Het grote aantal coronabesmettingen en de quarantaineregels leiden tot uitval van personeel. Daarom is het quarantainebeleid aangepast. Wat er verandert vind je hier.

Wie positief test op corona moet thuis in isolatie, ook als je al een boosterprik hebt gehad. Voor huisgenoten en nauwe contacten gold dat zij in quarantaine moesten. Maar dat wordt aangepast, zo kondigde het kabinet vrijdag tijdens de persconferentie aan. De voornaamste reden hiervoor is dat veel bedrijven op dit moment problemen hebben met het inzetten van personeel.

Huisgenoten en nauwe contacten die geen klachten hebben, korter dan acht weken positief getest en hersteld zijn van corona of langer dan één week geleden een boostervaccinatie hebben gehad, hoeven niet meer in quarantaine te gaan. Als je toch klachten krijgt, dien je jezelf te laten testen en wel in quarantaine te gaan.

Het kabinet heeft vrijdag ook aangekondigd dat er mogelijk een uitzondering op de quarantaineregels komt voor personen werkzaam in een cruciaal beroep en die niet onder de hierboven genoemde uitzonderingen vallen. De Rijksoverheid laat weten dat dit nog uitgewerkt moet worden en nu nog niet in werking is getreden.

Twijfel je nog of je in quarantaine moet of dat je je moet laten testen? Doe dan de check op quarantainecheck.rijksoverheid.nl.