Josh Walet

Het nieuws van week 49 lees je in het Alphens.nl weekoverzicht

Wat speelde er afgelopen week in Alphen aan den Rijn? Van een incident met vuurwapen tot aan een winkelmedewerker die een winkeldief aanhoud. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht.

Vanaf maandag 4 december kunnen Alphenaren het kunstwerk Stille Strijd bezichtigen op het Rijnplein. Stille Strijd is een rondreizend artistiek kunstwerk en staat symbool voor de innerlijke strijd die depressieve jongeren voeren. Alphenaren kunnen het kunstwerk nog tot maandag 18 december bezichtigen. 

Dinsdag 5 december was het Pakjesavond. Bij het Sinterklaasfeest horen natuurlijk chocoladeletters. Maar waar kun je je chocoladeletter het beste kopen? Alphens.nl zocht het voor je uit. Ben je benieuwd hoe de chocoladeletters van verschillende bakker uit Alphen aan den Rijn uit de test kwamen? Bekijk hier de TikTok.

Politie en handhaving

In de nacht van zondag 3 op maandag 4 december heeft aan de Stationsstraat een incident plaatsgevonden. Volgens de politie ging het vermoedelijk om een uit de hand gelopen ruzie. Twee personen raakten gewond, waarvan één door fysiek geweld, een tweede persoon was van het dak gegleden en viel hierdoor circa vier meter.

Vorig weekend heeft een dappere winkelmedewerker van Bristol een winkeldief betrapt en aangehouden. De dief probeerde te ontsnappen, de medewerker zette de achtervolging in en slaagde erin de dief tegen te houden. 

Sport

Remco Tuinenburg stopt per direct als trainer van Alphense Boys. Hij heeft dit besluit woensdagavond kenbaar gemaakt aan het bestuur van de vereniging. Als reden geeft Tuinenburg een verstoorde verhouding met een aantal spelers op. 

 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Dennis on the run gisteren 16:48

Op een derde van de uitdaging!

Nou daar ben ik weer. We zitten alweer in eind februari en dat betekent dat we op een derde van onze uitdaging zitten!

Overige gisteren 16:05

Het Oranje Fonds steunt het SamenhuiS

Het SamenhuiS, centrum voor leven met en na kanker wil haar activiteiten uitbreiden en daar heeft de organisatie extra vrijwilligers voor nodig. Door de financiële steun van het Oranjefonds kan het SamenhuiS onder andere artikelen plaatsen in de lokale media en een oproep doen voor nieuwe vrijwilligers.

Kinderen gisteren 14:48

Succesvolle dag voor kinderen bij Is Morus

Is Morus organiseerde vandaag het evenement 'Pizzabakker voor 1 Dag', waar kinderen tussen 12:30 en 14:00 de kans kregen om hun eigen pizza te maken en te beleggen, met de deskundige begeleiding van de échte pizzabakkers van Is Morus.

Sport gisteren 13:40

Kledingbank Groene Hart en Alphen Vitaal slaan handen ineen voor beweging en sportkansen

Kledingbank Groene Hart en Alphen Vitaal slaan de handen ineen. Dit initiatief is ontstaan vanuit hun gedeelde visie dat iedereen, ongeacht hun financiële situatie, moet kunnen sporten. Het project introduceert ‘De Beweegtas’, een tas gevuld met sport- en spelmateriaal, die vanaf maart beschikbaar zal zijn voor gezinnen die gebruikmaken van de diensten van Kledingbank Groene Hart.