Scala College
Advertorial Onderwijs en opvang

Het Scala College is klaar voor de start

Een heel docententeam van het Scala College stond maandag in de startblokken om tasjes te gaan bezorgen bij basisschoolleerlingen die zich hebben aangemeld voor de voorlichtingsactiviteiten op donderdag 20 of vrijdag 21 januari. Ook vandaag en morgen zijn ze onderweg om de aanstaande brugklassers te verrassen.

Online voorlichting

Net als vorig jaar zijn de voorlichtingsactiviteiten online. De invulling is nu echter heel anders. Na een welkomstwoord door een van de directeuren via een livestream kunnen bezoekers zelf hun programma samenstellen, dat bestaat uit een gevarieerd aanbod van online minilessen en presentaties. Het is ook mogelijk om demonstraties te bekijken of een kijkje te nemen binnen het Scala College via een van de razende reporters. Het Scala College is immers een school waar je wat te kiezen hebt. Daarnaast zitten docenten en leerlingen klaar om vragen te beantwoorden via de chat. 

Tasjes

In de tasjes zitten verschillende attributen die leerlingen kunnen gebruiken bij de online lessen, maar ook wat lekkers om tijdens de presentaties van te genieten. Zo vinden leerlingen bierviltjes en rietjes in de tas, maar ook gekleurde kaartjes die zij nodig hebben bij een quiz. Wie wil weten wat een garde met tweetalig onderwijs te maken heeft, moet deelnemen aan de tto-presentatie. Een overzichtelijk programma en een uitgebreide brochure maken ook deel uit van de inhoud van het tasje. 

Meer informatie over de open dagen van het Scala College op 20 en 21 januari of aanmelden? Ga naar: www.welkomophetscala.nl.

tasjes voorlichting scala 2.jpg


Meer nieuws

Limesjaar 2022 gisteren 17:57

Zomerkleding, winterkleding en iets over de garnizoenen

Wist je dat er weinig bekend is over de garnizoenen die castellum Albaniana bewoonden, omdat er bijna geen archeologische vondsten zijn gedaan waaruit dit blijkt? En wat is het verschil tussen de winterkleding en de zomerkleding van de soldaten? Dit en meer nieuwe artikelen op Romeins Alphen.

Politiek gisteren 16:48

De speerpunten van Nieuw Elan, VVD, CDA en D66

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen hebben alle partijen zich sterk gemaakt voor hun eigen speerpunten. Nieuw Elan, VVD, CDA en D66 zijn nu gekomen met een gezamenlijk coalitieakkoord. De vraag is dan: wat hebben zij bereikt vanuit hun eigen verkiezingsprogramma.