Ingezonden

Het Palet in Alphen aan den Rijn wint de Saaiste klaslokaal van Nederland-verkiezing

Afgelopen weken was er een spannende strijd gaande. Elf scholen streden namelijk om de titel Saaiste klaslokaal van Nederland. Bijna tienduizend keer werd er gestemd en met maar liefst 62 procent van de stemmen was er één duidelijke winnaar.

Planten in de klas verbeteren de luchtkwaliteit, de leerprestaties en de waardering van leerlingen voor het leslokaal. Niet onbelangrijk, aangezien kinderen gemiddeld 40 procent van hun tijd in een klaslokaal doorbrengen. Daarom vond J/M Ouders het belangrijk dat klassen in Nederland groener worden. Om dit te bereiken organiseerden zij de Saaiste Klaslokaal van Nederland-verkiezing, in samenwerking met IVN Natuureducatie.

Basisschool Het Palet

Eén van de deelnemende scholen was Het Palet. Zij schreven bij hun inzending: “Ons klaslokaal is het saaiste van Nederland omdat wij in een tijdelijk gebouw zitten waarin het onmogelijk is om dingen aan de muren te hangen. Al snel valt alles eraf. Daarnaast zitten wij ook op het hoekje van het schoolplein buiten de rest van de school. Het is een tijdelijk gebouw alleen is het niet duidelijk voor hoe lang dus we mogen ook weinig eraan veranderen. De buitenkant is helaas ook erg saai zeker voor de buurtbewoners. Help ons aan een groen en vooral niet saai klaslokaal.”

Met hun inzending verzamelden zij ongeveer 6.000 stemmen en daarmee zijn ze de terechte winnaar van deze verkiezing. Daarom zal groep 6/7 van Het Palet na de meivakantie een groene metamorfose krijgen. Meester Matthijs, leerkracht van de winnende groep 6/7 van Het Palet, is enorm blij met de winst: “Dit betekent heel veel voor ons, eindelijk gaat er iets gebeuren. De kinderen vroegen de afgelopen dagen continu of ik al had gehoord dat we hadden gewonnen, dus die kan ik nu heel blij maken. Niet alleen de kinderen hebben zich ingezet voor de winst, ook de ouders hebben erg hun best gedaan om stemmen te verzamelen. Het werd gedeeld op social media, groepsapps en noem het maar op. Dus ook zij zullen enorm blij zijn dat er nu iets gaat veranderen aan ons saaie klaslokaal.”

klaslokaal.jpg
Het saaiste klaslokaal van Nederland

Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Gemeente gisteren 16:18

De fietsrotonde nabij het NS-station is verwijderd

De fietsrotonde langs de Prins Bernhardlaan nabij het NS-station in Alphen aan den Rijn is verwijderd. De rotondes wordt vaak verkeerd gebruikt (tegen de richting in) en vormt een obstakel midden op het fietspad. Met het verwijderen van de fietsrotonde ontstaat er meer ruimte, waardoor je als fietser comfortabeler en zonder hinderlijke obstakels je route kunt vervolgen.

Stadsdichter gisteren 15:45

Chanty Louis is de nieuwe stadsdichter van Alphen

Zondag werd de nieuwe stadsdichter van Alphen gekozen. Lars Ferwerda gaf het stokje over aan de Alphense Chanty Louis (31). Ze schrijft gedichten over streven naar verbinding en strijden tegen racisme.

Evenement gisteren 13:43

Geslaagd Alphens Boksgala met hoogstaande gevechten

In de Rijnstreekhal vond afgelopen zaterdag het jaarlijkse Alphense Boksgala plaats, georganiseerd door Boksschool Teus de Kruyf. Met een tribune die tot de nok toe gevuld was, was het evenement een groot succes met zeventien amateurpartijen en drie professionele gevechten.