Josh Walet

Het nieuws van week 6 lees je hier in het Alphens.nl weekoverzicht

Wat speelde er de afgelopen week in Alphen aan den Rijn? Van de politie die nieuwe rollertestbanken in gebruik heeft genomen tot de opening van nieuwe horecazaken in het centrum. Lees het hier!

Jaarmarkt 

Een paar weken geleden leek het er nog op dat de stichting die al jaren de Jaarmarkt organiseert, de handdoek in de ring wilde gooien. Volgens de organisatie zijn er veel te veel kosten. De Alphense wethouders Gerard van As en Gert van den Ham hebben met bestuursleden van de Stichting Jaarmarkt om de tafel gezeten. “De conclusie is dat wij allemaal willen dat de Jaarmarkt gewoon doorgaat”, zegt wethouder Van As.

Politie en handhaving 

Een 32-jarige teamleider van een supermarkt in de Alphense regio werd ruim twee weken geleden voor de rechter gebracht, beschuldigd van seksueel misbruik van een 16-jarige vakkenvuller. Na een uitspraak deze week is de man veroordeeld tot een werkstraf van 30 uur, wat aanzienlijk lager is dan de eis van het Openbaar Ministerie (OM).

In de afgelopen maanden zijn nieuwe rollentestbanken geleverd aan politielocaties door heel Nederland. Deze geavanceerde testbanken kunnen niet alleen de snelheid van brom- en snorfietsen meten, maar ook elektrische voertuigen zoals fatbikes, e-bikes en speed-pedelecs. 

Verkeer en vervoer

Volgende week zullen er belangrijke wegwerkzaamheden plaatsvinden op de kruising van de Eisenhowerlaan en de N207. Op woensdagavond 14 en donderdagavond 15 februari zal de kruising geasfalteerd worden, wat tijdelijke verkeersbelemmeringen met zich meebrengt.

Horeca

Verschillende panden in het centrum van Alphen aan den Rijn staan al geruime tijd leeg, maar er komt nu eindelijk beweging in de zaak. Ondernemend Alphen breidt zich uit met de komst van drie nieuwe horecazaken, wat een toevoeging belooft te zijn voor het centrum van Alphen.

Sport

Vorig weekend was het eerste Nederlands kampioenschap indoor. Meerkampers bij Omnisport betraden de arena om deel te nemen aan de competitie. Marijn zette een mooie prestatie neer en eindigde de dag met goud om haar nek!

Vanaf dinsdag 6 februari konden tennisliefhebbers weer gebruikmaken van tennishal 1 in het racketsportcentrum Nieuwe Sloot. Hiermee is het aantal indoorbanen verdubbeld, van drie naar zes. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Thuiszorg gisteren 16:39

WIJdezorg, Habion en Vastgoed Zorgsector gaan samenwerken in Verde Vista

Zorgorganisatie WIJdezorg, woningcorporatie Habion en belegger in duurzame huisvesting Vastgoed Zorgsector slaan de handen ineen voor de toekomstige bewoners van Verde Vista in Zoeterwoude. Hiervoor hebben ze op vrijdag 16 februari een intentieovereenkomst ondertekend. De inzet is om op deze locatie een woonvorm voor ouderen te realiseren waarbij een actieve woon- en leefgemeenschap gevormd wordt.

Justitie gisteren 14:05

Alphense letselschadejurist beschuldigd van vervalsen handtekeningen in Ridderhof schietpartij-zaak

Alphense letselschadejurist Orlando K. zou handtekeningen hebben vervalst van (ex-)cliënten die betrokken waren bij het Ridderhof schietdrama in 2011. Het Openbaar Ministerie (OM) beweert dat K. straf verdient voor het vermeende vervalsen, waardoor hij zelf een hogere vergoeding zou hebben gekregen. De Alphenaar ontkent de beschuldigingen en beweert dat er geen sprake is van vervalsing.

Politie en handhaving gisteren 11:42

Politie zoekt dringend naar vermiste Alphenaar

De politie is dringend op zoek naar Maarten Dickhoff, een 44-jarige man uit Alphen aan den Rijn die sinds 24 januari vermist is. Hij werd voor het laatst gezien in de omgeving van Gent, België.

Politie en handhaving gisteren 10:28

Politie Alphen waarschuwt voor valse telefoontjes

De afgelopen periode heeft de politie herhaaldelijk meldingen ontvangen van burgers die vreemde telefoontjes ontvangen. De meldingen betreffen telefoontjes waarbij de beller zich voordoet als een politieagent. Tijdens deze gesprekken wordt beweerd dat de persoon in kwestie gelinkt is aan criminele activiteiten, met name woninginbraken.

Advertorial Overige gisteren 09:17

Nieuwe cursus over iconische filmcomponisten bij Parkvilla

Hoe kijk je naar Once Upon a Time in the West als je de filmmuziek weglaat? Wordt de spanning van een film als Jaws niet een stuk minder wanneer je die onheilspellende bastonen niet hoort? Filmmuziek is een onlosmakelijk onderdeel van onze filmbeleving. Het versterkt emoties en geeft de beelden een extra laag. De juiste combinatie van melodieën, harmonieën en ritmes roepen bij ons spanning, vreugde, verdriet of angst op. Filmexpert Rudi de Boer neemt je vanaf 11 maart in 4 colleges mee in de magische wereld van de filmmuziek.