Josh Walet

Het nieuws van week 46 lees je in het Alphens.nl weekoverzicht

Wat speelde er afgelopen week in Alphen aan den Rijn? Van de start van het carnavalsseizoen en een brand in een koeienstal tot aan een vals zingende Alphenaar die zorgde voor geluidsoverlast. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht.   

Op maandag 13 november werd code geel afgegeven. Dit vanwege kortdurende zware windstoten van 75 tot 90 kilometer per uur. De waarschuwing was maandagmiddag van 13:00 tot 16:00 uur van kracht.   

Op maandag 13 november net voor middernacht is er aan de J.C. Hoogendoornlaan brand uitgebroken in een koeienstal. Alle koeien konden op tijd en zonder verwondingen de brandende stal verlaten. De brandweer had het vuur snel onder controle.  

Dinsdagavond is er bij de sportvelden een auto in de sloot gereden. De bestuurder van de auto was vergeten om het voertuig op de handrem te zetten. Het voertuig werd door hulpdiensten uit de sloot gehaald.  

Sinds dinsdag 14 november is het mogelijk om zonder afspraak een coronaprik te krijgen op de vaste vaccinatielocaties van GGD Hollands Midden in Alphen aan den Rijn, Gouda en Leiden. De vaccinatieronde loopt tot eind 2023.   

Politie en handhaving  

Vorige week zaterdag kreeg de politie rond 05:00 uur een melding van geluidsoverlast. Het bleek te gaan om een vals zingende Alphenaar. De Alphenaar heeft op verzoek de muziek en de live-zang uitgezet. 

De politie doet een dringende oproep aan alle weggebruikers om hun lichten aan te zetten. Met de donkere dagen is het essentieel om als fietser goed zichtbaar te zijn. Afgelopen weekend ontving de politie een melding van een aanrijding met letsel. Een automobilist had een fietser over het hoofd gezien, dit resulteerde in een frontale botsing.  

In de nacht van dinsdag 11 op woensdag 12 oktober 2022 vond bij de PI Alphen een ontsnappingspoging plaats. Antonie A. probeerde Nicky S. te helpen met een ontsnappingspoging. De politierechter veroordeelde hem voor 12 maanden cel, Antonie A. vond deze straf niet terecht en ging in hoger beroep. Maandagochtend stond hij in hoger beroep terecht.  

In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg de politie meerdere keren te maken met een dronken persoon die voor overlast zorgde. De persoon was volgens de politie ‘hinderlijk aanwezig op straat’: hij wilde niet meewerken en werd meegenomen naar het politiebureau.  

Evenementen

Afgelopen weekend vond de officiële aftrap van het carnavalsseizoen plaats op de elfde van de elfde. Op zaterdag werd de sleutel van Castellum overhandigd aan de Cascarvieten, waardoor Alphen voor een paar maanden weer Castellum is.  

Op zaterdag 18 november was het weer zover, de intocht van Sinterklaas in Alphen aan den Rijn. Ook dit jaar is er weer met behulp van de vrijwilligers een feestje van gemaakt. De organisatie is blij met iedere helpende hand, want zonder de vrijwilligers is er niet zo’n feest mogelijk.

Ongelukken

Donderdag was een dag vol met eenzijdige ongelukken. Donderdagochtend kwamen de hulpdiensten massaal ter plaatse voor een eenzijdig ongeval op de N207. Het voertuig had vermoedelijk de vangrail geraakt en is beschadigd aan de zijkant. 

Later die ochtend heeft er op de Prins Bernhardlaan een eenzijdig ongeluk plaatsgevonden. Een auto was tegen een boom aangebotst. De bestuurder is nagekeken door de ambulance, maar hoefde niet mee. 

Donderdagmiddag heeft er aan de Hoorn een ongeluk plaatsgevonden. Een auto reed tegen een lantaarnpaal aan, er raakte niemand gewond. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Werkzaamheden Raadhuisstraat vandaag 17:12

Bij MijnTafel in de mooie Raadhuisstraat is het ‘elke dag anders’

In januari 2016 vestigde MijnTafel zich in de Raadhuisstraat. Acht en een half jaar later bloeit de zaak als nooit tevoren. In de vierde aflevering van reportages over de vernieuwde Raadhuisstraat het verhaal van MijnTafel, opgetekend door initiatiefneemster Janneke Vorenkamp.  

Evenement gisteren 16:59

Doe mee aan het Alphens Kampioenschap Blindproeven!

Heb je zin in een leuke uitdaging met familie, vrienden of collega’s? Schrijf je dan in voor het Alphens Kampioenschap Blindproeven op zaterdag 24 augustus tijdens het Alphens Wijn Event!

Politiek gisteren 14:28

Versoepeling van alcoholverbod in Gemeente Alphen aan den Rijn

Tot voor kort gold er een streng alcoholverbod in de openbare ruimte van de hele gemeente Alphen aan den Rijn. Recentelijk heeft het college van burgemeester en wethouders echter besloten om deze regels te versoepelen. Het algehele alcoholverbod wordt niet langer proportioneel geacht, en daarom is er nu een gerichter beleid van kracht.