Josh Walet

Het nieuws van week 16 lees je hier in het Alphens.nl weekoverzicht

Wat speelde er de afgelopen week in Alphen aan den Rijn? Van een insluiper in Alphen tot een langdurige verkeerschaos. Je leest het hier!

Afgelopen week stond in teken van de zogenoemde ‘flitsmarathon’. Ook in Alphen moest je goed letten op je snelheid.

De eerste veranderingen in het Europapark zijn eindelijk zichtbaar! Hoewel het al bekend was dat het park een transformatie zou ondergaan, bleven de concrete plannen nog even in de lucht hangen.

Politie en handhaving

De rust van een bewoner aan de Blijenbergstraat in Alphen aan den Rijn ruw verstoord toen er plotseling een ongewenste gast in de woning stond. De bewoner zag tot zijn verbazing een vreemde man in zijn huis staan, met zijn portemonnee in zijn hand. De ‘insluiper’ bleek ook pepperspray op zak te hebben.

Een 21-jarige man uit Schiedam is door de rechter in Den Haag veroordeeld tot een werkstraf van veertig uur voor het binnensmokkelen van hasj in de Penitentiaire Inrichting in Alphen aan den Rijn. 

Verkeer en vervoer

In reactie op toenemend geweld tegen NS-personeel heeft de Nederlandse Spoorwegen op zaterdagavond om 22:30 uur alle treindiensten drie minuten lang stil gezet. Dit besluit volgt op een ernstig incident afgelopen weekend, waarbij een conducteur in een dubbeldekkertrein werd mishandeld.

Het zal je vast niet zijn ontgaan: afgelopen woensdag werd een deel van Alphen aan den Rijn getroffen door verkeersellende, en de oorzaak lag verrassend genoeg bij enkele schoonmakers. Een foutieve manoeuvre met een hogedrukspuit resulteerde in een kettingreactie van problemen op de sporen en wegen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 17:09

25 jaar sportklassen bij het Scala College

In 1999 is het Scala College gestart met de sportklassen. Dit betekent dat dit schooljaar het 25-jarig jubileum wordt gevierd en dat was afgelopen week goed te merken op het Scala College. Het docententeam van Lichamelijke Opvoeding (LO) heeft zich keihard ingezet om deze sportieve feestweek tot een succes te maken!

Politiek vandaag 16:17

Geen hulp in de huishouding meer voor 19 euro per maand

Het afschaffen van het abonnementstarief van 19 euro per maand voor hulp in de huishouding levert 1,5 miljoen per jaar op vanaf 2027. Tot nu toe betaalt gemeente Alphen aan den Rijn deze kosten. De Wmo-regeling huishoudelijke hulp wordt inkomensafhankelijk.

Overige vandaag 15:26

Dag van de Vluchteling gevierd met speciale bijeenkomst

Op 20 juni 2024, de Dag van de Vluchteling, bundelen Kwadraad, Participe, Friends for Friends, Mix Support en de Gemeente Alphen aan den Rijn hun krachten voor een bijzondere bijeenkomst. In Buurthuis De Mozaïek nodigen zij eenieder uit om samen de Dag van de Vluchteling te vieren. Een warme, multiculturele ontmoeting staat centraal, waarbij de nadruk ligt op het delen van verhalen, dromen, en het groeien als gemeenschap.

Sport vandaag 14:58

Girls-Only Basketball Clinic groot succes

'Basketball is een teamsport en je moet het samen doen, daar leer van hoe je met elkaar om moet gaan' en 'Goed de duimen achter de bal, anders krijg je hem tegen je neus', waren enkele van de tips die burgemeester Spies gaf aan de bijna dertig meiden die afgelopen zaterdag meededen aan de Girls-Only Basketball Clinic. De Clinic werd verzorgd door BV Alphia Tigers. Burgemeester Spies, zelf oud-basketballster bij BVA deed het welkomstwoord. “Basketball is een leuke sport, ik heb het altijd met plezier gedaan”, vertelde ze.

Politiek vandaag 14:43

Kinderboerderij Bospark wordt gesloten

Een van de kleine bezuinigingen op de gemeentelijke begroting is de voorgenomen sluiting van Kinderboerderij Bospark in 2026. De sluiting levert jaarlijks € 30.000 op.