Josh Walet

Het station van Alphen aan den Rijn wint grond in waardering

Elk jaar onderzoekt I&O Research in opdracht van ProRail en NS de stationswaarderingen onder reizigers. Het Stationsbelevingsmonitor 2021 beoordeelt de ruimschoots 400 stations in ons land, waaronder ook station Alphen aan den Rijn. Het puntenaantal kwam neer op een 7,2.

Door het decennium heen heeft het Alphense station flink wat verbeteringen ondergaan. Zo werd De Verbinding in 2010 realiteit, waardoor fietsers en voetgangers niet meer zorgden voor chaos bij de overgang en in plaats daarvan onder het spoor door kunnen fietsen.

In 2018 liet NS weten dat ze op 200 stations watertappunten gaan installeren, waaronder in Alphen aan den Rijn. Dat was de aftrap van het moderniseringstraject wat het station moest ondergaan.

In 2019 kwam de moderniseringsslag van het station tot een conclusie. Niet alleen het stationsmeubilair werd toen geplaatst, ook het watertappunt aan de voorzijde en de wachthokjes op de perrons maakten hun opwachting. Energiezuinige lichtmasten mochten daarbij ook niet ontbreken.

Door deze moderniseringsoperatie steeg de waardering. Er werd toen een 6,9 gescoord. In 2021 lag het tevredenheidscijfer met een 7,2 dus weer een stukje hoger.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 11:33

Partijen hoogheemraadschap van Rijnland bereiken akkoord

De nieuwe dagelijks bestuurders (hoogheemraden) van Rijnland zijn op 31 mei 2023 tijdens een extra vergadering van het algemeen bestuur (VV) geïnstalleerd. BBB, VVD, CDA, Agrarisch, Natuur en JA21 hebben een akkoord bereikt en zullen gaan samenwerken.

Politie en handhaving vandaag 10:27

Politie zoekt mannen die motoren uit parkeergarage stalen

In de nacht van 7 op 8 oktober zijn twee motoren uit de parkeergarage van een appartementencomplex in Alphen aan den Rijn gestolen. De politie toonde beelden van de verdachten in het opsporingsprogramma Team West.

Advertorial Theater vandaag 09:21

Speel mee in een professionele theaterproductie

Bos Theaterproducties, producent van de succesvolle Herman Groen-voorstellingen, is op zoek naar amateurs (m/v/x) die mee willen spelen in de gloednieuwe komedie Rust en Vreugd. Een ontroerende, herkenbare en vooral tenenkrommend grappige muzikale voorstelling. Voor iedereen die het leven vol wil aangrijpen!

Politiek gisteren 19:22

Alleen opvang voor Oekraïense vluchtelingen aan Steekterweg

Naar aanleiding van onrust tijdens een bewonersavond over opvang van Oekraïense vluchtelingen aan de Steekterweg zijn er behoorlijk wat indianenverhalen in omloop. Wethouders Schotanus en Van As en burgemeester Spies nemen de moeite om rustig uit te leggen hoe het écht zit.

Advertorial Evenementen gisteren 18:07

Zaterdag 22 juli Sama Sama Summer Party

Op veler verzoek wordt alsnog een Sama Sama Party georganiseerd! Zoals aangekondigd wordt dit jaar geen groot Sama Sama Festival georganiseerd. Naar aanleiding van vele verzoeken heeft het bestuur echter besloten toch een Sama Sama Summer Party te lanceren.

Maatschappelijk gisteren 17:00

Voorzitter Alphense Voedselbank fietst 825 kilometer voor sponsorgeld

Het nieuwe pand van de Voedselbank is al even in gebruik genomen en werd afgelopen weekend geopend. De afgelopen maanden heeft het team vrijwilligers gemerkt dat het toch erg warm wordt in de uitdeelruimte. Voorzitter Dirk van Kampen zal daarom ruim 800 kilometer fietsen om sponsorgeld op te halen.