Blog Stadshart

Het leukste nieuws van afgelopen week

Doorgaans is het nieuws betreurenswaardig negatief. Iedereen is woedend of ontevreden en het lijkt wel alsof er alleen maar vervelende dingen gebeuren.

Ondanks alle ellende, is er soms ook leuk nieuws. Daarmee bedoel ik niet een zoetsappig verhaaltje van een oud vrouwtje dat een lintje krijgt of een poes die uit een boom wordt gered. Nee gewoon echt opvallend en grappig.

Wat gebeurde er:

In de Sint Jorisstraat is een filiaal van Intersport gevestigd. Een kleine krabbel crimineel probeerde daar iets te stelen. Het zal ongetwijfeld iets met sport te maken gehad hebben, want dingen zoals een mooi sieraad of een dure damestas zal je daar niet vinden. (Update: het bleek om sportkleding ter waarde van 850 Euro te gaan).  

Bij het naar buiten lopen ging het bewakingspoortje piepen. De dief zette het op een lopen. Getraind en sportief als hij was, dacht hij snel uit het zicht te komen van het winkelpersoneel. Waarschijnlijk zou hem dat ook gelukt zijn, ware het niet dat……

Er liep toevallig een politieman in de straat

Nu heeft oud-voetballer Wim van Hanegem de slechte conditie van een speler wel eens vergeleken met die van een wijkagent. En, misschien klopt het ook wel, dat de gemiddelde diender niet zo’n goede vorm heeft, maar hier was dat toch anders.

De dief begon te rennen, maar hij had te maken met een ervaren marathonloper die hem achterna kwam. De eerste paar honderd meter lukte het de wegloper nog wel om uit handen van de politie te blijven, maar daarna begon het gebrek aan uithoudingsvermogen toch parten te spelen.

Jammer

De agent wilde graag een wedstrijdje houden, maar na 500 meter was het al jammer genoeg al voorbij. Op Twitter berichtte de politieman,  F. Heijmink het volgende:

De #winkeldief in de St. Jorisstraat #Alphen zorgde voor onverwachte middagtraining. Alarmpoortje van Intersport ging af terwijl ik buiten stond. Jammer dat hij het na 500 meter sprint al op gaf. (Ik ben meer van de duurloop). Dader gepakt en spullen retour.

Kijk dat is nou leuk nieuws, zeker omdat ik later begreep, dat de politieman helemaal geen dienst had.

Het wordt nog mooier. Vandaag liet Heijmink weten dat de dief via snelrecht 2 weken gevangenisstraf kreeg plus een derde week, omdat hij nog een voorwaardelijke straf had van een vorige keer.

Goed gedaan Frank! Ik had de verbaasde kop van die dief wel eens willen zien toen je hem achterna ging en hij zich -compleet uitgeput- moest overgeven.  

 

Machiel van der Schoot,  crimewatcher


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie vandaag 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie vandaag 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.