Josh Walet

Het Alphens Bevrijdingsfestival stopt

Ondanks vijf succesvolle edities moet Alphen aan den Rijn het vanaf dit jaar weer zonder lokaal Bevrijdingsfestival doen, dat maakt de organisatie van het lokale initiatief nu bekend. 

Volgens voorzitter Jeroen Iemhoff heeft het bestuur al lang geleden besloten om de organisatie van het event na de vijfde editie te evalueren. Uit de evaluatie bleek dat het festival door de vrijwillige organisatoren niet meer te combineren is met toenemende drukte in de werk- en privé-omgeving. Ook de jaarlijkse strijd om voldoende en op tijd het geld rond te krijgen speelde een belangrijke rol. 

Vrijheid vier je dichtbij

Het evenement werd geboren als lokale tegenhanger voor de landelijke Bevrijdingsfestivals. “Een leven in vrijheid is een groot goed en alles behalve vanzelfsprekend. Wij vonden het belangrijk dat we dit dichtbij huis konden vieren”, aldus de organisatie. Bovendien bood het event podium aan lokaal talent, in combinatie met landelijk bekende artiesten. Zo betraden onder andere Massada, Danny Vera, OG3NE, The Partysquad, Glennis Grace, Kenny B. en Gers Pardoel het podium. Het evenement op het Alphense Rijnplein mocht steevast rekenen op vele duizenden bezoekers.

Dankwoord

Het bestuur wil haar sponsoren, partners, Theater Castellum, Grandcafé De Zaak en met name de medewerkers van de gemeente Alphen aan den Rijn hartelijk danken voor de goede samenwerking. Het huidige bestuur van het Alphens Bevrijdingsfestival staat ervoor open om andere vrijwilligers op weg te helpen indien zij de organisatie over willen nemen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 17:32

Oranje Nassausingel wordt helemaal 50 km/u straat

De Oranje Nassausingel die vanaf de N207 Alphen-Stad invoert, wordt over de hele lengte een 50 km/u toegangsweg. De weg wordt opnieuw ingericht "Het blijft natuurlijk niet alleen bij een nieuw bord met 50", zegt wethouder Relus Breeuwsma.

Wonen en bouwen vandaag 14:52

Gemeente laat video maken over toekomst Gnephoek

Wel of niet bouwen in de Gnephoek? Deze vraag klinkt al jaren in de gemeente. Inmiddels is ook de provincie én de minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening betrokken. Gemeente Alphen aan den Rijn heeft een video laten maken die laat zien hoe zij aankijken tegen de woningbouw.

Wonen en bouwen vandaag 13:45

Beschermde waterspitsmuis zorgt voor uitstel bouw Van der Valk hotel

In oktober vorig jaar heeft de raad ingestemd met de bouw van het Van der Valk hotel. Dit hotel zal langs de N11 gebouwd worden en zal dienen als ‘landmark’ in de entreeport van Alphen aan den Rijn. Waarom de bouw nog niet begonnen is? De boosdoener is een beschermde diersoort.