Ingezonden

Het Palet in Alphen aan den Rijn wint de Saaiste klaslokaal van Nederland-verkiezing

Afgelopen weken was er een spannende strijd gaande. Elf scholen streden namelijk om de titel Saaiste klaslokaal van Nederland. Bijna tienduizend keer werd er gestemd en met maar liefst 62 procent van de stemmen was er één duidelijke winnaar.

Planten in de klas verbeteren de luchtkwaliteit, de leerprestaties en de waardering van leerlingen voor het leslokaal. Niet onbelangrijk, aangezien kinderen gemiddeld 40 procent van hun tijd in een klaslokaal doorbrengen. Daarom vond J/M Ouders het belangrijk dat klassen in Nederland groener worden. Om dit te bereiken organiseerden zij de Saaiste Klaslokaal van Nederland-verkiezing, in samenwerking met IVN Natuureducatie.

Basisschool Het Palet

Eén van de deelnemende scholen was Het Palet. Zij schreven bij hun inzending: “Ons klaslokaal is het saaiste van Nederland omdat wij in een tijdelijk gebouw zitten waarin het onmogelijk is om dingen aan de muren te hangen. Al snel valt alles eraf. Daarnaast zitten wij ook op het hoekje van het schoolplein buiten de rest van de school. Het is een tijdelijk gebouw alleen is het niet duidelijk voor hoe lang dus we mogen ook weinig eraan veranderen. De buitenkant is helaas ook erg saai zeker voor de buurtbewoners. Help ons aan een groen en vooral niet saai klaslokaal.”

Met hun inzending verzamelden zij ongeveer 6.000 stemmen en daarmee zijn ze de terechte winnaar van deze verkiezing. Daarom zal groep 6/7 van Het Palet na de meivakantie een groene metamorfose krijgen. Meester Matthijs, leerkracht van de winnende groep 6/7 van Het Palet, is enorm blij met de winst: “Dit betekent heel veel voor ons, eindelijk gaat er iets gebeuren. De kinderen vroegen de afgelopen dagen continu of ik al had gehoord dat we hadden gewonnen, dus die kan ik nu heel blij maken. Niet alleen de kinderen hebben zich ingezet voor de winst, ook de ouders hebben erg hun best gedaan om stemmen te verzamelen. Het werd gedeeld op social media, groepsapps en noem het maar op. Dus ook zij zullen enorm blij zijn dat er nu iets gaat veranderen aan ons saaie klaslokaal.”

klaslokaal.jpg
Het saaiste klaslokaal van Nederland

Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 11:33

Partijen hoogheemraadschap van Rijnland bereiken akkoord

De nieuwe dagelijks bestuurders (hoogheemraden) van Rijnland zijn op 31 mei 2023 tijdens een extra vergadering van het algemeen bestuur (VV) geïnstalleerd. BBB, VVD, CDA, Agrarisch, Natuur en JA21 hebben een akkoord bereikt en zullen gaan samenwerken.

Politie en handhaving vandaag 10:27

Politie zoekt mannen die motoren uit parkeergarage stalen

In de nacht van 7 op 8 oktober zijn twee motoren uit de parkeergarage van een appartementencomplex in Alphen aan den Rijn gestolen. De politie toonde beelden van de verdachten in het opsporingsprogramma Team West.

Advertorial Theater vandaag 09:21

Speel mee in een professionele theaterproductie

Bos Theaterproducties, producent van de succesvolle Herman Groen-voorstellingen, is op zoek naar amateurs (m/v/x) die mee willen spelen in de gloednieuwe komedie Rust en Vreugd. Een ontroerende, herkenbare en vooral tenenkrommend grappige muzikale voorstelling. Voor iedereen die het leven vol wil aangrijpen!

Politiek gisteren 19:22

Alleen opvang voor Oekraïense vluchtelingen aan Steekterweg

Naar aanleiding van onrust tijdens een bewonersavond over opvang van Oekraïense vluchtelingen aan de Steekterweg zijn er behoorlijk wat indianenverhalen in omloop. Wethouders Schotanus en Van As en burgemeester Spies nemen de moeite om rustig uit te leggen hoe het écht zit.

Advertorial Evenementen gisteren 18:07

Zaterdag 22 juli Sama Sama Summer Party

Op veler verzoek wordt alsnog een Sama Sama Party georganiseerd! Zoals aangekondigd wordt dit jaar geen groot Sama Sama Festival georganiseerd. Naar aanleiding van vele verzoeken heeft het bestuur echter besloten toch een Sama Sama Summer Party te lanceren.

Maatschappelijk gisteren 17:00

Voorzitter Alphense Voedselbank fietst 825 kilometer voor sponsorgeld

Het nieuwe pand van de Voedselbank is al even in gebruik genomen en werd afgelopen weekend geopend. De afgelopen maanden heeft het team vrijwilligers gemerkt dat het toch erg warm wordt in de uitdeelruimte. Voorzitter Dirk van Kampen zal daarom ruim 800 kilometer fietsen om sponsorgeld op te halen.