Josh Walet

Het nieuws van week 13 lees je hier in het Alphens.nl weekoverzicht

Wat speelde er de afgelopen week in Alphen aan den Rijn? Van een autobrand tot goede sportresultaten. Je leest het hier!

In oktober 2022 heeft de raad ingestemd met de bouw van het Van der Valk hotel. Waarom de bouw nog niet is begonnen? De 'boosdoener' is een beschermde diersoort. Er is besloten een ontheffing te verlenen voor het beschadigen en vernielen van voortplantingsplaatsen of rustplaatsen van de waterspitsmuis in verband met het bouwen van het hotel.

Calamiteiten

Maandagochtend vroeg werd de brandweer meteen opgeroepen voor een autobrand bij de Zadelmaker. De vlammen hebben de auto volledig verwoest, waardoor hij totalloss is verklaard. Ook de twee aangrenzende voertuigen liepen schade op door het vuur. De politie is een onderzoek gestart en vermoedt brandstichting als oorzaak.

Diezelfde avond ontvingen de hulpdiensten een alarmerende melding van een zwaargewond persoon die werd aangetroffen in het grasveld bij de Prinses Beatrixlaan in Alphen. De persoon zou naar beneden zijn gevallen en raakte daarbij ernstig gewond.

Donderdag 28 maart belandde er een paard in het water langs de Compierkade. Het paard kon er niet zelf uitkomen, waardoor de hulpdiensten werden ingezet.  De brandweer slaagde erin om het paard veilig op de kant te krijgen. Gelukkig lijkt het erop dat het paard de gebeurtenis goed heeft doorstaan: tot dusverre maakt het dier het goed.

Sport

Deze week zijn er weer mooie sportprestaties geleverd door Alphenaren. Dean Langerak (11) ging er vandaag met een zilveren plak op de Kids Cup Alpine skiën slalom.

De aspiranten van Korfbalvereniging Tempo B1 de kans om deel te nemen aan het NK Eerste Klasse in de Limeshal. Samen met zeven andere gekwalificeerde clubs streden ze om de felbegeerde eerste plaats. Het team eindigde als eerste en won daarmee het NK B-Jeugd Eerste Klasse!


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Evenementen gisteren 16:47

Koningskermis: dit zijn de openingstijden

Koningsdag is in optocht en dat betekent dat de kermis weer wordt opgebouwd! Van dinsdag 23 tot en met zondag 28 april 2024 is er weer een Koningskermis in het Europapark en aan de Evenaar.

Blog Opinie 20 apr. 2024 18:54

MINERVA Doorgeslagen samenleving

Van de week was er een grote AI-bijeenkomst, want Alphen aan den Rijn moet de eerste AI-gemeente worden van heel Nederland. Het doel is om artificial intelligence (AI) een prominente plek te geven in de gemeente. Op zichzelf is het altijd een loffelijk streven om de eerste te worden, maar of dat met AI moet?

Advertorial Voorstelling 20 apr. 2024 16:40

Beleef Japan in Castellum!

Al zin in vakantie? Met de voorstelling Hinotori – De vleugels van de Feniks, brengt YAMATO, bekend als de "Taiko-drumgroep die de wereld rondreist", Japan naar Castellum.

Evenementen 20 apr. 2024 14:07

Dit is er in Alphen aan den Rijn te doen op Koningsdag

Op 27 april viert heel Nederland de verjaardag van de koning, en ook in Alphen aan den Rijn belooft het een feestelijke dag te worden! Benieuwd naar wat er te doen is? Lees snel verder!