Blog Gemeente

Het hondje van Peter Derk Wekx heeft verlatingsangst

Peter is gemeentesecretaris in Alphen aan den Rijn. Als zodanig is hij verantwoordelijk voor de complete organisatie op het stadskantoor en daarmee voor een correcte besteding van ons belastinggeld.

Er worden veel grappen gemaakt over ambtenaren. Ze zouden niet hard werken en de kantjes er vanaf lopen. Dat zal wel eens het geval zijn, maar dat komt overal voor. De meeste mensen en dus ook ambtenaren willen echt wel iets van hun baan maken. Tegelijkertijd moet er echter wel wat leiding zijn. Moet er iemand zijn, die regelmatig achter zijn bureau vandaan komt om te kijken of medewerkers de juiste prioriteiten stellen en niet bezig zijn met dingen, die zij zelf belangrijk vinden, maar waarvoor ze niet betaald worden. Bij een bedrijf controleer je regelmatig of er nog wel winst gemaakt wordt en bij een overheidsinstantie of er geen belastinggeld verspild wordt.

Ik kan u verzekeren dat dat in Alphen niet gebeurt. Dat uw en mijn centjes daar regelmatig over de balk gesmeten worden. Dat daar van de beloofde bezuinigingen na de fusie met Boskoop en Rijnwoude niets van terecht is gekomen. Dat Peter Derk Wekx en burgemeester Liesbeth Spies daar geen controle op het apparaat hebben. Dat daar iedereen gewoon doet waar hij of zij zelf zin in heeft.

De komende tijd ga ik u verdriet doen, met verhalen over hoe uw belasting verspild wordt. Wist u dat een ambtenaar gemiddeld 75.000 Euro per jaar kost? Dat er achter iedere uitvoerende ambtenaar nog een andere ambtenaar staat in de vorm van manager, boekhouder, koffiejuffrouw etc? Dat er aan bijkomende kosten nog een halve ton bijkomt. Per saldo dus 200.000 Euro per jaar.

Zo is er een meneer of mevrouw, die 2 ton per jaar kost, die “leuke stukjes” schrijft voor de gemeente. Vandaag een stukje over een hondentrainster, dat niets maar dan ook niets met de gemeente te maken heeft. Leuk voor die mevrouw hoor, maar wel over onze rug. Ook nog eens oneerlijke concurrentie voor reclamebureaus, tekstschrijvers en uitgevers, met nota bene hun eigen belastinggeld!

Het stukje gaat over pierenbadjes voor honden, omdat het zo warm was de afgelopen tijd. Als klap op de vuurpijl de tekst “Voor sommige honden zal het verwarrend zijn als de kinderen straks weer naar school gaan en de ouders naar hun werk. Zij zijn nu gewend aan mensen thuis. Als iedereen dan ineens weer weg is, kunnen zij last krijgen van verlatingsangst”.

Zou dat het zijn? Dat het verhaal gewoon uit het leven gegrepen is van de gemeentesecretaris en/of dat van de burgemeester, die ook een hondje heeft? Dat ze bovenaan de trap zelf niet weten wat belangrijk is en wat niet? Dat ze bovenaan de trap lak hebben aan een juiste besteding van ons belastingeld en meer met hun eigen hondje dan met u en mij bezig zijn? 

 

Machiel van der Schoot


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 20:14

Tiny Houses zijn een grote uitdaging in Alphen-Stad

Het aanwijzen van locaties voor Tiny Houses is niet gemakkelijk. Dat zegt wethouder Gerard van As. "De grote uitdagingen zijn het vinden van locaties en voldoende grond die nodig is voor één tiny house." Van As ziet slechts een mogelijke locatie: Gnephoek-zuid. Het worden dan wel appartementen.

Blog Op reis met Naomi gisteren 19:33

Op reis met Naomi: "het leven is nu eenmaal niet altijd rozengeur en maneschijn"

Zo, die eerste week zit erop. En wat een week is het geweest! Ik ben letterlijk alle kanten op gegaan, er zijn veel emoties voorbij gekomen die van links naar rechts en van onder naar boven gaan. En het leven is niet altijd rozengeur en maneschijn, dus ik ga ook de andere kant met jullie delen. Mijn motto is immers ‘we hoeven ons nergens voor te schamen’. Daarbij houd ik van open- en eerlijkheid en transparantie.

Politiek gisteren 18:39

Lachgas op verschillende plekken voortaan verboden

Het gebruik van lachgas is voortaan verboden op een aantal locaties die zijn opgenomen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van Alphen aan den Rijn. Het gaat daarbij om beperken van hinder en beschermen van openbare orde, volksgezondheid en milieu.

Politiek gisteren 17:42

Bewoners tevreden over afvalinzameling door gemeente

Uit een onderzoek onder de inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn blijkt dat zij tevreden zijn over de afvalinzameling en over de manier waarop dit gebeurt. Het rapportcijfer voor de gemeente in 2020 is een 7,5 en dat is 0,1 punt hoger dan in 2017.