Josh Walet

Het nieuws van week 8 lees je hier in het Alphens.nl weekoverzicht

Wat speelde er de afgelopen week in Alphen aan den Rijn? Van stijgende benzineprijzen tot politiezaken. Je leest het hier!

Fietsliefhebbers Sven (25) en Rick (22) gaan op 10 maart een groot avontuur aan: ze stappen op hun fietsen en beginnen aan een reis naar Vietnam. Gedurende de komende maanden kun je hun reis volgen op Alphens.nl, waar ze hun ervaringen delen in de blogserie "Bikkels on Bikes: Fietsend naar Vietnam." Lees hier hun verhaal.

Politie en handhaving

Een fietser is omver getrapt en toen beroofd. Plotseling werd de fietser geconfronteerd met geweld toen een onbekende persoon hem van zijn fiets trapte en er vervolgens mee wegvluchtte. Het slachtoffer deed onmiddellijk aangifte bij de politie.

Een man probeerde bij de Kruidvat in de van Mandersloostraat parfums ter waarde van €140,- te stelen. De verdachte probeerde de detectiepoorten van de winkel te omzeilen. Helaas voor de dief ging er een luid alarm af, waardoor de aandacht van het winkelpersoneel en omstanders werd getrokken. Onmiddellijk na het afgaan van het alarm werd de politie opgeroepen en kwam ter plaatse.

Alphense letselschadejurist Orlando K. zou handtekeningen hebben vervalst van (ex-)cliënten die betrokken waren bij het Ridderhof schietdrama in 2011. Het Openbaar Ministerie (OM) beweert dat K. straf verdient voor het vermeende vervalsen, waardoor hij zelf een hogere vergoeding zou hebben gekregen. De Alphenaar ontkent de beschuldigingen en beweert dat er geen sprake is van vervalsing.

Calamiteiten

Op woensdagmiddag heeft zich een verkeersongeluk voorgedaan op de N11, tussen Alphen aan den Rijn en Hazerswoude. Het incident, veroorzaakt door een ladder die van een busje viel, resulteerde in een kettingreactie waarbij meerdere voertuigen betrokken waren.

Donderdagmiddag is er een auto in het Aarkanaal gereden. De bestuurder was onder invloed van alcohol en bracht hierbij zijn zwangere partner in gevaar. Omstanders hebben de inzittende uit de auto gered.

Economie

Stijgende benzineprijzen zorgen voor problemen bij Alphense huishoudens. De stijgende benzineprijzen kunnen mogelijk meer dan achthonderd huishoudens in Alphen aan den Rijn in financiële problemen brengen, zo blijkt uit berekeningen van deze site op basis van cijfers van onderzoeksbureau TNO.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 09:18

Vernieuwing van Europapark: kom naar de inloopavond en bekijk het nieuwe ontwerp

Op 17 april krijgt Europapark in de Alphense wijk Kerk en Zanen een nieuw gezicht met de introductie van verbeterde sport- en speelvoorzieningen. Tijdens een inloopavond krijgt je de kans om het ontwerp voor onder andere de skatebaan, pumptrackbaan en andere speelvoorzieningen te bekijken.

Advertorial Milieu en duurzaamheid gisteren 16:59

Ondernemers, doe mee aan onderzoek naar duurzaam ondernemen!

Verschillende partijen, waaronder EDBA, VOA, Greenport Boskoop, mboRijnland, Omgevingsdienst Midden Holland (ODMH) en de Gemeente Alphen aan den Rijn, hebben de handen ineengeslagen voor een gezamenlijk onderzoek onder ondernemers in onze gemeente. Dit onderzoek heeft tot doel de uitdagingen en behoeften van ondernemers op het gebied van duurzaam en circulair ondernemen in kaart te brengen.

Politiek gisteren 14:46

Alphense politiek tevreden over nieuw dierenbeleid

De aanvulling op het Alphense dierenbeleid is een voorbeeld voor andere gemeenten. Dat vindt wethouder Gert-Jan Schotanus over de uitwerking van een initiatiefvoorstel over dierenwelzijn van de Alphense gemeenteraad. De Alphense politiek is het hiermee eens en zal de Aanvulling Kader Dierenwelzijn in haar komende gemeenteraadsvergadering goedkeuren.

Politiek gisteren 12:04

Regels Jeugdzorg, Wmo en Participatie worden aangepast

Door verschillende oorzaken moeten de Verordening Sociaal Domein en de bijbehorende Nadere Regels worden aangepast. Het gaat daarbij vooral om wijzigingen door wettelijke regels. Ook zijn er aanpassingen nodig omdat de wet Breed Offensief inmiddels is ingegaan.

Werken gisteren 09:48

Vacatureoverzicht week 15: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Blog Opinie 12 apr. 2024 19:59

MINERVA Bloedbad

Gemeente Alphen aan den Rijn gaat 25 miljoen euro bezuinigen. En dat niet een keer, maar vanaf nu elk jaar. Dat is nogal wat. Het betekent dat er veel gaat sneuvelen van wat wij nu normaal vinden. Of, het betekent dat de gemeentelijke belastingen aanzienlijk zullen stijgen.