Josh Walet

Het nieuws van week 15 lees je hier in het Alphens.nl weekoverzicht

Wat speelde er de afgelopen week in Alphen aan den Rijn? Van het herdenken van het Ridderhof drama tot een schildpad in de Kromme Aar. Je leest het hier!

Op 9 april 2011 gebeurde een verschrikkelijk incident: het Ridderhof drama. Alphenaren herdenken ieder jaar de slachtoffers door bloemen te leggen bij het monument.

Calamiteiten

Maandagochtend heeft een aanrijding geleid tot een tijdelijke stopzetting van het treinverkeer tussen Alphen aan den Rijn en Bodegraven. Het ongeval deed zich voor bij De Schans, waarbij meerdere ambulances, brandweerwagens  en een traumahelicopter ter plaatse zijn gekomen.

Aan het einde van de dag werd de brandweer opgeroepen naar appartementengebouw Halverwege. Daar was een kinderfietsje aangetroffen nabij een aangrenzende sloot. De vondst leidde tot onmiddellijke actie.

Donderdagochtend is er een stoffelijk overschot aangetroffen, waarna een intensief onderzoek is gestart om de identiteit van de persoon vast te stellen. De scheepvaart tussen Alphen aan den Rijn en Boskoop werd gedurende enkele uren stilgelegd. Na onderzoek heeft de politie bevestigd dat het stoffelijk overschot toebehoort aan de sinds donderdag vermiste man uit Waddinxveen.

Evenementen

Het programma voor het Bevrijdingsfestival in Alphen aan den Rijn, een gratis festival, is bekend. Dit jaar met een langer programma en meerdere podia. Onder andere Waylon, Pater Moeskroen en DJ Ruben van der Meer komen er een feestje van maken op het Rijnplein. Lees snel verder voor het volledige programma.

Onlangs kondigde het bestuur van het Zomerspektakel aan dat het zich gedwongen zag om voor de zaterdag en zondag een entree van € 17,50 te vragen. Dat besluit kan nu worden teruggedraaid. John Kroes heeft besloten om eenmalig en op persoonlijke titel voor een significant bedrag borg te staan. Daarmee heeft het bestuur voldoende financiële zekerheid om de toegang op zaterdag en zondag toch weer gratis te maken.

Parkkunst is een cultureel festival georganiseerd door Parkvilla in Park Rijnstroom op Koningsdag. Met dit jaar nóg meer live muziek van zowel nationale als regionale bands op twee verschillende podia, tal van kunstkramen door het hele park, twee horecapleinen met lekker eten en drinken, een platen & CD markt, straattheater én een leuk programma voor kids.

Dieren 

Afgelopen weekend werd een schildpad waargenomen in de Kromme Aar. Men denkt vaak dat deze dieren daar thuishoren en zich voortplanten, maar niets is minder waar. Het trieste feit is dat deze schildpadden allemaal zijn gedumpt en moeite hebben om te overleven in onze natuurlijke omgeving en klimaat. Hoewel sommige mensen denken dat ze al jaren in het wild leven, is de realiteit dat deze dieren langzaam sterven.

Wil jij altijd direct op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Dat kan nu eenvoudig via het Alphens.nl WhatsApp-uitzendkanaal. Wil jij ook altijd direct op de hoogte zijn van het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn en omstreken? Klik dan hier en abonneer direct!


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 17:09

25 jaar sportklassen bij het Scala College

In 1999 is het Scala College gestart met de sportklassen. Dit betekent dat dit schooljaar het 25-jarig jubileum wordt gevierd en dat was afgelopen week goed te merken op het Scala College. Het docententeam van Lichamelijke Opvoeding (LO) heeft zich keihard ingezet om deze sportieve feestweek tot een succes te maken!

Politiek vandaag 16:17

Geen hulp in de huishouding meer voor 19 euro per maand

Het afschaffen van het abonnementstarief van 19 euro per maand voor hulp in de huishouding levert 1,5 miljoen per jaar op vanaf 2027. Tot nu toe betaalt gemeente Alphen aan den Rijn deze kosten. De Wmo-regeling huishoudelijke hulp wordt inkomensafhankelijk.

Overige vandaag 15:26

Dag van de Vluchteling gevierd met speciale bijeenkomst

Op 20 juni 2024, de Dag van de Vluchteling, bundelen Kwadraad, Participe, Friends for Friends, Mix Support en de Gemeente Alphen aan den Rijn hun krachten voor een bijzondere bijeenkomst. In Buurthuis De Mozaïek nodigen zij eenieder uit om samen de Dag van de Vluchteling te vieren. Een warme, multiculturele ontmoeting staat centraal, waarbij de nadruk ligt op het delen van verhalen, dromen, en het groeien als gemeenschap.

Sport vandaag 14:58

Girls-Only Basketball Clinic groot succes

'Basketball is een teamsport en je moet het samen doen, daar leer van hoe je met elkaar om moet gaan' en 'Goed de duimen achter de bal, anders krijg je hem tegen je neus', waren enkele van de tips die burgemeester Spies gaf aan de bijna dertig meiden die afgelopen zaterdag meededen aan de Girls-Only Basketball Clinic. De Clinic werd verzorgd door BV Alphia Tigers. Burgemeester Spies, zelf oud-basketballster bij BVA deed het welkomstwoord. “Basketball is een leuke sport, ik heb het altijd met plezier gedaan”, vertelde ze.

Politiek vandaag 14:43

Kinderboerderij Bospark wordt gesloten

Een van de kleine bezuinigingen op de gemeentelijke begroting is de voorgenomen sluiting van Kinderboerderij Bospark in 2026. De sluiting levert jaarlijks € 30.000 op.