Laurent

Het nieuws van week 23 samengevat in het Alphens.nl weekoverzicht

Wat speelde er afgelopen week in Alphen? Van te kort aan horecapersoneel en een pilot om de terrassen langer open te houden tot aan het Europees Kampioenschap dat deze week aftrapte en Thomas Berge die het aan de stok kreeg met handhavers. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht. 

De horecagelegenheden in Alphen genieten alweer een paar dagen van de versoepelingen. Sinds zaterdag is het terras ruimer geopend en mogen gasten ook weer binnen plaatsnemen. Maar het is flink aanpoten. Doordat de restaurants maanden dicht waren, kampen zij nu met een tekort aan personeel.

Deze week was er ook weer goed nieuws voor de horeca! Tijdens de zomermaanden mogen alle horecaondernemers met terras bij wijze van een pilot hun terrassen langer open houden. Gedurende deze periode mogen deelnemende terrassen tot 00:30 uur openblijven.

Voor steeds meer landen verandert het reisadvies. Waar een aantal weken geleden veel Europese landen nog op oranje stonden, is dit in veel gevallen naar een geel reisadvies veranderd. Hoe zit het eigenlijk met de vakantieplannen van Alphenaren? Durven zij alweer op vakantie naar het buitenland?

Evenementen

Het betere leven is ein-de-lijk in zicht. De aangekondigde versoepelingen vanaf 30 juni zorgen ervoor dat de organisatie van het Wet ’n Wild Beachfestival eindelijk kon zeggen: “We mogen weer!” Dus save the date, want op 07-08-2021 vindt het evenement plaats. 

De ticketverkoop voor het Alphens feestweekend is van start gegaan. Het Zomerspektakel aan het Meer, de Zomerdienst en het Alphense Oktoberfeest slaan de handen ineen om dit Alphense feestweekend van vrijdag 17 tot en met 19 september 2021 plaatsvinden. De line-up is deze week ook bekendgemaakt. Benieuwd? Klik hier!

Een kermis bij de Thorbeckestraat en het Aarhofplein zit er dit jaar niet in. Daar wordt namelijk volop gebouwd. Maar waar wordt de kermis aankomende september dan gehouden? Het Burgemeester Visserpark is één van de locaties die potentie heeft. “Eind deze maand geven we er een klap op.” 

Alphen kleurt oranje 

Het Europees Kampioenschap is deze week begonnen. Vrijdag 11 juni werd er afgetrapt met de wedstrijd tussen Italië en Turkije. Aan het Nederlandse scheidsrechters ensemble de eer om de eerste match in goede banen te leiden. Ook Alphenaar Kevin Blom was hierbij aanwezig

Wie de laatste dagen al een ommetje heeft gemaakt door het dorp, is het misschien al opgevallen. Het centrum kleurt langzaamaan oranje. Met de eerste wedstrijd van het Nederlands elftal die zondagavond 13 juni op het programma stond, waren deze week de oranjevlaggetjes opgehangen.  

Eerder deze week leek van oranjekoorts nog niet echt sprake, maar inmiddels is dat veranderd. Met de eerste wedstrijd van het Nederlands Elftal in het vooruitzicht, is het centrum oranje versierd en zijn er al aardig wat straten in oranjesferen. Zo ook de straten van Marcha en Laurent.  

Sportnieuws 

Met overmacht won Diede de Groot zondag 6 juni de finale van Roland Garros. De rolstoeltennisster van Tennis- en squashcentrum Nieuwe Sloot in Alphen wist het Franse Grand Slamtoernooi voor de tweede keer in haar carrière te winnen. 

Deze week kwam het treurige nieuws dat Bright Ampong (31), voetballer van Alphense Boys, is overleden. De klap van het overlijden van de speler van het eerste elftal komt hard aan bij de Alphense voetbalclub. ‘’We kunnen het niet bevatten’’, zegt secretaris Gerard Haverkamp. 

Nieuws van de hulpdiensten 

Twee scooterrijders hebben het vrijdagavond 4 juni wel erg bont gemaakt. Zij lapten volgens de politie alle regels aan hun laars. Zo reden ze onder andere hinderlijk over het dagcampingterrein en had één van hen geen rijbewijs. 

Zaterdag 5 juni kwamen de hulpdiensten ter plaatse in verband met een melding van een middelbrand aan de Argostraat in Alphen. De vrouw wilde sinaasappelschillen verbranden tegen de fruitvliegjes, zo liet de politie maandag 7 juni weten. 

In het weekend van 5 en 6 juni waren Esther en haar man nog aan het nagenieten van hun bruiloft, tot ze de volgende ochtend na hun huwelijksnacht terugkwamen bij hun auto. De autoruit was op de parkeerplaats bij de Cornelis Geellaan ingeslagen. Veel spullen zijn ze kwijt. 

Donderdagochtend 10 juni was een auto te water geraakt langs de Westkanaalweg in Alphen. De bestuurder moest door duikers van de brandweer uit de auto worden gehaald.

Ander nieuws 

Om de verjaardag van zijn zoontje te vieren, had zanger Thomas Berge op zondag 7 juni een groot springkussen gehuurd voor de kids. Dat bleef echter bij de boa’s niet onopgemerkt. Zij kwamen langs en de Alphense zanger kreeg een boete

Op haar negentiende stuurde Melissa Vermeulen (24) een open sollicitatie naar Bagels & Beans in Alphen, die toen net de deuren opende. Vijf jaar later is ze van barista doorgegroeid tot bedrijfsleider en vanaf maandag 14 juni neemt ze het roerstokje over van de huidige franchise-ondernemer. “Ik heb twee studies afgerond, maar ben hier niet weg te slaan.” 

Bezorgde bewoners sprongen op de bres om voor de plannen te gaan liggen van de Provincie Zuid-Holland en de Gemeente Alphen aan den Rijn. Het gaat om plannen voor het aanleggen van een weg tussen Boskoop en de N11 bij Alphen. 

Vorig weekend heeft Corné Boogaard uit Alphen een nieuwe muurschildering aangebracht bij het tunneltje onder de N11. De zomerse muurschildering kon rekenen op veel lof van Alphenaren


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen vandaag 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement vandaag 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie vandaag 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk vandaag 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!