Josh Walet

Het is Oldtimerdag!

De Oldtimerdag is als vanouds op de zaterdag voor de Alphense jaarmarkt. Dit jaar is dat op zaterdag 14 september. Net als vorig jaar is de Hooftstraat het podium voor de traditionele Oldtimerdag.  

Het evenement vindt dit jaar voor de 37ste keer plaats. In de Hooftstraat kunnen bezoekers veel oude klassieke auto’s, motoren, brommers, bussen en tractors bewonderen.

Voor de klassieke auto’s begint de dag met het verzamelen bij Nieuwe Sloot. Dit is het startpunt voor een rit door het Groene Hart. Bij terugkomst rond 10:15 uur zullen de auto’s worden opgesteld in de Hooftstraat. De overige deelnemers zullen hier ook hun voertuig opstellen. Voor ieder onderdeel (klassiek, cabrio, tuning) zijn er ook prijzen te winnen.

Omdat het een echte familiedag is, zullen er ook andere activiteiten plaatsvinden. Er zijn live bands aanwezig, er is een speelhoek voor de kinderen, er zijn kraampjes met onderdelen/miniaturen, en kraampjes met eten en drinken.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Alphens.nl Magazine vandaag 16:04

Vrijwilliger Bas Koenekoop: ''Mijn hele DNA is Alphia''

Je groeit op in een bepaalde buurt. Voor Bas Koenekoop, Alphiaan in hart en nieren, was dat de Zeeheldenbuurt. Hij kwam ter wereld op de Zoutmanstraat 9, maar eigenlijk is het Alphiaveld de plek waar hij zijn opvoeding genoot. Zijn ouders waren meer daar dan thuis. Een andere belangrijke plek in zijn leven is de zee. Daar speelde zijn arbeidzaam leven zich grotendeels af. Lees mee met een bijzonder verhaal.

Romeinen vandaag 12:00

ROMEINEN Pax Romana

De Romeinse Limes had weliswaar meer het karakter van bewaking van een scheepsroute dan dat van een echte grens, toch waren er hier en daar schermutselingen. Regelrecht oorlog is het in de Rijndelta nooit geweest. De uitzondering was het jaar 69-70 toen de Bataafse Opstand hardhandig ingrijpen noodzakelijk maakte.