Alphens EV
Politiek

Het ketelhuis op De Werf wordt horecaonderneming

Het ketelhuis op De Werf langs de Rijnhaven wordt een kleinschalige horecaonderneming. Het ketelhuis staat op de voormalige Biesterfeldlocatie. De doelgroep zijn ondernemers die op industrieterrein Rijnhaven zijn gevestigd.

De gemeente Alphen aan den Rijn wil het ketelhuis aan de Eikenlaan verkopen aan ArWi Beheer. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten.

Het is de bedoeling dat hier zakelijke bijeenkomsten, lezingen en vergaderingen worden gehouden, maar ook kleinere bruiloften of een verjaardag. Geserveerd worden ‘een hapje en een drankje’, maar ook koffiearrangementen en bijvoorbeeld een whiskyproeverij. De initiatiefnemers willen voor bijvoorbeeld diners samenwerken met andere lokale horecaondernemers.

Het Ketelhuis wordt verbouwd in authentieke stijl met behoud van de karakteristieke industriële elementen. De horecaonderneming heeft plaats voor in totaal circa honderd gasten. Een deel van de gasten maakt dan gebruik van een terras, waarvoor een deel van de werf wordt gebruikt.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

MINERVA Calimeroland
Blog Opinie gisteren 19:57

MINERVA Calimeroland

Het is inmiddels meer dan 5 jaar later. Je zou zeggen dat het oude zeer dan wel een keer voltooid verleden tijd is. Maar nee, in de kleine dorpjes die met de grote boze stad tot één gemeente Alphen aan den Rijn zijn gefuseerd, is het nog altijd kommer en kwel.