ARC Heitingatoernooi

Het nieuws van week 19 lees je hier in het Alphens.nl weekoverzicht

Wat speelde er de afgelopen week in Alphen aan den Rijn? Van het Bevrijdingsfestival tot oplichters in Alphen. Je leest het hier!

Op zondag 5 mei kleurde het centrum van Alphen aan den Rijn rood, wit, blauw. Het Bevrijdingsfestival Alphen aan den Rijn heeft over de dag duizenden bezoekers getrokken. De programma’s op het Rijnplein en aan de Aarkade waren een groot succes.

Politie en handhaving

In de afgelopen weken lijkt er een opmerkelijke toename te zijn geweest in het aantal babbeltrucs, met een bijzonder sluwe variant die nu op de radar van de politie verschijnt: dieven die zich voordoen als lokale wijkagenten. De politie waarschuwt Alphenaren voor deze verontrustende ontwikkeling, die recentelijk meerdere malen is opgedoken in Alphen aan den Rijn.

De Nederlandse Politievakbond (NPB) heeft aangekondigd dat vanaf vandaag geen boetes meer worden uitgeschreven voor kleine overtredingen. Dit besluit komt voort uit onderhandelingen over een nieuwe Regeling Vervroegd Uittreden (RVU). De politiebonden hebben op 27 maart een ultimatum gesteld voor het starten van deze onderhandelingen, dat nu verstreken is zonder bevredigend resultaat.

Evenementen/Feestdagen

Koningsdag is nog maar net achter de rug. Al jarenlang markeren we deze feestelijke dag op dezelfde datum: 27 april, de verjaardag van onze koning. In 2025 zal Koningsdag een dagje eerder gevierd worden. Lees hier waarom!

Na maanden van onzekerheid en speculatie heeft Alphen aan den Rijn eindelijk een verlossende boodschap ontvangen: de Jaarmarkt van 2024 zal plaatsvinden zoals gebruikelijk! Op woensdag 18 september zal Alphen weer volstaan met de leukste kraampjes, activiteiten en lekkere hapjes.

Zomerspektakel komt steeds dichterbij. De organisatie kiest ieder jaar voor één of meerdere goede doelen waar ze een percentage van de opbrengst van het festival doneren. Hierbij wordt altijd geprobeerd om lokale projecten te ondersteunen. Dit jaar is de keuze gevallen op een bijzonder doel: Stichting ALS.

Sport

Afgelopen week was het weer zover: het ARC Heitingatoernooi. Van woensdag t/m vrijdag waren er duizenden kinderen te vinden op Sportpark Zegersloot. Woensdag om 12:00 uur precies klonk het eerste fluitsignaal en markeerde daarmee het begin van het zeventiende ARC Heitingatoernooi.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winactie Eten en drinken vandaag 09:23

WIN twee tegoedbonnen van El Caballo ter waarde van €50!

Bij El Caballo kun je genieten van de authentieke Argentijnse keuken. Heb jij zin in een avondje lekker uiteten? Doe mee met de winactie en maak kans op een van de twee tegoedbonnen ter waarde van €50!  

Advertorial Sport gisteren 15:20

Nieuw: SlowRun voor de wijk Kerk en Zanen

Wil jij hardlopen zonder prestatiedruk? Dan is SlowRun iets voor jou! Vanaf 1 september start er een nieuwe SlowRun-groep speciaal voor de wijk Kerk en Zanen. Elke week lopen we in een rustig tempo, zonder oordeel van jezelf of van anderen.

Werken gisteren 14:01

Vacatureoverzicht week 25: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Maatschappelijk gisteren 11:59

Gratis scootmobielcursus in Alphen aan den Rijn

VVN Alphen aan den Rijn organiseert in samenwerking met de gemeente, Welzorg, Vegro en Ergozorg een gratis scootmobielcursus op dinsdag 2 juli 2024. Deze cursus biedt zowel een ochtend- als een middagsessie.

Advertorial Film gisteren 09:44

Een nieuwe Première Night bij Castellum!

Op woensdag 10 juli komt er een nieuwe Première Night naar Castellum, namelijk Fly Me to the Moon! Bij binnenkomst wordt je meteen verwend met een glaasje bubbels, waarna je als allereerste de gloednieuwe film kan bekijken!

Advertorial Evenement 21 jun. 2024 16:34

Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren!

Ben jij klaar voor een avond vol hersenkrakers en gezelligheid? Ga dan dé uitdaging aan met je team? Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren en test jouw kennis en vaardigheden terwijl je geniet van de gezellige sfeer in het restaurant.