Josh Walet

Het centrum van Alphen weer een stukje mooier, Aarkade opengesteld

Het centrum van Alphen aan den Rijn krijgt steeds meer vorm. Aan de Lage Zijde zijn de nieuwe woningen bij het Aarkadekwartier nu ook zo goed als klaar en de Aarkade is weer opengesteld.

Het Aarkadekwartier vind je midden in het centrum van Alphen. De bewoners van de eerste twee fasen zijn vorig jaar al in hun nieuwbouwwoningen getrokken. De woningen van de derde fase zijn nu ook zo goed als klaar. De woningen en appartementen van deze laatste fase zijn georiënteerd op het Aarplein, de Vest, de Metaheerhuiskade of de Aarkade.

Tekst loopt door onder de foto

Aarkadekwartier (1).jpeg

Het Aarkadekwartier maakt onderdeel uit van het project Stadshart Lage Zijde. In de plannen, waar architectenbureau Common Affairs een coördinerende rol in speelt, staat de transformatie naar een dynamisch centrumgebied voorop. De nieuwe bebouwing in het gebied kent een mix aan functies en is ingezet om straten en pleinen te maken.

In totaal zijn er 105 woningen en 90 openbare parkeerplaatsen ontwikkeld. Van sfeervolle stadsvilla’s aan het plein tot statige herenhuizen en grachtenpanden aan het water, elk huis heeft zijn eigen karakter. Bovendien zijn alle woningen gasloos, energiezuinig en aardgasvrij gebouwd.

De bewoners profiteren van het wonen midden in het vernieuwde en gezellige Stadshart van Alphen, met alle voorzieningen letterlijk direct om de hoek. En de rest van Alphen profiteert van een mooi nieuw stukje centrum.

Aarkadekwartier (2).jpeg

Aarkadekwartier (3).jpeg

Aarkadekwartier (4).jpeg


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Werkzaamheden Raadhuisstraat vandaag 15:20

Werkzaamheden in de Raadhuisstraat in volle gang

Deze week zijn de werkzaamheden aan het riool in de Raadhuisstraat voortgezet, met een korte onderbreking in het vooruitzicht. Vanwege 2e Pinksterdag zullen ze de werkzaamheden op dinsdag 21 mei hervatten. De gemeente heeft gezorgd voor zoveel mogelijk begaanbaarheid van de straat en benadrukt: "Daar waar het onveilig is, zetten wij bouwhekken."

Calamiteiten vandaag 15:01

Flinke botsing op kruising Prins Bernhardlaan

Op zaterdagmiddag vond er een aanrijding plaats op de kruising van de Prins Bernhardlaan en de Willem de Zwijgerlaan, waarbij beide voertuigen aanzienlijke schade opliepen.

Werken vandaag 12:45

Vacatureoverzicht week 20: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Muziek/Concert vandaag 10:59

BTW-tarief op concert- en festivaltickets stijgt hoogstwaarschijnlijk in 2026

Na maanden van onderhandelen presenteren de PVV, VVD, NSC en BBB hun 'hoofdlijnenakkoord', dat de basis moet vormen voor het nieuwe kabinet. Liefhebbers van live muziek en cultuur komen er bekaaid vanaf, want de formerende partijen zijn van plan om concert- en festivaltickets te belasten met het hoge btw-tarief van 21%. Op dit moment geldt hiervoor nog het lage tarief van 9%.

Advertorial Evenement vandaag 09:37

Help mee als vrijwilliger tijdens de Obstacle Run!

Vind je het leuk om anderen te helpen en tegelijkertijd een superleuke dag te beleven? Meld je dan aan als vrijwilliger voor de Obstacle Run Alphen op zaterdag 1 en/of zondag 2 juni 2024, en zorg er samen met de andere vrijwilligers voor dat de deelnemers de dag van hun leven meemaken!

Blog Opinie gisteren 19:46

MINERVA Haal die doppen van de koppen

Dit jaar wordt een feestje in de gemeente Alphen aan den Rijn omdat de gemeente zoals deze nu is tien jaar bestaat. Maar niet iedereen denkt er zo over. Er zijn nog altijd Calimero’s die vinden dat ‘ze’ geannexeerd zijn en er zijn altijd klagers waarbij het niet goed is of niet deugt.