Josh Walet

Het nieuws van week 20 lees je hier in het Alphens.nl weekoverzicht

Wat gebeurde er afgelopen week in Alphen aan den Rijn? Van werkzaamheden aan de fietsbrug tot de overwinning van jong talent Sem Spruit. Je leest het hier!

Politie en handhaving 

In de nacht van maandag op dinsdag heeft een oldtimer in brand gestaan op de Rigolettohof in Alphen aan den Rijn. De politie vermoedt dat de brand is aangestoken.  

Ook voerde de politie op diverse locaties in Alphen aan den Rijn snelheidscontroles uit. Deze controles waren bedoeld om de verkeersveiligheid te waarborgen en bestuurders bewust te maken van de geldende snelheidslimieten.  

Verkeer en vervoer 

Van 23 mei, 23:00 uur tot en met 30 mei, 05:00 uur vinden er belangrijke werkzaamheden aan het spoor plaats in Alphen aan den Rijn, uitgevoerd door ProRail. Hier vind je gedetailleerde informatie over de werkzaamheden. 

Daarnaast ondervinden weggebruikers in juni vanuit Alphen aan den Rijn naar Utrecht aanzienlijke verkeershinder, met 's nachts tien volledige afsluitingen van de A12 richting Utrecht van Moordrecht tot knooppunt Oudenrijn, vier weekendafsluitingen, en op elf doordeweekse dagen twee van de vier rijstroken van Nieuwerbrug tot aan De Meern gesloten.  

Bouwen 

De werkzaamheden voor de fietsbrug over het Aarkanaal (de Raadsbrug) zijn hervat. De onderbouw en funderingspalen van de brug zijn inmiddels aangebracht. Momenteel worden de steunpilaren geplaatst. Naar verwachting hervat de aannemer begin juni 2024 de werkzaamheden om het grondlichaam (het omhoog lopende gedeelte naar de brug) aan de oostkant op de gewenste hoogte te brengen.   

Maandag was de feestelijke opening van het splinternieuwe en eigentijdse Ashram College. Gelegen op het terrein van het Ashram College, staat nu een gloednieuw en duurzaam schoolgebouw dat perfect aansluit bij de eisen van het hedendaagse onderwijs. 

Sport  

Het Alphens Schoolvoetbaltoernooi, een jaarlijks hoogtepunt voor basisschoolleerlingen in de regio, bracht opnieuw een spannende competitie naar voren. Dit jaar was Basisschool het Palet het stralende middelpunt van de overwinning. 

Vorig weekend stond Rotterdam in het teken van het Nederlands Kampioenschap inline skaten, waar Junior de Blois als eerstejaars Junior A zijn talenten vertoonde en meerdere keren het podium betrad. 

Ook Sem Spruit heeft een fenomenale prestatie geleverd tijdens het Nederlands Kampioenschap skeeleren in Rotterdam. Op de skeelerpiste wist het jonge talent maar liefst zes gouden en twee zilveren medailles te bemachtigen. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 17:11

Feestelijke start bouw Watersportcentrum in Rijnhaven

Vandaag vond in de Rijnhaven een feestelijke bijeenkomst plaats ter viering van de start van de bouw van het toekomstbestendige watersportcentrum van Nova Watersport. Tijdens het evenement deelden eigenaren Floris en Rutger samen met Wethouder Gerard van As hun visie op de toekomst van het gebied en de rol van het nieuwe gebouw.

Evenement vandaag 16:59

Laatste kans! Beleef het EK Voetbal in Park Rijnstroom

Oranjefans, pak je kans! Morgen, op 21 juni, transformeert Park Rijnstroom in dé plek waar je moet zijn voor een onvergetelijke avond vol oranjegekte, live muziek en natuurlijk de spannende wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk, live te volgen op een reusachtig scherm.

Sport vandaag 15:37

Maxime Takken wint zilver op NK Tijdrijden

De 14-jarige Maxime Takken uit Alphen heeft gisteren een knappe prestatie geleverd door de zilveren medaille te winnen op het Nederlands Kampioenschap Tijdrijden in Steenbergen. Over een winderig parcours van 18,9 kilometer wist Maxime in de categorie Nieuweling-meisjes (U17) een gemiddelde snelheid van ruim 38 km/u te behalen, wat haar een tweede plaats opleverde.

Calamiteiten vandaag 15:05

Zwaarbewapende politie-eenheid rijdt verdachte klem op N207

Donderdag is de auto van een verdachte klemgereden door een gespecialiseerde, zwaarbewapende eenheid van de politie. De N207, de provinciale weg tussen Alphen aan den Rijn en Boskoop, werd speciaal voor de arrestatie in beide richtingen afgesloten.

Politiek vandaag 14:28

Bezwaren tegen komst AZC aan Genielaan Alphen aan den Rijn

De voorgenomen vestiging van een asielzoekerscentrum (AZC) aan de Genielaan in Alphen aan den Rijn stuit op bezwaren van omwonenden. Op woensdag 19 juni vond een belangrijke hoorzitting plaats, voorafgaand aan de aankomende beslissing over de omgevingsvergunning.

Evenement vandaag 13:02

Romeinse Dag in Alphen aan den Rijn volledig uitverkocht

De Romeinse Dag op vrijdag 28 juni in het Alphense stadshart is volledig uitverkocht. Op deze dag wordt Alphen-Stad omgetoverd tot een levendig Romeins dorp voor alle leeftijden, met een gevarieerd programma dat onder andere een speurtocht en Romeinse vaartochten omvat. Helaas zijn alle beschikbare tijdsloten voor de Romeinse vaartochten volgeboekt.