Het Baken

Het Baken bestaat 40 jaar, gevierd met feestelijke activiteiten

Met het hijsen van de vlag en het zingen van het speciale schoollied werd de feestweek maandag 20 maart officieel geopend. Het Baken bestaat namelijk 40 jaar. De hele week werd dat gevierd met verschillende activiteiten.

Op maandag en dinsdag werd een jubileumfilm gemaakt door de kinderen en leraren. Woensdag stond in het teken van een sterrenjacht in de wijk, die door de regen iets anders verliep maar dat mocht de pret niet drukken. Donderdag hebben we in iedere klas ontbeten en ‘s middags verzameld op het plein om met een drone een foto van de school, kinderen, juffen en meesters te maken.

Vrijdag kwamen de kinderen in galakleding samen met hun ouders naar de première van de film. De gymzaal was omgetoverd tot een heuse filmzaal en natuurlijk was er popcorn. "We kijken terug op een geslaagde week met mooie activiteiten die zonder de hulp van onze fantastisch oudercommissie niet was gelukt", aldus Het Baken.

40 jaar Het Baken

"Even terugkijkend in 40 jaar geschiedenis zien we een aantal leuke ontwikkelingen", begint Het Baken. In 1999 wonnen de kleuters een computer, en die was voor die tijd heel modern. Bij het 15-jarig bestaan was er ook al een feestweek op Het Baken en de jubileumjaren daarna ook. "Feest vieren, daar zijn we goed in het onderwijs." De ouders hebben in 1990 nog actie gevoerd over een verhuizing. Er is zelfs overwogen om de school te bezetten.

"In 2009 kregen wij een nieuw logo en een aantal jaar geleden kwamen we in het nieuws met de blokkade van de voordeuren met grote bergen sneeuw. Kortom heel wat krantenartikelen in de loop der jaren." Onderwijskundig veranderde er ook veel in 40 jaar tijd. "Het Baken is een school in ontwikkeling en daar zijn wij trots op. Op naar de volgende 40 jaar", aldus Het Baken.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Gemeente gisteren 17:30

Gespannen sfeer bij bijeenkomst tijdelijke huisvesting Steekterweg

Woensdagavond vond een informatiebijeenkomst over tijdelijke opvang voor Oekraïners aan de Steekterweg plaats. Dit omdat er onder bewoners onrust heerst over de locatie en de aantallen die opgevangen zullen worden. Het werd een verhitte avond.

Evenementen gisteren 16:23

Kaartverkoop Zomerspektakel gesloten: vrijdagavond volledig uitverkocht

Nog heel even en dan is het weer zover: het Zomerspektakel aan het Meer. Met elk jaar zo’n 70.000 bezoekers in één weekend belooft het ook dit jaar een knallende editie te worden. Dat Alphenaren er zin in hebben blijkt uit de kaartverkoop; de tickets voor de vrijdagavond zijn volledig uitverkocht.

Advertorial Sport gisteren 14:03

Padellen met jouw sportvereniging bij Sunset Padel

Het sportseizoen zit er voor veel sportclubs (bijna) op. Stilzitten doe je natuurlijk niet, dus probeer eens een andere toffe sport en blijf lekker fit. Kom padellen bij Sunset Padel met je teamgenoten! Sportverenigingen kunnen nu tot 1 juli gebruik maken van een speciale actie. 

Calamiteiten gisteren 12:52

Ambulancedienst waarschuwt voor valse meldingen: “Besef welke gevolgen het heeft”

Afgelopen weekend kreeg de ambulancedienst een melding van een vermeende reanimatie. Eenmaal aangekomen bij de desbetreffende woning bleek het om een valse melding te gaan. De ambulancedienst neemt je mee in hun belevenis van die dag. “Besef jij welke gevolgen het heeft als je denkt een grapje met iemand uit te halen?”

Evenementen gisteren 11:41

Alles wat je moet weten voordat je naar het Zomerspektakel aan het Meer gaat

Het Zomerspektakel aan het Meer staat voor de deur. De laatste 100 kaarten zijn gisteren in de verkoop gegaan en de organisatie verwacht vandaag uit te kopen. Om ervoor te zorgen dat jij goed voorbereid naar het festival kunt gaan, hebben we alle essentiële informatie voor je op een rijtje gezet.