Pim Bakker
Advertorial Cultuur

Het beste van Alphoto in Parkvilla

Van de ruim 50 leden die fotoclub Alphoto telt, exposeren er 32 hun foto's. Het zijn de foto's die de leden instuurden voor de eigen wedstrijd om de beste foto van het jaar, vandaar de titel van de expositie: Het beste van Alphoto.

De expositie wordt op vrijdag 17 april om 19:45 uur officieel geopend door wethouder Leo Maat. Leden. De expositie is daarna t/m 18 mei te bezoeken op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur, op alle avonden (behalve zondag) van 19:00 tot 23:00 uur en op zondag van 13:30 tot 15:00 uur.

De leden die exposeren beoefenen diverse stijlen binnen de fotografie. Zo zijn er portretten te zien, maar ook landschappen, abstracte foto's, dierenfoto's, straatfoto's, reisfoto's en macro's. Bijzonder is dat de drie foto's die als eersten eindigden in de jaarwedstrijd van Alphoto op groot formaat zijn afgedrukt. De andere foto's in middenformaat. De expositie past in het streven van Alphoto om de inwoners van Alphen en omgeving enthousiast te maken voor fotografie als kunstvorm. De club is daarom trots op deze expositie, die laat zien waar de leden in uitblinken.

De deelnemende fotografen zijn: Hans ter Hoek, Marianne de Ruijter, Pim Bakker, Rob IJsselstein, Anet Terra, Bert de Wit, Bert Noorbeek, Ellen van der Maat, Erik Brouwer, Fons Bitter, Fred Peters, Frederiek van der Linden, Guido Brand, Henk Langerak, Jaap van der Linden, Jan Neeleman, John Bonnet, Kees Borst, Kees Wenting, Kors de Bruin, Korsjan Punt, Leo van Zanten, Mariëtte van Heijningen, Mirjam Terhoeve, Nicole van As, René Schouten, Rieni Stolwijk, Rob Spaans, Yvonne Huijsmans, Rein de Lange, Richard Stavleu en Thérèse Obers.

Waar: Foyer Parkvilla, Cornelis Geellaan 2, 2406 JG Alphen aan den Rijn
Wanneer: van 13 april t/m 18 mei


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Cultuur vandaag 13:05

ROMEINEN De kade

Het Romeinse castellum in Alphen aan den Rijn, Albaniana, is gebouwd langs de oever van de rivier de Rijn. In de Romeinse tijd was de Oude Rijn de snelstromende hoofdstroom in de delta van de machtige rivier.

Calamiteiten vandaag 12:27

Omgewaaide boom verspert rijbaan

Op zondagochtend 29 maart is er een boom omgewaaid op de Zegerbaan (N207) bij Alphen. De brandweer heeft de boom inmiddels opgeruimd. 

Overige vandaag 10:01

Luisterlijn Rijnwoude in het leven geroepen

Voor veel mensen betekenen de coronamaatregelen veel minder bewegingsvrijheid en veel minder bezoek. Dat is moeilijk, want je mist een kletspraatje of een luisterend oor. Onder het motto 'Elkaar ondersteunen, zo doen we dat in Rijnwoude' is vorige week de Luisterlijn Rijnwoude gestart.

Overige gisteren 15:10

Help Maarten naar huis

De afgelopen weken is de hele wereld in de ban geraakt van het coronavirus. Voor veel mensen staat de wereld even stil. Voor Maarten van den Bergh, woonachtig in Alphen, was dit al even het geval. Hij liep vorig jaar een hoge dwarslaesie op bij een ongeluk.

Coronavirus in Alphen gisteren 14:08

Nieuwe coronabesmettingen, totaal 35 in Alphen

Voor de vijfde dag op rij zijn er nieuwe coronabesmettingen gemeld in de gemeente Alphen. Het nieuwe aantal officieel gemelde besmettingen staat nu op 35.