Josh Walet

Het nieuws van week 46 lees je in het Alphens.nl weekoverzicht

Wat speelde er afgelopen week in Alphen aan den Rijn? Van de start van het carnavalsseizoen en een brand in een koeienstal tot aan een vals zingende Alphenaar die zorgde voor geluidsoverlast. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht.   

Op maandag 13 november werd code geel afgegeven. Dit vanwege kortdurende zware windstoten van 75 tot 90 kilometer per uur. De waarschuwing was maandagmiddag van 13:00 tot 16:00 uur van kracht.   

Op maandag 13 november net voor middernacht is er aan de J.C. Hoogendoornlaan brand uitgebroken in een koeienstal. Alle koeien konden op tijd en zonder verwondingen de brandende stal verlaten. De brandweer had het vuur snel onder controle.  

Dinsdagavond is er bij de sportvelden een auto in de sloot gereden. De bestuurder van de auto was vergeten om het voertuig op de handrem te zetten. Het voertuig werd door hulpdiensten uit de sloot gehaald.  

Sinds dinsdag 14 november is het mogelijk om zonder afspraak een coronaprik te krijgen op de vaste vaccinatielocaties van GGD Hollands Midden in Alphen aan den Rijn, Gouda en Leiden. De vaccinatieronde loopt tot eind 2023.   

Politie en handhaving  

Vorige week zaterdag kreeg de politie rond 05:00 uur een melding van geluidsoverlast. Het bleek te gaan om een vals zingende Alphenaar. De Alphenaar heeft op verzoek de muziek en de live-zang uitgezet. 

De politie doet een dringende oproep aan alle weggebruikers om hun lichten aan te zetten. Met de donkere dagen is het essentieel om als fietser goed zichtbaar te zijn. Afgelopen weekend ontving de politie een melding van een aanrijding met letsel. Een automobilist had een fietser over het hoofd gezien, dit resulteerde in een frontale botsing.  

In de nacht van dinsdag 11 op woensdag 12 oktober 2022 vond bij de PI Alphen een ontsnappingspoging plaats. Antonie A. probeerde Nicky S. te helpen met een ontsnappingspoging. De politierechter veroordeelde hem voor 12 maanden cel, Antonie A. vond deze straf niet terecht en ging in hoger beroep. Maandagochtend stond hij in hoger beroep terecht.  

In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg de politie meerdere keren te maken met een dronken persoon die voor overlast zorgde. De persoon was volgens de politie ‘hinderlijk aanwezig op straat’: hij wilde niet meewerken en werd meegenomen naar het politiebureau.  

Evenementen

Afgelopen weekend vond de officiële aftrap van het carnavalsseizoen plaats op de elfde van de elfde. Op zaterdag werd de sleutel van Castellum overhandigd aan de Cascarvieten, waardoor Alphen voor een paar maanden weer Castellum is.  

Op zaterdag 18 november was het weer zover, de intocht van Sinterklaas in Alphen aan den Rijn. Ook dit jaar is er weer met behulp van de vrijwilligers een feestje van gemaakt. De organisatie is blij met iedere helpende hand, want zonder de vrijwilligers is er niet zo’n feest mogelijk.

Ongelukken

Donderdag was een dag vol met eenzijdige ongelukken. Donderdagochtend kwamen de hulpdiensten massaal ter plaatse voor een eenzijdig ongeval op de N207. Het voertuig had vermoedelijk de vangrail geraakt en is beschadigd aan de zijkant. 

Later die ochtend heeft er op de Prins Bernhardlaan een eenzijdig ongeluk plaatsgevonden. Een auto was tegen een boom aangebotst. De bestuurder is nagekeken door de ambulance, maar hoefde niet mee. 

Donderdagmiddag heeft er aan de Hoorn een ongeluk plaatsgevonden. Een auto reed tegen een lantaarnpaal aan, er raakte niemand gewond. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Film vandaag 09:21

Film in Castellum: kom in de kerstsfeer met Love Actually!

De feestmaand staat voor de deur en hoewel Sinterklaas nog in het land is, kan Castellum niet wachten om helemaal in de kerstsfeer te komen. En hoe kan dat nu beter dan met een echte filmklassieker? Ter ere van het 20-jarig jubileum vertoont de bioscoop Love Actually opnieuw op het witte doek!

Advertorial Gezondheid en welzijn gisteren 17:07

Ga mee op zorgexpeditie: "Jouw avontuur in de zorg"

In de regio Zuid-Holland Noord groeit de vraag om naar nieuwe opleidingsmogelijkheden te kijken en hoe we de zorg voor onze ouderen kunnen blijven bieden. Een van de projecten binnen Avant is gericht op het opleiden van (nieuwe) zorgprofessionals door middel van landelijk erkende mbo-certificaten. Begin 2024 zijn nieuwe collega’s welkom in de zorg waarbij vooral rekening wordt gehouden met het welzijn van onze ouderen in de regio. Door een beroepsgericht onderdeel van een mbo-opleiding te volgen, kunnen werkenden en werkzoekenden met een mbo-certificaat direct aan de slag in een van de zorgorganisaties.