Alphens EV

Het ketelhuis op De Werf wordt horecaonderneming

Het ketelhuis op De Werf langs de Rijnhaven wordt een kleinschalige horecaonderneming. Het ketelhuis staat op de voormalige Biesterfeldlocatie. De doelgroep zijn ondernemers die op industrieterrein Rijnhaven zijn gevestigd.

De gemeente Alphen aan den Rijn wil het ketelhuis aan de Eikenlaan verkopen aan ArWi Beheer. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten.

Het is de bedoeling dat hier zakelijke bijeenkomsten, lezingen en vergaderingen worden gehouden, maar ook kleinere bruiloften of een verjaardag. Geserveerd worden ‘een hapje en een drankje’, maar ook koffiearrangementen en bijvoorbeeld een whiskyproeverij. De initiatiefnemers willen voor bijvoorbeeld diners samenwerken met andere lokale horecaondernemers.

Het Ketelhuis wordt verbouwd in authentieke stijl met behoud van de karakteristieke industriële elementen. De horecaonderneming heeft plaats voor in totaal circa honderd gasten. Een deel van de gasten maakt dan gebruik van een terras, waarvoor een deel van de werf wordt gebruikt.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Cultuur vandaag 12:00

ROMEINEN Tabula Peutingeriana

De Tabula Peutingeriana is een middeleeuwse landkaart, nagetekend van Romeinse kaarten uit de derde en vierde eeuw. Op de landkaart staat het hele Romeinse Rijk zoals het was aan het eind van de vierde eeuw, circa 400 na christus, compleet met de Limes en Mare Nostrum.

Calamiteiten gisteren 17:30

Verdachte situatie met vuurwapen

Bij de Lekstraat in Alphen heeft zich een verdachte situatie voorgedaan met een vuurwapen. De agenten ter plaatse dragen veiligheidsvesten. 

Coronavirus in Alphen gisteren 15:53

Handhavers sluiten parkeerplaats bij Zegerplas

Bezoekers hadden de hekken bij één van de parkeerplaatsen bij de Zegerplas verplaatst. Handhaving Alphen aan den Rijn heeft de parkeerplaats nu weer afgesloten. 

Advertorial Coronavirus in Alphen gisteren 15:04

Bibliotheek brengt leesplezier in zorginstellingen

Door de huidige coronacrisis zitten verpleeg- en zorginstellingen op slot om zo de kwetsbare ouderen te beschermen. Om de bewoners van de instellingen een hart onder de riem te steken, doneert Bibliotheek Rijn en Venen boeken aan verpleeg- en zorginstellingen. Een pakket vol met leesplezier: even wegduiken in een andere wereld is de beste afleiding die er is!