Van Keeken
Advertorial Winkels

Het draait om jouw voeten

Niet één voet is hetzelfde, en juist omdat jouw voet uniek is, is het van belang om te weten hoe het met jouw eigen voeten gesteld is. Heb je brede voeten, of juist een hoge wreef? Dan is het vaak lastig om te slagen binnen de gangbare maten van schoenenwinkels. Ook als je een smalle voet heeft, kan het moeilijk zijn om een juiste schoenmaat te vinden.

De omvang van jouw voeten kan veranderen. Het dragen van een verkeerde schoenmaat kan klachten veroorzaken aan jouw voeten. De tip van Van Keeken is dan ook: meet eerst jouw voeten voordat je nieuwe schoenen aanschaft. Het belangrijkste is dat je goed passende schoenen voor jouw voeten vindt. Dat jouw voet afwijkt van het gemiddelde betekent juist dat jouw voet uniek is. En die unieke voet verdient een unieke schoenmaat. Moeilijke voeten bestaan dus niet!

Voeten meten is van belang voor ieder persoon, van elke leeftijd

Jouw voet bepaalt de breedtemaat. Om deze reden is het voor iedereen belangrijk dat je niet direct jouw gebruikelijke maat aanschaft, maar jouw voeten dus eerst laat opmeten. Te kleine of te smalle schoenen kunnen pijn, likdoorns, eeltvorming of blauwe nagels veroorzaken, terwijl te grote of te brede schoenen ervoor kunnen zorgen dat de voeten platter of breder worden. Ook pijnlijke tenen en blaren zijn dan een veelvoorkomende klacht, omdat de voet in de schoen heen en weer schuift tijdens het lopen. Door de breedte en lengtemaat op te meten voorkom je deze problemen en is de schoen altijd in de maat die bij je past.

Tijd voor écht goede schoenen

Herken je voetklachten zoals pijn bij het lopen of snel vermoeide voeten? Dat is een vervelend probleem, aangezien voeten iedere dag belast worden en de klacht dus iedere dag terug kan keren. Jouw voeten moeten levenslang mee. De oorzaak van vermoeide voeten ligt vaak bij het soort schoen dat wordt gedragen. Deze klacht kan je voorkomen door echt goede schoenen te dragen.

Naast de gebruikelijke maten hebben schoenen ook breedtematen, wat in de vakhandel wijdtemaat genoemd. De wijdte zegt iets over de verhouding tussen de lengte en de breedte van de voet. Het verschilt nog wel eens per merk hoe breed een schoen echt uitvalt. Niet de winkel bepaalt jouw breedtemaat, maar jouw voet!

Wat zijn nu écht goede schoenen?

Het is belangrijk dat een schoen nooit helemaal plat is, maar altijd wat heffing onder de hiel heeft zodat er niet teveel druk onder de hiel ontstaat. Een hakhoogte tussen de 2 en 4 cm is ideaal. Verder moet de zool van de schoen op de juiste plek kunnen buigen en op de juiste plek ondersteuning geven aan de voet. Onder de hiel en het midden van de voet moet een zool stabiliteit bieden en in de meeste gevallen moet de zool bij de tenen kunnen buigen. Wanneer een voet de neiging heeft om naar binnen te zakken, is het extra belangrijk dat de achterkant van de schoen, ook wel het contrefort genoemd, goed stevig is. Ook is het prettig als het materiaal van de schoen de transpiratie van de voet kan opvangen en doorlaten, ook wel ademend materiaal genoemd.

Bestaat de perfecte pasvorm?

"Het vinden van de perfect passende schoen is net als het leggen van een moeilijke puzzel. Een tussenmaat of een halve lengtemaat kan een oplossing zijn. Je hoeft geen concessies te doen door net niet de goede maat schoenen te kopen", vertelt Kees van Keeken. Ook is er genoeg fashion in diverse lengte en wijdtematen te vinden. Er is altijd wel een schoen die je goed past en waarmee je blij de deur uitloopt.

De meest voorkomende wijdtematen voor schoenen:
E = extra smalle voet
G = gemiddeld
H = brede voet
K = extra brede voet
M = extra extra brede voet


Meer nieuws

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.

Onderwijs gisteren 18:26

Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren AVEA-markt

Morgen organiseren de leerlingen van klas 3tl voor de tweede keer de AVEA-markt. Tijdens deze markt kunnen de bezoekers meer dan 35 marktkraampjes bezoeken en bijvoorbeeld smoothies, t-shirts, armbandjes, koeken en nog veel meer andere producten kopen. Ook kan men flessenvoetballen, pullbar hangen, nagels laten lakken en wordt er muziek gemaakt.  

Advertorial Horeca-arrangementen gisteren 17:40

Nieuw bij De Beren: 3-Gangen Puzzel Diner

Sinds kort kun je bij De Beren Alphen aan den Rijn niet alleen terecht voor een heerlijk 3-gangen diner, maar los je ook puzzels op om jouw eten vrij te spelen!