Nova Bootservice

‘Het Magazijn’ op De Werf wordt straks onder meer een bedrijfsverzamelpand

Het voormalige magazijn op De Werf in Alphen aan den Rijn wordt gesloopt en volledig opnieuw opgebouwd. Nieuwe eigenaar Nova Bootservice gaat het nieuwe pand onder andere gebruiken als bedrijfsverzamelpand voor diverse (kleinschalige) bedrijven.

Nova Bootservice, gespecialiseerd in het vervaardigen, ombouwen en onderhouden en verkopen van (elektrische) sloepen, heeft het voormalige magazijn op De Werf gekocht. Vrijdag vond de feestelijke ondertekening van de koopakte plaats, in het bijzijn van wethouder Gerard van As, Floris Röling en Rutger van Oosterhout namens Nova Bootservice. Dit vormde het startschot voor de verdere ontwikkeling en realisatie van de nieuwbouw.

Bedrijfsverzamelpand

Als het pand straks gesloopt en weer volledig opgebouwd is, gebruiken ze het niet alleen voor hun eigen activiteiten, maar ook als bedrijfsverzamelpand. Hiermee bieden ze ruimte aan diverse (kleinschalige) bedrijven. Een goed voorbeeld van kansen bieden aan startende ondernemers op De Werf, vindt wethouder Gerard van As.

“Deze jonge ondernemers hebben Nova Bootservice hier de afgelopen jaren ontwikkeld tot een succesvol bedrijf. Dit is precies waar de Werf voor bedoeld is. Bovendien dragen de watersportgerichte bedrijfsactiviteiten bij aan het verlevendigen van de haven. Deze is van een in onbruik geraakte bedrijfshaven de laatste jaren getransformeerd naar een levendige stadshaven.”

De Werf

Gemeente Alphen aan den Rijn transformeert Rijnhaven-Oost naar een gebied waar gewoond en gewerkt wordt en waarbij de haven weer van de stad is. “Een aantal jaar geleden is de voormalige locatie van Biesterfeld verworven omdat dit bedrijf de transformatie-ambitie belemmerde. De locatie Biesterfeld, nu De Werf genoemd, is onder andere bedoeld voor bedrijven die invulling geven aan ‘de haven van de stad’ maken. Bedrijven die zich op De Werf willen vestigen worden beoordeeld op de kansen voor onderlinge samenwerking en vernieuwend ondernemerschap.”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Alphens Magazine 2021 gisteren 16:50

‘Het bunkertje’ onder de Salvatorikerk verdwijnt

We schrijven 1969 als na een innige samenwerking tussen de Hervormde en Alphense kerken onder de Salvatorikerk een jeugdsociëteit genaamd ‘Het Bunkertje’ haar deuren opent. Uitgangspunt was de jeugd vanaf 18 jaar elkaar te laten ontmoeten en ze zodoende weghouden van Café Markx en Midas. 

Coronavirus in Alphen gisteren 15:43

GGD adviseert eerste tweede prik na coronabesmetting, maar waarom?

Het callcenter van de GGD wordt veel gebeld door mensen die corona hebben gehad en één vaccinatie hebben. Zij vragen zich af of zij beter een tweede prik of een boosterprik kunnen halen. “Ons advies is om een tweede prik te halen”, aldus de GGD. Maar waarom is dat?

Oud Alphen gisteren 14:26

Oud Alphen: de Alphense brug door de jaren heen

De Alphense brug bestaat in vele gedaantes al eeuwenlang. De oudste beschrijvingen vertellen van een stenen brug met twee bogen, waar kleine schepen onder door konden varen.

Alphens Magazine 2021 gisteren 12:01

Terugblik: megajacht van 94 meter vaart door Alphen aan den Rijn

Een aantal keer per jaar vaart er een megajacht door de Alphense wateren. Ondanks dat dit betekent dat de bruggen langer open staan, kijken Alphenaren altijd erg uit naar het bewonderen van de megajachten. Het megajacht dat afgelopen april voorbij kwam varen, zal bij niemand onopgemerkt zijn gebleven. Viva voer toen door Alphen aan den Rijn richting zee voor een proefvaart. En dat was behoorlijk passen en meten, want het megajacht had een lengte van maar liefst 94 meter. 

Advertorial Winkels gisteren 10:39

De wijncursussen bij La Bodega ’87 gaan weer beginnen!

Heb jij altijd al meer willen leren over wijn? Doe dan nu mee met de wijncursussen van La Bodega ’87! Onder begeleiding van bevoegd en ervaren gastronomie docent en register vinoloog Ton Wortelboer ontdek je de bijzondere wereld van wijn.