Rijksoverheid

Het Huis van Duurzaamheid is Klimaatsupporter, jij ook?

Tijdens de Nationale Klimaatweek van 31 oktober tot en met 6 november is het Huis van Duurzaamheid Klimaatsupporter. In 2030 moet de CO2-uitstoot in Nederland met ten minste 55% zijn gedaald. 

Om dit te bereiken moeten we nu al met z’n allen in actie komen en stappen zetten om duurzamer te leven, wonen, eten, consumeren, produceren en reizen.

De gemeente Alphen aan den Rijn, het Huis van Duurzaamheid en organisaties als Groei & Bloei, IVN en Operatie Steenbreek leveren graag een positieve bijdrage aan het klimaat. Er is in de Klimaatweek bijna elke dag iets te doen rondom dit urgente thema, met activiteiten voor jong en oud. De week start op maandagmiddag 31 oktober met een informatieve rondleiding over de vergroening van het vernieuwde Stadhuisplein.

Klimaatburgemeester 2022

Op 1 november om 16:00 uur wordt op het gemeentehuis de klimaatburgemeester voor dit jaar bekendgemaakt door burgemeester Liesbeth Spies, kinderburgemeester Maud en oud-klimaatburgemeester Liesbeth van Bemmel. Diezelfde avond kunnen volwassenen meedoen met de ‘spoedcursus’ tuinieren voor buurtvergroeners om inspiratie op te doen over het vergroenen van geveltuinen, boomspiegels, groenperken of de eigen tuin.

Op woensdagmiddag 2 november gaan kinderen van 8 tot 12 jaar samen met de kinderraad op expeditie door het klimaatvriendelijke, energieneutrale bibliotheekgebouw in het centrum van Alphen. Zaterdag 5 november kunnen tuineigenaren een klimaatbestendige tuinontwerpschets laten maken op het Groen Klimaatplein van tuincentrum De Bosrand.

Meer informatie

Het complete Klimaatweekprogramma met alle gratis activiteiten in de gemeente Alphen aan den Rijn is te vinden op de de website van de bibliotheek en zoek in de agenda op ‘Klimaatweek’ voor meer informatie over tijden, locaties en de mogelijkheid tot aanmelden.


Meer nieuws

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.