Josh Walet

Het nieuws van week 24 lees je hier in het Alphens.nl weekoverzicht

Wat gebeurde er afgelopen week in Alphen aan den Rijn? Van een botsing met wielrenners tot de Nationale Buitenspeelmiddag. Je leest het hier!

Politiek 

De voorlopige uitslag van de verkiezingen in Gemeente Alphen aan den Rijn is bekend! GroenLinks-PvdA is de grootste partij geworden bij de Europese verkiezingen, waarbij de partij acht zetels heeft weten te bemachtigen in het Europees Parlement. In Alphen aan den Rijn werd de PVV nipt de grootste, voor GroenLinks-PvdA.

Bij de verkiezingen zijn opmerkelijk meer ongeldige stemmen uitgebracht dan bij eerdere verkiezingen. Een nieuw experiment met een kleiner stembiljet, uitgevoerd in verschillende gemeenten, bracht uitdagingen met zich mee voor kiezers. Er werden in Alphen aan den Rijn maar liefst 305 stemmen als ongeldig bestempeld. 

Politie en handhaving

Vorige zondag werd de Politie Alphen aan den Rijn rond 12:30 uur gealarmeerd door een oplettende bewoner uit Alphen aan den Rijn. De bewoner had een verdachte telefoonoproep ontvangen van iemand die zich voordeed als een "politierecherche". De beller beweerde dat zij vandaag of morgen waardevolle spullen zouden komen ophalen en noemde daarbij ook de naam van een zogenaamde "collega".

In Alphen Noord is maandag op dinsdagnacht opnieuw een auto in vlammen opgegaan. Omstreeks 00:40 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor de autobrand op de Windjammer. Bij aankomst van de politie en brandweer sloegen de vlammen al uit de geparkeerde auto. De brandweer had het vuur snel onder controle. Omdat het een geparkeerde auto betreft wordt brandstichting niet uitgesloten.

Dinsdagavond heeft een ongeluk plaatsgevonden op de Compierekade in Alphen aan den Rijn, waarbij wielrenners op elkaar zijn gebotst. Bij het ongeval raakten twee personen gewond. Ter plaatse bleek de situatie ernstig genoeg om een traumahelikopter op te roepen. Echter, voordat deze aankwam, werd de helikopter vroegtijdig afgemeld omdat de verwondingen minder ernstig bleken dan aanvankelijk gedacht.

Sport 

Het meisjesteam van groep 5-6 van basisschool Het Palet uit Alphen aan den Rijn heeft woensdag de landelijke finale van het schoolvoetbaltoernooi gewonnen. Donderdagochtend werden de speelsters feestelijk gehuldigd door Wethouder Gert-Jan Schotanus.

Woensdag stond geheel in het teken van de Nationale Buitenspeeldag, die met een scala aan leuke en sportieve activiteiten op diverse locaties werd gevierd. Kinderen van alle leeftijden werden uitgenodigd om samen met hun vriendjes en vriendinnetjes deel te nemen aan deze feestelijke dag. Wethouder Gert-Jan Schotanus opende de middag feestelijk en deed zelfs mee met een potje voetbal.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 16:27

Alphenaar Lars voltooit historische Noordzee-oversteek op waterstofboot

Lars Wielinga (25) uit Alphen aan den Rijn heeft samen met het TU Delft Hydro Motion Team geschiedenis geschreven door op 11 juli 2024 als eerste met een volledig waterstof aangedreven boot de Noordzee over te steken van Nederland naar het Verenigd Koninkrijk.  

Calamiteiten vandaag 13:37

Fietsster gewond bij aanrijding op de Noorderkeerkring

Zaterdagochtend heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een fietser en een auto op de Noorderkeerkring in Alphen aan den Rijn. Het ongeval vond plaats rond 12:00 uur en leidde tot een snelle inzet van de hulpdiensten, inclusief de traumahelikopter.  

Werken vandaag 12:09

Vacatureoverzicht week 28: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Advertorial Overige gisteren 17:01

Remco Kouwenhoven van ProviderCheck deelt handige tips om te besparen op internet en sim-only abonnementen

In deze tijden waarin alles steeds duurder wordt, is het voor veel mensen een uitdaging om de maandelijkse uitgaven onder controle te houden. Vandaag spreken we met Remco Kouwenhoven, Alphenaar en medeoprichter van vergelijkingswebsite ProviderCheck. Hij geeft ons enkele waardevolle tips om te besparen op internet en sim only abonnementen. We zitten met hem aan de koffie om te horen welke adviezen hij voor zijn dorpsgenoten heeft.