Ingezonden

Het Palet in Alphen aan den Rijn wint de Saaiste klaslokaal van Nederland-verkiezing

Afgelopen weken was er een spannende strijd gaande. Elf scholen streden namelijk om de titel Saaiste klaslokaal van Nederland. Bijna tienduizend keer werd er gestemd en met maar liefst 62 procent van de stemmen was er één duidelijke winnaar.

Planten in de klas verbeteren de luchtkwaliteit, de leerprestaties en de waardering van leerlingen voor het leslokaal. Niet onbelangrijk, aangezien kinderen gemiddeld 40 procent van hun tijd in een klaslokaal doorbrengen. Daarom vond J/M Ouders het belangrijk dat klassen in Nederland groener worden. Om dit te bereiken organiseerden zij de Saaiste Klaslokaal van Nederland-verkiezing, in samenwerking met IVN Natuureducatie.

Basisschool Het Palet

Eén van de deelnemende scholen was Het Palet. Zij schreven bij hun inzending: “Ons klaslokaal is het saaiste van Nederland omdat wij in een tijdelijk gebouw zitten waarin het onmogelijk is om dingen aan de muren te hangen. Al snel valt alles eraf. Daarnaast zitten wij ook op het hoekje van het schoolplein buiten de rest van de school. Het is een tijdelijk gebouw alleen is het niet duidelijk voor hoe lang dus we mogen ook weinig eraan veranderen. De buitenkant is helaas ook erg saai zeker voor de buurtbewoners. Help ons aan een groen en vooral niet saai klaslokaal.”

Met hun inzending verzamelden zij ongeveer 6.000 stemmen en daarmee zijn ze de terechte winnaar van deze verkiezing. Daarom zal groep 6/7 van Het Palet na de meivakantie een groene metamorfose krijgen. Meester Matthijs, leerkracht van de winnende groep 6/7 van Het Palet, is enorm blij met de winst: “Dit betekent heel veel voor ons, eindelijk gaat er iets gebeuren. De kinderen vroegen de afgelopen dagen continu of ik al had gehoord dat we hadden gewonnen, dus die kan ik nu heel blij maken. Niet alleen de kinderen hebben zich ingezet voor de winst, ook de ouders hebben erg hun best gedaan om stemmen te verzamelen. Het werd gedeeld op social media, groepsapps en noem het maar op. Dus ook zij zullen enorm blij zijn dat er nu iets gaat veranderen aan ons saaie klaslokaal.”

klaslokaal.jpg
Het saaiste klaslokaal van Nederland

Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Onderwijs gisteren 17:09

25 jaar sportklassen bij het Scala College

In 1999 is het Scala College gestart met de sportklassen. Dit betekent dat dit schooljaar het 25-jarig jubileum wordt gevierd en dat was afgelopen week goed te merken op het Scala College. Het docententeam van Lichamelijke Opvoeding (LO) heeft zich keihard ingezet om deze sportieve feestweek tot een succes te maken!

Politiek gisteren 16:17

Geen hulp in de huishouding meer voor 19 euro per maand

Het afschaffen van het abonnementstarief van 19 euro per maand voor hulp in de huishouding levert 1,5 miljoen per jaar op vanaf 2027. Tot nu toe betaalt gemeente Alphen aan den Rijn deze kosten. De Wmo-regeling huishoudelijke hulp wordt inkomensafhankelijk.

Overige gisteren 15:26

Dag van de Vluchteling gevierd met speciale bijeenkomst

Op 20 juni 2024, de Dag van de Vluchteling, bundelen Kwadraad, Participe, Friends for Friends, Mix Support en de Gemeente Alphen aan den Rijn hun krachten voor een bijzondere bijeenkomst. In Buurthuis De Mozaïek nodigen zij eenieder uit om samen de Dag van de Vluchteling te vieren. Een warme, multiculturele ontmoeting staat centraal, waarbij de nadruk ligt op het delen van verhalen, dromen, en het groeien als gemeenschap.

Sport gisteren 14:58

Girls-Only Basketball Clinic groot succes

'Basketball is een teamsport en je moet het samen doen, daar leer van hoe je met elkaar om moet gaan' en 'Goed de duimen achter de bal, anders krijg je hem tegen je neus', waren enkele van de tips die burgemeester Spies gaf aan de bijna dertig meiden die afgelopen zaterdag meededen aan de Girls-Only Basketball Clinic. De Clinic werd verzorgd door BV Alphia Tigers. Burgemeester Spies, zelf oud-basketballster bij BVA deed het welkomstwoord. “Basketball is een leuke sport, ik heb het altijd met plezier gedaan”, vertelde ze.

Politiek gisteren 14:43

Kinderboerderij Bospark wordt gesloten

Een van de kleine bezuinigingen op de gemeentelijke begroting is de voorgenomen sluiting van Kinderboerderij Bospark in 2026. De sluiting levert jaarlijks € 30.000 op.