Josh Walet

Het nieuws van week 23 lees je hier in het Alphens.nl weekoverzicht

Wat gebeurde er afgelopen week in Alphen aan den Rijn? Van werkzaamheden aan een deel van de Prins Bernhardlaan tot het redden van een zwanenfamilie op de N11. Je leest het hier!

Politie en handhaving

Op vrijdagavond 8 juli 2022 vond een tragisch ongeluk plaats toen Kaylee werd geschept op de kruising van de Oranje Nassausingel door Mohamed A. uit Boskoop en tientallen meters werd meegesleurd. Kaylee overleed bij het ongeval. De familie kreeg deze week via het Openbaar Ministerie (OM) te horen dat Mohamed A. begin volgende maand voorlopig weer vrij man is.

Verkeer en vervoer

Vanwege werkzaamheden is een deel van de Prins Bernhardlaan in Alphen aan den Rijn van donderdag 6 juni tot en met donderdagochtend 20 juni 2024 afgesloten voor verkeer. Het gaat om het gedeelte tussen de rotonde Hoflaan en de kruising Nieuwedijk. Weggebruikers zullen worden omgeleid. Overdag kan het verkeer wel over de weg.

Politiek

Donderdag 6 juni waren de verkiezingen voor het Europees Parlement voor de periode 2024-2029. Alle 27 EU-landen gaan hiervoor naar de stembus. Alphen aan den Rijn was een van de gemeenten die meedeed aan een proef met een eenvoudiger stembiljet.

De nieuwbouwplannen voor de woningbouwlocatie Nieuwe Sloot en voor winkelcentrum De Aarhof zijn in een vergevorderd stadium. Voor beide projecten is een nieuw bestemmingsplan gemaakt dat eerdaags aan de gemeenteraad wordt voorgelegd.

Evenement

Het Zomerspektakel aan het Meer is nog maar net achter de rug, maar de organisatie maakt de nieuwe data voor volgend jaar al bekend. Had je dit jaar ook een extra dag nodig om bij te komen van dit weekend? Goed nieuws! Volgend jaar zal het Zomerspektakel weer plaatsvinden in het Pinksterweekend op 6, 7 en 8 juni 2025!

De voorbereidingen voor volgend jaar zijn al in volle gang! Gisteren, om 10:00 uur, opende de exclusieve voorverkoop voor de elfde editie van het festival, met slechts 1000 kaarten beschikbaar. 

De Gemeente Alphen aan den Rijn bestaat dit jaar 10 jaar. Dat wil de gemeente samen vieren. Daarom organiseert de gemeente onder andere een speciale Midzomeravond in Museumpark Archeon, waar de poorten speciaal openzwaaien voor dit unieke, gratis evenement. Het programma is inmiddels bekend!

Dieren 

Woensdag ochtend kreeg de dierenambulance van Alphen aan den Rijn een melding van een zwanenfamilie die zich op een onhandige plek bevond: midden op de N11! De situatie was gevaarlijk voor zowel het verkeer als de zwanen. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 17:11

Feestelijke start bouw Watersportcentrum in Rijnhaven

Vandaag vond in de Rijnhaven een feestelijke bijeenkomst plaats ter viering van de start van de bouw van het toekomstbestendige watersportcentrum van Nova Watersport. Tijdens het evenement deelden eigenaren Floris en Rutger samen met Wethouder Gerard van As hun visie op de toekomst van het gebied en de rol van het nieuwe gebouw.

Evenement vandaag 16:59

Laatste kans! Beleef het EK Voetbal in Park Rijnstroom

Oranjefans, pak je kans! Morgen, op 21 juni, transformeert Park Rijnstroom in dé plek waar je moet zijn voor een onvergetelijke avond vol oranjegekte, live muziek en natuurlijk de spannende wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk, live te volgen op een reusachtig scherm.

Sport vandaag 15:37

Maxime Takken wint zilver op NK Tijdrijden

De 14-jarige Maxime Takken uit Alphen heeft gisteren een knappe prestatie geleverd door de zilveren medaille te winnen op het Nederlands Kampioenschap Tijdrijden in Steenbergen. Over een winderig parcours van 18,9 kilometer wist Maxime in de categorie Nieuweling-meisjes (U17) een gemiddelde snelheid van ruim 38 km/u te behalen, wat haar een tweede plaats opleverde.

Calamiteiten vandaag 15:05

Zwaarbewapende politie-eenheid rijdt verdachte klem op N207

Donderdag is de auto van een verdachte klemgereden door een gespecialiseerde, zwaarbewapende eenheid van de politie. De N207, de provinciale weg tussen Alphen aan den Rijn en Boskoop, werd speciaal voor de arrestatie in beide richtingen afgesloten.

Politiek vandaag 14:28

Bezwaren tegen komst AZC aan Genielaan Alphen aan den Rijn

De voorgenomen vestiging van een asielzoekerscentrum (AZC) aan de Genielaan in Alphen aan den Rijn stuit op bezwaren van omwonenden. Op woensdag 19 juni vond een belangrijke hoorzitting plaats, voorafgaand aan de aankomende beslissing over de omgevingsvergunning.

Evenement vandaag 13:02

Romeinse Dag in Alphen aan den Rijn volledig uitverkocht

De Romeinse Dag op vrijdag 28 juni in het Alphense stadshart is volledig uitverkocht. Op deze dag wordt Alphen-Stad omgetoverd tot een levendig Romeins dorp voor alle leeftijden, met een gevarieerd programma dat onder andere een speurtocht en Romeinse vaartochten omvat. Helaas zijn alle beschikbare tijdsloten voor de Romeinse vaartochten volgeboekt.