Josh Walet

Het centrum van Alphen weer een stukje mooier, Aarkade opengesteld

Het centrum van Alphen aan den Rijn krijgt steeds meer vorm. Aan de Lage Zijde zijn de nieuwe woningen bij het Aarkadekwartier nu ook zo goed als klaar en de Aarkade is weer opengesteld.

Het Aarkadekwartier vind je midden in het centrum van Alphen. De bewoners van de eerste twee fasen zijn vorig jaar al in hun nieuwbouwwoningen getrokken. De woningen van de derde fase zijn nu ook zo goed als klaar. De woningen en appartementen van deze laatste fase zijn georiënteerd op het Aarplein, de Vest, de Metaheerhuiskade of de Aarkade.

Tekst loopt door onder de foto

Aarkadekwartier (1).jpeg

Het Aarkadekwartier maakt onderdeel uit van het project Stadshart Lage Zijde. In de plannen, waar architectenbureau Common Affairs een coördinerende rol in speelt, staat de transformatie naar een dynamisch centrumgebied voorop. De nieuwe bebouwing in het gebied kent een mix aan functies en is ingezet om straten en pleinen te maken.

In totaal zijn er 105 woningen en 90 openbare parkeerplaatsen ontwikkeld. Van sfeervolle stadsvilla’s aan het plein tot statige herenhuizen en grachtenpanden aan het water, elk huis heeft zijn eigen karakter. Bovendien zijn alle woningen gasloos, energiezuinig en aardgasvrij gebouwd.

De bewoners profiteren van het wonen midden in het vernieuwde en gezellige Stadshart van Alphen, met alle voorzieningen letterlijk direct om de hoek. En de rest van Alphen profiteert van een mooi nieuw stukje centrum.

Aarkadekwartier (2).jpeg

Aarkadekwartier (3).jpeg

Aarkadekwartier (4).jpeg


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 09:17

Veldsink Advies Carrière Event in Zevenhuizen

Onder het genot van een hapje en een drankje kennismaken met misschien wel jouw nieuwe baan en collega’s. Het kan! Veldsink Advies organiseert op 15 juni 2023 het Veldsink Advies Carrière Event in Zevenhuizen. Tijdens dit evenement maken mensen kennis met het werk in de verzekeringsbranche en onderzoeken ze of het werk in deze sector bij hen past.

Sport vandaag 08:09

Alphia speelt ook volgend seizoen in de 2e klasse

Wat een ontknoping van het seizoen 2022-2023 werd het gisteren op De Bijlen. Het hele seizoen waren alle teams aan elkaar gewaagd en daardoor bleef het spannend tot de laatste wedstrijd. De opdracht voor Alphia voorafgaand aan de wedstrijd tegen Esto was duidelijk. De Alphianen moesten winnen om een veilige plek in de ranglijst te behalen. 

Sport vandaag 08:06

ARC 1 sluit af met nederlaag

De belangen waren groot voor ARC. Als Nieuwenhoorn niet zou winnen en ARC wel dan zou de 3e periode een prooi zijn voor ARC. Het eerste gebeurde, maar ARC verloor met 1 - 0 van Capelle.

Sport vandaag 08:04

Boys 1 sluit af met zege en elfde plek

Alphense Boys sloot het seizoen ’22-’23 op Eerste Pinksterdag af met een 4-1 overwinning bij Alcides en - uiteindelijk – met een elfde plaats op de ranglijst. De doelstelling (vier of vijf clubs onder zich houden) werd daarmee behaald en ook in het nieuwe seizoen is Boys 1 dus Vierde Divisionist.