Alain de Cruijff & Retatchi Amsterdam
Advertorial Theater

Het boek Rust en Vreugd van Hendrik Groen in het theater!

Iedereen kent ze wel, de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen waarin hij het dagelijks leven in zijn verzorgingshuis beschrijft. De schrijver heeft in een van zijn meest recente werken, Rust en Vreugd, zijn verzorgingshuis verruilt voor een volkstuin, waarvan de voorstelling binnenkort in Castellum te zien is!

Hendrik Groen kruipt in de huid van de 68-jarige Emma Quaadvliegh. Emma heeft onlangs haar man verloren. Tijdens het opruimen vindt ze een vergeten inschrijving terug voor een tuinhuisje op Rust en Vreugd. Wanneer ze een kijkje neemt bij het tuinhuisje, wordt ze op slag verliefd. Groene vingers heeft Emma niet, waardoor een zorgzame groep medebewoners haar te hulp schiet.

Tuincontroles en onderlinge strijd weten de vreugde in het groene paradijs te verpesten, maar Emma laat niet over zich heenlopen. Ze besluit in actie te komen tegen de vele ongeschreven regels. Ondanks alle tegenslagen en Emma’s verdriet, vindt ze op de tuin haar geluk weer terug.

De voorstelling wordt gespeeld door een topcast, bestaande uit Doris Baaten, Wil van der Meer, Sanne Fransen, Linda Wagenmakers en Scott Reniers. Daarnaast worden amateurs uit lokale musical- en toneelverenigingen betrokken.

Rust en Vreugd belooft een hartverwarmende en hilarische voorstelling te worden, dus wees erbij!

 

Het stuk zat vol metaforen, vol met humor, de typetjes zijn herkenbaar en aandoenlijk. Je gaat als publiek met een warm, vreugdevol gevoel naar huis.

★★★★

Musicalsites

Bekijk hier een voorproefje van de voorstelling. 

Tickets

Op donderdag 30 mei is Rust en Vreugd om 20:15 uur te zien in Castellum, Alphen aan den Rijn. Kaarten zijn te koop via www.castellum.nl of aan de theaterkassa (dinsdag tot en met zaterdag om 12:00 tot 14:00 uur).

Meer info en kaarten 

Rust en Vreugd - Scènefoto 8 - Anne van Zantwijk.jpg


Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 17:09

25 jaar sportklassen bij het Scala College

In 1999 is het Scala College gestart met de sportklassen. Dit betekent dat dit schooljaar het 25-jarig jubileum wordt gevierd en dat was afgelopen week goed te merken op het Scala College. Het docententeam van Lichamelijke Opvoeding (LO) heeft zich keihard ingezet om deze sportieve feestweek tot een succes te maken!

Politiek vandaag 16:17

Geen hulp in de huishouding meer voor 19 euro per maand

Het afschaffen van het abonnementstarief van 19 euro per maand voor hulp in de huishouding levert 1,5 miljoen per jaar op vanaf 2027. Tot nu toe betaalt gemeente Alphen aan den Rijn deze kosten. De Wmo-regeling huishoudelijke hulp wordt inkomensafhankelijk.

Overige vandaag 15:26

Dag van de Vluchteling gevierd met speciale bijeenkomst

Op 20 juni 2024, de Dag van de Vluchteling, bundelen Kwadraad, Participe, Friends for Friends, Mix Support en de Gemeente Alphen aan den Rijn hun krachten voor een bijzondere bijeenkomst. In Buurthuis De Mozaïek nodigen zij eenieder uit om samen de Dag van de Vluchteling te vieren. Een warme, multiculturele ontmoeting staat centraal, waarbij de nadruk ligt op het delen van verhalen, dromen, en het groeien als gemeenschap.

Sport vandaag 14:58

Girls-Only Basketball Clinic groot succes

'Basketball is een teamsport en je moet het samen doen, daar leer van hoe je met elkaar om moet gaan' en 'Goed de duimen achter de bal, anders krijg je hem tegen je neus', waren enkele van de tips die burgemeester Spies gaf aan de bijna dertig meiden die afgelopen zaterdag meededen aan de Girls-Only Basketball Clinic. De Clinic werd verzorgd door BV Alphia Tigers. Burgemeester Spies, zelf oud-basketballster bij BVA deed het welkomstwoord. “Basketball is een leuke sport, ik heb het altijd met plezier gedaan”, vertelde ze.

Politiek vandaag 14:43

Kinderboerderij Bospark wordt gesloten

Een van de kleine bezuinigingen op de gemeentelijke begroting is de voorgenomen sluiting van Kinderboerderij Bospark in 2026. De sluiting levert jaarlijks € 30.000 op.