Margriet Borst via Allemaal Alphenaren

Het gras is altijd groener bij de buren: Gallowaykoe ontsnapt

Afgelopen woensdag is één van de Gallowaykoeien van het Weteringpad ontsnapt. Politie en handhaving kwamen ter plaatse om het dier weer naar de andere kant van het veerooster te brengen.

Het Weteringpad is thuis voor meerdere Gallowaykoeien. Woensdag ging Claire, één van de koeien, op avontuur en stak het veerooster over naar het hondenveld. Omwonenden hadden al snel door dat de koe was ontsnapt en schakelden de politie in om het dier veilig terug te brengen.

De inzet van de politie bleek niet nodig te zijn. “Net voordat de handhaving uitstapte met vier man sterk vond Claire het wel weer genoeg geweest en stapte ze in het zicht van de handhavers en de inmiddels aangekomen politie weer hup, over de brede strook van het veerooster terug naar haar oude stek”, laat iemand op Facebook weten.

Dit is niet de eerste keer dat er een koe is ontsnapt, en volgens buurtbewoners waarschijnlijk ook voor het laatst. “Claire heeft duidelijk een eigen willetje”, aldus een omwonende op Facebook. “Het is dan ook vast niet de laatste keer geweest.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport gisteren 15:57

Voor de zomer meer duidelijkheid over nieuwe locatie TV Nieuwe Sloot

Eerder deze maand kreeg Tennisvereniging Nieuwe Sloot slecht nieuws: het racketcentrum kon niet vernieuwd worden. Sinds vorige week kan de vereniging weer wat optimistischer naar de toekomst kijken. Voor de zomer komt namelijk meer duidelijkheid over een nieuwe locatie.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 13:45

Afronding Klimaatbos uitgesteld vanwege regenval

De afgelopen maanden is langs de N11 hard gewerkt aan het Alphense Klimaatbos. Hoewel de werkzaamheden op 28 maart afgerond hadden moeten zijn, is het Klimaatbos nog niet af. Dit vanwege weeromstandigheden.

Overige gisteren 11:32

Zuid-Holland overweegt centrumlinkse coalitie

Met Fred Teeven als verkenner en de grote winnaar van de verkiezingen, BoerBurgerBeweging, worden de verschillende mogelijke coalities voor een nieuw college in Zuid-Holland onderzocht. Woensdag maakte de verkenner bekend welke partijen als eerst met elkaar om de tafel gaan.