Het nieuwe seizoen van Het Alphens Sinterklaas Journaal is ook dit jaar weer te zien via Alphens.nl. Het is dit jaar een bijzondere editie van de bekende kinderserie uit Alphen aan den Rijn, het is namelijk het tiende seizoen!

Het journaal volgt ieder jaar de avonturen van de Sint en zijn pieten in de aanloop naar en tijdens hun verblijf in Nederland. Dit jaar draait het verhaal om de belevenissen van Pietje Pech.

De Fantasie Compagnie biedt met dit journaal een vrolijk alternatief op de NTR, voor iedereen binnen én buiten Alphen. “We geven kijkers de garantie dat het kindvriendelijk en goed te volgen blijft. Binnen ons journaal hoef je bijvoorbeeld geen enge verhaallijn met ‘Witte Wieven/spoken’ (NTR Sinterklaasjournaal 2015) te verwachten”, laat Jeroen de Nie van De Fantasie Compagnie weten. “Dat soort dingen houden we veilig binnen onze Halloweenprogrammering.”

De afleveringen starten op 10 november en lopen door tot en met 4 december, om 17:00 uur komt de aflevering online. In het weekend is er een samenvatting van de week te zien.