Rijksoverheid

Het Huis van Duurzaamheid is Klimaatsupporter, jij ook?

Tijdens de Nationale Klimaatweek van 31 oktober tot en met 6 november is het Huis van Duurzaamheid Klimaatsupporter. In 2030 moet de CO2-uitstoot in Nederland met ten minste 55% zijn gedaald. 

Om dit te bereiken moeten we nu al met z’n allen in actie komen en stappen zetten om duurzamer te leven, wonen, eten, consumeren, produceren en reizen.

De gemeente Alphen aan den Rijn, het Huis van Duurzaamheid en organisaties als Groei & Bloei, IVN en Operatie Steenbreek leveren graag een positieve bijdrage aan het klimaat. Er is in de Klimaatweek bijna elke dag iets te doen rondom dit urgente thema, met activiteiten voor jong en oud. De week start op maandagmiddag 31 oktober met een informatieve rondleiding over de vergroening van het vernieuwde Stadhuisplein.

Klimaatburgemeester 2022

Op 1 november om 16:00 uur wordt op het gemeentehuis de klimaatburgemeester voor dit jaar bekendgemaakt door burgemeester Liesbeth Spies, kinderburgemeester Maud en oud-klimaatburgemeester Liesbeth van Bemmel. Diezelfde avond kunnen volwassenen meedoen met de ‘spoedcursus’ tuinieren voor buurtvergroeners om inspiratie op te doen over het vergroenen van geveltuinen, boomspiegels, groenperken of de eigen tuin.

Op woensdagmiddag 2 november gaan kinderen van 8 tot 12 jaar samen met de kinderraad op expeditie door het klimaatvriendelijke, energieneutrale bibliotheekgebouw in het centrum van Alphen. Zaterdag 5 november kunnen tuineigenaren een klimaatbestendige tuinontwerpschets laten maken op het Groen Klimaatplein van tuincentrum De Bosrand.

Meer informatie

Het complete Klimaatweekprogramma met alle gratis activiteiten in de gemeente Alphen aan den Rijn is te vinden op de de website van de bibliotheek en zoek in de agenda op ‘Klimaatweek’ voor meer informatie over tijden, locaties en de mogelijkheid tot aanmelden.


Meer nieuws

Werken vandaag 16:53

Vacatureoverzicht: de nieuwste vacatures van week 12

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Advertorial Vrijwilliger vandaag 15:24

Word jij vrijwilliger bij de dierenambulance? “Het is leuk, leerzaam én zinvol!”

Van gewonde egels en uit het nest gevallen jonge vogels tot aan verdwaalde huiskatten en ernstig verzwakte zwanen – als vrijwilliger bij Dierenambulance Alphen aan den Rijn kom je van alles tegen. Het werk is zeker niet altijd even makkelijk, maar aan positiviteit is nooit gebrek. En dat komt vooral door de waardering en voldoening die alle vrijwilligers ervaren.

Milieu en duurzaamheid vandaag 14:01

Geen grap: vanaf 1 april statiegeld op blikjes

Lege blikjes van bijvoorbeeld bier of cola is een veel voorkomende vorm van zwerfafval. Daarom zal vanaf 1 april statiegeld worden ingevoerd op blikjes. Eerder werd dit al gedaan met kleine plasticflesjes. Waar je je lege blikjes vanaf 1 april kan inleveren lees je hier.

Advertorial Horeca vandaag 09:27

Tot en met april voordelig smullen van de beste Argentijnse spareribs bij El Caballo

Argentijns vlees dat écht uit Argentinië komt, en dan ook nog eens van de beste kwaliteit. Dat krijg je bij Argentijns restaurant El Caballo. Heb jij al trek in spareribs? Dan heeft het restaurant goed nieuws. Vanaf maandag 27 maart tot en met eind april eet je hun Argentijnse spareribs voor een nóg betere prijs.