Woonforte

Het is goed gesteld met het onderhoud van sociale huurwoningen in Alphen

Uit onderzoek van RTL Nieuws blijkt dat zeker 80.000 sociale huurwoningen in Nederland flinke gebreken vertonen. Veel woningen scoren slecht of zeer slecht. In Alphen aan den Rijn blijkt dat mee te vallen. En daar is woningcorporatie Woonforte maar wat trots op.

Ernstige gebreken, onomkeerbare veroudering of zelfs technisch rijp voor de sloop. Minstens 80.000 sociale huurwoningen in Nederland zijn in matige tot zeer slechte conditie. Dat blijkt uit cijfers van de Autoriteit woningcorporaties, die RTL Nieuws onderzocht. Huurders van deze woningen krijgen door de slechte staat van de woningen te maken met problemen als lekkages, beschimmelde muren en plafonds, onbegaanbare balkons of rottende kozijnen. En dat kan tot levensgevaarlijke situaties leiden.

Onderhoud in orde

Het verschilt per corporatie wat de staat van de woningen is. Hoe is het dan gesteld met de woningen die woningcorporatie Woonforte verhuurt? Daar lijkt de staat van onderhoud van de woningen in orde, blijkt uit het onderzoek. Maar liefst 97% scoort groen (43% in uitstekende staat, 39% in goede staat, 15% in redelijke staat).  

“Dat is een mooi resultaat van jarenlang goed investeren in onderhoud van onze huurwoningen”, reageert Woonforte. De woningcorporatie heeft geen woningen die slecht of zeer slecht scoren. “Er is 1% onbekend en 2% is in matige staat. Die 2% zijn de huurwoningen die we de komende jaren gaan aanpakken of vervangen voor nieuwbouw. Woonforte blijft investeren in onderhoud.”

Rode Dorp

Een voorbeeld van een project waarbij sociale huurwoningen die in slechte staat verkeren worden aangepakt, is het Rode Dorp. Deze wijk ondergaat de komende jaren een flinke opknapbeurt. Zowel de wijk als de woningen worden aan de eisen van deze tijd aangepast. Dit wordt gedaan in drie fasen, waarbij de woningen eerst worden gesloopt, daarna opnieuw worden gebouwd en vervolgens opnieuw worden ingericht. Ook de openbare ruimte wordt hierbij meegenomen.

Op de foto: eerder dit jaar werd groot onderhoud aan het appartementencomplex Hof van Alfen afgerond


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige gisteren 17:57

Erfgoedfonds verleent subsidie voor herstel Gebouw Nabij

Onlangs is voor het Gebouw Nabij aan het Lauraplein 2 door de gemeente Alphen aan den Rijn een subsidie toegekend uit de pot van het Erfgoedfonds. De stad en de omgeving heeft er belang bij het aanzien van het gebouw in oude glorie te herstellen en te behouden voor het nageslacht, zo luidde het argument. 

Advertorial Overige gisteren 16:35

Vrijwilligersmarkt op 26 oktober in het gemeentehuis

Op dinsdagavond 26 oktober organiseert Tom in de buurt samen met het nieuwe Vrijwilligerspunt een Vrijwilligersmarkt in het gemeentehuis Alphen aan den Rijn. Organisaties brengen hier hun vrijwilligersvacatures onder de aandacht. Inwoners worden uitgenodigd om mogelijkheden te verkennen en vrijwilliger te worden. Komen dus! 

Dronefotografie gisteren 15:18

Alphen vanuit de lucht: een oase van groen in het Prinses IreneBos

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer het Prinses IreneBos, een natuurgebied van maar liefst 24 hectare groot.

Alphens Restaurantweek 2021 gisteren 12:53

De beste Argentijnse gerechten eet je bij El Caballo

Van donderdag 28 oktober t/m zondag 7 november organiseren wij de najaarseditie van de Alphens Restaurantweek. Elf dagen lang serveren restaurants de lekkerste meergangen menu’s. Bij El Caballo geniet je van de lekkerste authentieke Argentijnse gerechten.

Politiek gisteren 11:46

Voortaan ook kiezen voor ja/ja sticker

De brievenbussen kunnen, als het aan de Alphense gemeenteraad ligt, voortaan worden voorzien van een ja/ja sticker. Daarmee geeft de bewoner aan graag al het drukwerk te ontvangen.