van Gennip zal tijdens de avond spreken, evenals de nieuwe regionale voorzitter van LTO, Kees Captein.

Advertorial Overige gisteren 14:16

De kracht van frequentie bij het SamenhuiS

Kanker kan je leven flink op z’n kop zetten. Het is onzeker wat je te wachten staat, hoe je toekomst eruit ziet. Door de hele rollercoaster kan je jezelf en het vertrouwen in je lichaam behoorlijk kwijt raken. Alles staat op ‘overleven’. Wat helpt jou om je beter te voelen?

Advertorial Evenement gisteren 09:54

Bestel snel je pre-order ticket voor Lekker Hollands feest!

Op zaterdag 22 juni wordt het tijd voor een heerlijk Hollands feestje met topartiesten! Kom gezellig langs en geniet van een dag vol Nederlandse gezelligheid en muziek. Tickets zijn nu beschikbaar, maar wees er snel bij, want de pre-order tickets vliegen de deur uit! Voor de vroege vogels is er een echte Hollandse deal voor slechts €14,95! Sla snel je kaartjes in, want hierna zijn alleen nog de early bird tickets beschikbaar voor €22,50.

Advertorial Winactie Actie 19 mei 2024 16:24

Win een zes weken afvalprogramma ter waarde van €330

Sport-zorg geeft aan twee gelukkige mensen de kans om een zes weken durend afvalprogramma te volgen ter waarde van €330! Lees hieronder wat je moet doen om kans te maken.

Romeinen 19 mei 2024 13:15

De Romeinse limesweg ligt nog altijd onder de grond

Gemeente Alphen aan den Rijn heeft veel Romeinse voorwerpen opgegraven. Er is echter geen enkele ruïne te zien. Maar, er is wel een Romeinse weg die onder de grond nog altijd gewoon bestaat. Het is deze limesweg die langs de Oude Rijn regelmatig tevoorschijn komt als er aan een modern bouwproject wordt begonnen.