Josh Walet

Het nieuws van week 25 lees je hier in het Alphens.nl weekoverzicht

Wat gebeurde er afgelopen week in Alphen aan den Rijn? Van een schietincident bij de Marsdiep tot het overlijden van een pasgeboren hertje. Je leest het hier!

Dieren 

Dinsdag is er een baby hertje geboren bij Kinderboerderij Bospark. Woensdagavond rond 22:30 uur ontdekte een wandelaar het hertje in de vijver van de kinderboerderij, vechtend voor zijn leven. De wandelaar sloeg onmiddellijk alarm, waarna de politie snel ter plaatse kwam. Een agent klom over het hek en haalde het beestje uit het water. Medewerkers van de dierenambulance arriveerden snel en startten direct met reanimatiepogingen. Helaas mocht het niet baten en overleed het hertje ter plaatse. Het dier was pas een dag oud. Een vrijwilliger van de kinderboerderij vertelde eerder: "We zijn ontzettend blij met de geboorte van dit hertje. Er worden wel vaker hertjes geboren, maar zeker sinds we te horen hebben gekregen dat de kinderboerderij hier mogelijk weg gaat, is dit een extra geschenk."

Politie en handhaving 

Op woensdagavond moest de brandweer uitrukken naar het Prinses Irenebos, dat ook wel bekend staat als het Heempark, in Alphen aan den Rijn. De melding betrof een natuurbrand veroorzaakt door grote stapels afgezaagde takken die vlam hadden gevat. 

Woensdag op donderdagnacht heeft er een schietincident plaatsgevonden op de Marsdiep in Alphen aan den Rijn. Rond 03:30 uur kreeg de politie een melding binnen. Er waren schoten gehoord bij de Marsdiep, vermoedelijk in de buurt van de voetbalkooi. Direct zijn agenten ter plaatse gegaan om onderzoek te doen. Bij het onderzoek zijn meerdere hulzen aangetroffen. De politie is momenteel bezig met een onderzoek naar dit voorval en roept de hulp in van getuigen.

Donderdag is de auto van een verdachte klemgereden door een gespecialiseerde, zwaarbewapende eenheid van de politie. De N207, de provinciale weg tussen Alphen aan den Rijn en Boskoop, werd speciaal voor de arrestatie in beide richtingen afgesloten.

Wonen en bouwen

De voorbereidingen voor de bebouwing van de Gnephoekpolder zijn in volle gang. Recentelijk heeft de gemeente een update gestuurd naar demissionair minister Hugo de Jonge over de voortgang van dit project.

Donderdag vond in de Rijnhaven een feestelijke bijeenkomst plaats ter viering van de start van de bouw van het toekomstbestendige watersportcentrum van Nova Watersport. Tijdens het evenement deelden eigenaren Floris en Rutger samen met Wethouder Gerard van As hun visie op de toekomst van het gebied en de rol van het nieuwe gebouw.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Algemeen vandaag 11:26

Alphens Kampioenschap Blindproeven tijdens Alphens Wijn Event

Wijnliefhebbers opgelet! Het Alphens Wijn Event organiseert op zaterdag 24 augustus het eerste Alphens Kampioenschap Blindproeven. Dit spannende evenement biedt een unieke kans om je wijnkennis te testen en jezelf een jaar lang de titel "Alphens Kampioen Blindproeven" te verdienen.

Algemeen vandaag 09:09

Alphenaar triomfeert als Beste Wielermanager op Scorito.com

Met grote trots kondigt Scorito.com aan dat een inwoner van Alphen aan den Rijn zich heeft gekroond tot de beste wielermanager van het seizoen. Deze prestatie komt na weken van intensieve competitie, waarin deelnemers hun kennis en strategisch inzicht op de proef hebben gesteld om de ultieme wielerploeg samen te stellen.

Werkzaamheden Raadhuisstraat gisteren 17:12

Bij MijnTafel in de mooie Raadhuisstraat is het ‘elke dag anders’

In januari 2016 vestigde MijnTafel zich in de Raadhuisstraat. Acht en een half jaar later bloeit de zaak als nooit tevoren. In de vierde aflevering van reportages over de vernieuwde Raadhuisstraat het verhaal van MijnTafel, opgetekend door initiatiefneemster Janneke Vorenkamp.