Het Baken

Het Baken bestaat 40 jaar, gevierd met feestelijke activiteiten

Met het hijsen van de vlag en het zingen van het speciale schoollied werd de feestweek maandag 20 maart officieel geopend. Het Baken bestaat namelijk 40 jaar. De hele week werd dat gevierd met verschillende activiteiten.

Op maandag en dinsdag werd een jubileumfilm gemaakt door de kinderen en leraren. Woensdag stond in het teken van een sterrenjacht in de wijk, die door de regen iets anders verliep maar dat mocht de pret niet drukken. Donderdag hebben we in iedere klas ontbeten en ‘s middags verzameld op het plein om met een drone een foto van de school, kinderen, juffen en meesters te maken.

Vrijdag kwamen de kinderen in galakleding samen met hun ouders naar de première van de film. De gymzaal was omgetoverd tot een heuse filmzaal en natuurlijk was er popcorn. "We kijken terug op een geslaagde week met mooie activiteiten die zonder de hulp van onze fantastisch oudercommissie niet was gelukt", aldus Het Baken.

40 jaar Het Baken

"Even terugkijkend in 40 jaar geschiedenis zien we een aantal leuke ontwikkelingen", begint Het Baken. In 1999 wonnen de kleuters een computer, en die was voor die tijd heel modern. Bij het 15-jarig bestaan was er ook al een feestweek op Het Baken en de jubileumjaren daarna ook. "Feest vieren, daar zijn we goed in het onderwijs." De ouders hebben in 1990 nog actie gevoerd over een verhuizing. Er is zelfs overwogen om de school te bezetten.

"In 2009 kregen wij een nieuw logo en een aantal jaar geleden kwamen we in het nieuws met de blokkade van de voordeuren met grote bergen sneeuw. Kortom heel wat krantenartikelen in de loop der jaren." Onderwijskundig veranderde er ook veel in 40 jaar tijd. "Het Baken is een school in ontwikkeling en daar zijn wij trots op. Op naar de volgende 40 jaar", aldus Het Baken.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 17:11

Feestelijke start bouw Watersportcentrum in Rijnhaven

Vandaag vond in de Rijnhaven een feestelijke bijeenkomst plaats ter viering van de start van de bouw van het toekomstbestendige watersportcentrum van Nova Watersport. Tijdens het evenement deelden eigenaren Floris en Rutger samen met Wethouder Gerard van As hun visie op de toekomst van het gebied en de rol van het nieuwe gebouw.

Evenement vandaag 16:59

Laatste kans! Beleef het EK Voetbal in Park Rijnstroom

Oranjefans, pak je kans! Morgen, op 21 juni, transformeert Park Rijnstroom in dé plek waar je moet zijn voor een onvergetelijke avond vol oranjegekte, live muziek en natuurlijk de spannende wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk, live te volgen op een reusachtig scherm.

Sport vandaag 15:37

Maxime Takken wint zilver op NK Tijdrijden

De 14-jarige Maxime Takken uit Alphen heeft gisteren een knappe prestatie geleverd door de zilveren medaille te winnen op het Nederlands Kampioenschap Tijdrijden in Steenbergen. Over een winderig parcours van 18,9 kilometer wist Maxime in de categorie Nieuweling-meisjes (U17) een gemiddelde snelheid van ruim 38 km/u te behalen, wat haar een tweede plaats opleverde.

Calamiteiten vandaag 15:05

Zwaarbewapende politie-eenheid rijdt verdachte klem op N207

Donderdag is de auto van een verdachte klemgereden door een gespecialiseerde, zwaarbewapende eenheid van de politie. De N207, de provinciale weg tussen Alphen aan den Rijn en Boskoop, werd speciaal voor de arrestatie in beide richtingen afgesloten.

Politiek vandaag 14:28

Bezwaren tegen komst AZC aan Genielaan Alphen aan den Rijn

De voorgenomen vestiging van een asielzoekerscentrum (AZC) aan de Genielaan in Alphen aan den Rijn stuit op bezwaren van omwonenden. Op woensdag 19 juni vond een belangrijke hoorzitting plaats, voorafgaand aan de aankomende beslissing over de omgevingsvergunning.

Evenement vandaag 13:02

Romeinse Dag in Alphen aan den Rijn volledig uitverkocht

De Romeinse Dag op vrijdag 28 juni in het Alphense stadshart is volledig uitverkocht. Op deze dag wordt Alphen-Stad omgetoverd tot een levendig Romeins dorp voor alle leeftijden, met een gevarieerd programma dat onder andere een speurtocht en Romeinse vaartochten omvat. Helaas zijn alle beschikbare tijdsloten voor de Romeinse vaartochten volgeboekt.