Josh Walet

Het nieuws van week 22 lees je in het Alphens.nl weekoverzicht

Wat speelde er afgelopen week in Alphen aan den Rijn? Van een geslaagde editie van het Zomerspektakel aan het Meer en een zwaargewonde agent na valse melding tot aan een verhitte bijeenkomst over de opvang van vluchtelingen. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht.

Afgelopen maandag hingen bewoners van de Steekterweg ruim vijftig vlaggen en spandoeken op om te protesteren tegen de komst van een opvanglocatie voor asielzoekers. Dit omdat de bewoners niet goed geïnformeerd zouden zijn en de locatie niet geschikt vinden. Woensdagavond vond daarom een informatiebijeenkomst plaats in het gemeentehuis. Het werd een avond met verhitte discussies.

Donderdag 1 juni heeft een grote groep leerlingen, ouders en docenten van het Scala College de Alpe d’Huez beklommen. Dit deden zij (hard)lopend of fietsend om geld in te zamelen voor het KWF. Met de actie van het Scala College is ruim € 140.000 opgehaald.

Ajax heeft John Heitinga laten weten dat ze op zoek gaan naar een nieuwe hoofdtrainer voor het nieuwe seizoen. Dat maakte de club donderdagmiddag bekend. Sven Mislintat, directeur voetbalzaken bij Ajax, liet weten dat het een lastige beslissing is geweest.

Afgelopen maand is in Avifauna een rode brulaap geboren. Dit is de eerste keer dat deze aap in het vogelpark geboren is. Een verzorger van Avifauna liet deze week weten dat het goed gaat met het jong.

Zaterdagavond heeft de politie een onderzoek ingesteld naar een vermiste persoon. Het zou gaan om een duiker in de Zegerplas. De melding werd gemaakt door een omstander die een duiker de Zegerplas in zag gaan. De duiker kwam echter al twee uur niet meer naar boven. Er is niemand gevonden en de zoekactie is gestaakt.

Zomerspektakel aan het Meer

Dit weekend vond het Zomerspektakel aan het Meer plaats in Alphen aan den Rijn. Op woensdag konden we al zien wat het weer zou doen, en dat zag er goed uit! Voor het hele weekend werd zon voorspeld. Op donderdag liet de organisatie weten dat het festival uitverkocht was. Gelukkig kon iedereen op zaterdag en zondag gratis naar het Zomerspektakel.

Vrijdagavond was het eindelijk zover: Alphenaren vonden in grote getale hun weg naar het evenemententerrein bij de Zegerplas voor het Zomerspektakel aan het Meer. De sfeer zat er de eerste avond al goed in met artiesten als Kraantje Pappie, Chef’Special en The Dirty Daddies. Zaterdag ging het dak er weer af bij het zonnige Zomerspektakel aan het Meer. Earth, Wind and Fires, Waterproof Shampoo en Xander & Friends maakten er een groot feest van, waar veel Alphenaren van genoten.

Tijdens de Zomerdienst aan het Meer ging gevangenisdominee Judith Bouma voor. Zij werd ondersteund door de 18-jarige Alphenaar, Morris Lilipaly. Het thema van de dienst was ‘break every chain’. Het was een thema waar zowel de gevangenispredikant als de jonge Alphenaar iets mee had. Het was opnieuw een drukbezochte dienst.

Politiek

Het Alpherium, de Alphense overslagterminal, zal definitief containers vier hoog plaatsen. Er loopt al geruime tijd een proef waarvan de resultaten voldoen. De gemeenteraad gaat akkoord, maar heeft wel een verzoek neergelegd voor een ruimere groenvoorziening rond het complex.

De Alphense gemeenteraad heeft eerder besloten een tijdelijke regeling opkoopbescherming voor woningen in te voeren. Naar nu blijkt zitten hier haken en ogen aan. Er is namelijk twijfel over het nut van een opkoopbescherming.

Politie en handhaving

Afgelopen weekend troffen de wijkagenten van team Alphen Noord een gestolen scooter aan. Naar aanleiding hiervan zijn jongeren aangehouden voor heling. De politie geeft advies: "Krijg je iets leuks aangeboden voor een prijs die te mooi is om waar te zijn? Niet doen! Dan gaat het veelal om gestolen spullen."

Op de Saskengaarde in Alphen aan den Rijn heeft maandagmiddag een incident plaatsgevonden. Een agent sloeg het raam van een woning in en raakte zwaargewond. In de woning bleek er geen sprake te zijn van een reanimatie. Het ging om een valse melding. De ambulancedienst waarschuwde vervolgens voor de gevolgen van een valse melding.

Bij een overslagbedrijf in de omgeving van Alphen aan den Rijn is afgelopen week een 51-jarige man aanhouden. Dit omdat de man betrokken zou zijn bij een drugssmokkel. De politie kwam hierachter nadat ze een container, waar cocaïne in aangetroffen was, volgden naar de bestemming: Alphen aan den Rijn.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 16:27

Alphenaar Lars voltooit historische Noordzee-oversteek op waterstofboot

Lars Wielinga (25) uit Alphen aan den Rijn heeft samen met het TU Delft Hydro Motion Team geschiedenis geschreven door op 11 juli 2024 als eerste met een volledig waterstof aangedreven boot de Noordzee over te steken van Nederland naar het Verenigd Koninkrijk.  

Calamiteiten vandaag 13:37

Fietsster gewond bij aanrijding op de Noorderkeerkring

Zaterdagochtend heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een fietser en een auto op de Noorderkeerkring in Alphen aan den Rijn. Het ongeval vond plaats rond 12:00 uur en leidde tot een snelle inzet van de hulpdiensten, inclusief de traumahelikopter.  

Werken vandaag 12:09

Vacatureoverzicht week 28: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Advertorial Overige gisteren 17:01

Remco Kouwenhoven van ProviderCheck deelt handige tips om te besparen op internet en sim-only abonnementen

In deze tijden waarin alles steeds duurder wordt, is het voor veel mensen een uitdaging om de maandelijkse uitgaven onder controle te houden. Vandaag spreken we met Remco Kouwenhoven, Alphenaar en medeoprichter van vergelijkingswebsite ProviderCheck. Hij geeft ons enkele waardevolle tips om te besparen op internet en sim only abonnementen. We zitten met hem aan de koffie om te horen welke adviezen hij voor zijn dorpsgenoten heeft.