AlphensEV

“Het is echt een goede stap”

Over een aantal jaar zal Alphen een hotel rijker zijn. Het nieuwe Van der Valk hotel komt te staan op bedrijventerrein De Schans II, op de hoek van de Tankval en de Gouwelandlaan. In een interview laat Klaas van der Valk weten erg blij te zijn met de koop.

Onderhandelingen
Op woensdagmiddag 18 december heeft Klaas van der Valk in het gemeentehuis zijn handtekening gezet onder de koopovereenkomst. “De onderhandelingen zijn in goede harmonie met de gemeente verlopen. Op sommige momenten gaf de gemeente ons ook een zetje in de rug om door te zetten. Dat hebben we als zeer positief ervaren. Daarom zijn we ook heel enthousiast over het verdere verloop.”

Wethouder Gerard van As laat in een reactie weten waanzinnig blij te zijn met deze historische beslissing voor zowel familie van der Valk als de gemeente Alphen aan den Rijn. Ook laat Van As weten dat de vereniging van eigenaren van de Schans II ook super blij zijn met deze ontwikkelingen.

Zoeken naar een geschikte locatie
De ontwikkelingen voor het hotel begonnen in 2015. Samen met de gemeente heeft Van der Valk gekeken naar geschikte locaties in Alphen. Zowel Van der Valk als de gemeente hebben hun oog laten vallen op de locatie langs de N11 en de Goudse Schouw. “We zijn nu zo’n 2 jaar bezig met de plannen voor het hotel”, vertelt Klaas van der Valk. “En we zijn heel erg blij dat we nu het koopcontract hebben kunnen ondertekenen. Het is echt een goede stap, zeker met het oog op de toekomst.”

Visie
De locatie langs de N11 past volledig in de visie van Van der Valk. “Door heel het land staan langs de snelwegen Van der Valk hotels. Belangrijk in deze formule is dat gasten weten wat ze kunnen verwachten en dat de hotels zichtbaar zijn voor het verkeer. Het hotel dat langs de N11 komt zal dan ook vergelijkbaar zijn met de andere Van der Valk hotels. Er komen 140 kamers, verschillende zalen, een restaurant, en er komt ook een wellness gedeelte waar gasten kunnen ontspannen.”

Toerisme
Het hotel gaat veel betekenen voor het toerisme in Alphen. “We zien dat veel mensen uitwijken naar omliggende steden, zoals Leiden. Door dit nieuwe hotel te realiseren, houden we deze mensen ook in Alphen. Het hotel zal ideaal zijn voor zakenmensen, maar we sluiten zeker niet uit dat toeristen hier gebruik van zullen maken. De vraag naar hotelkamers in Alphen is namelijk erg hoog. Hierdoor zullen mensen sneller geneigd zijn om Alphen te bezoeken. Dat is ook wat de gemeente graag ziet.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Onderwijs gisteren 18:26

Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren AVEA-markt

Morgen organiseren de leerlingen van klas 3tl voor de tweede keer de AVEA-markt. Tijdens deze markt kunnen de bezoekers meer dan 35 marktkraampjes bezoeken en bijvoorbeeld smoothies, t-shirts, armbandjes, koeken en nog veel meer andere producten kopen. Ook kan men flessenvoetballen, pullbar hangen, nagels laten lakken en wordt er muziek gemaakt.  

Advertorial Horeca-arrangementen gisteren 17:40

Nieuw bij De Beren: 3-Gangen Puzzel Diner

Sinds kort kun je bij De Beren Alphen aan den Rijn niet alleen terecht voor een heerlijk 3-gangen diner, maar los je ook puzzels op om jouw eten vrij te spelen!

Kinderen gisteren 16:31

De King's Arena gelanceerd door Alphen Vitaal voor Koningsspelen

In aanloop naar de Koningsspelen heeft Alphen Vitaal een baanbrekend nieuw initiatief onthuld: De King's Arena. Dit online platform is speciaal ontworpen voor basisschoolkinderen in onze gemeente, met als doel hen op een speelse manier voor te bereiden op de Koningsspelen en meer te leren over sport, beweging en een gezonde levensstijl.

Politiek gisteren 15:15

BIZ-gebieden ontvangen jaarlijks financieel voorschot

Zowel in het centrumgebied van Alphen-Stad als van Boskoop hebben de ondernemers een Bedrijven InvesteringsZone (BIZ) opgericht. Elk bedrijf legt een bedrag in en vanuit de ontstane fondsen worden gezamenlijke activiteiten georganiseerd. De gemeente Alphen aan den Rijn int de bedragen en keert deze uit aan de BIZ-organisaties.

Werkzaamheden gisteren 12:08

Raadhuisstraat voor ruim een halfjaar afgesloten door werkzaamheden

Vanaf 29 april zal een deel van het centrum ruim een halfjaar lang worden afgesloten vanwege nodige werkzaamheden aan het rioleringsstelsel. Dit betekent echter dat gedurende deze periode de Raadhuisstraat alleen te voet bereikbaar zal zijn.