Monuta
Advertorial Overige

Het eerste rouwcafé in het Monuta Huis

Zondag 16 februari organiseert Monuta Alphen aan den Rijn in samenwerking met Trudie Enthoven, Rouw- en Verliesbegeleiding, het eerste rouwcafé. Van 14:00 tot 16:00 uur zijn nabestaanden welkom in het Monuta Huis, Wilhelminalaan 26 te Alphen aan den Rijn.

Nabestaanden in de ruimste zin van het woord zijn welkom. Als u op welke manier dan ook te maken heeft gehad met rouw en verlies, bent u welkom. Ook als de uitvaart door een andere uitvaartonderneming is verzorgd.

Rouwcafé

De bijeenkomst begint met een kopje koffie of thee, daarna zal Trudie kort iets vertellen over 'rouw en hoe nu verder'. Vervolgens zal er een gezamenlijke activiteit zijn. Er wordt afgesloten met een hapje en een drankje. Het rouwcafé is zeer laagdrempelig en toegankelijk voor wie hier behoefte aan heeft.

"Als dit concept goed ontvangen wordt, zal er iedere zes weken een rouwcafé zijn op zondagmiddag. Elke keer met een ander thema of een andere activiteit", vertelt Yvonne van Lingen van Monuta Alphen aan den Rijn. "De deelnemers mogen ook zelf een onderwerp of iets anders aandragen. Bij mooi weer zou er bijvoorbeeld ook een wandeling op het programma kunnen staan."

Aanmelding is wenselijk, maar niet verplicht. Aanmelden kan via Monuta@alphenaandenrijn.nl.

Andere activiteiten bij Monuta in Alphen aan den Rijn

Monuta organiseert ook iedere eerste dinsdag van de maand een koffieochtend voor nabestaanden, waar gezellig met elkaar wordt gepraat over van alles en nog wat. Deze koffieochtend vindt plaats in het Monuta Huis van 10:00 tot 11:30 uur.

Iedere tweede dinsdag van de maand houdt Monuta van 10:00 tot 11:00 uur een inloopspreekuur in De Juffrouw, Dorpsstraat 250 te Hazerswoude-Dorp. Ook hier staat de koffie klaar.

Houdt de Facebookpagina van Monuta Alphen aan den Rijn in de gaten voor alle activiteiten.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 17:30

Verdachte situatie met vuurwapen

Bij de Lekstraat in Alphen heeft zich een verdachte situatie voorgedaan met een vuurwapen. De agenten ter plaatse dragen veiligheidsvesten. 

Coronavirus in Alphen gisteren 15:53

Handhavers sluiten parkeerplaats bij Zegerplas

Bezoekers hadden de hekken bij één van de parkeerplaatsen bij de Zegerplas verplaatst. Handhaving Alphen aan den Rijn heeft de parkeerplaats nu weer afgesloten. 

Advertorial Coronavirus in Alphen gisteren 15:04

Bibliotheek brengt leesplezier in zorginstellingen

Door de huidige coronacrisis zitten verpleeg- en zorginstellingen op slot om zo de kwetsbare ouderen te beschermen. Om de bewoners van de instellingen een hart onder de riem te steken, doneert Bibliotheek Rijn en Venen boeken aan verpleeg- en zorginstellingen. Een pakket vol met leesplezier: even wegduiken in een andere wereld is de beste afleiding die er is!

Coronavirus in Alphen gisteren 12:34

Hoe gaan verpleeghuizen om met de lockdown voor bewoners?

Om ouderen tegen het coronavirus te beschermen, mogen zij voorlopig geen bezoek ontvangen. Ook de verpleeghuizen zijn op slot voor bezoekers. Hierdoor ligt eenzaamheid op de loer. Wat doet Verpleeghuis Oudshoorn om dit tegen te gaan?