Josh Walet

Het station van Alphen aan den Rijn wint grond in waardering

Elk jaar onderzoekt I&O Research in opdracht van ProRail en NS de stationswaarderingen onder reizigers. Het Stationsbelevingsmonitor 2021 beoordeelt de ruimschoots 400 stations in ons land, waaronder ook station Alphen aan den Rijn. Het puntenaantal kwam neer op een 7,2.

Door het decennium heen heeft het Alphense station flink wat verbeteringen ondergaan. Zo werd De Verbinding in 2010 realiteit, waardoor fietsers en voetgangers niet meer zorgden voor chaos bij de overgang en in plaats daarvan onder het spoor door kunnen fietsen.

In 2018 liet NS weten dat ze op 200 stations watertappunten gaan installeren, waaronder in Alphen aan den Rijn. Dat was de aftrap van het moderniseringstraject wat het station moest ondergaan.

In 2019 kwam de moderniseringsslag van het station tot een conclusie. Niet alleen het stationsmeubilair werd toen geplaatst, ook het watertappunt aan de voorzijde en de wachthokjes op de perrons maakten hun opwachting. Energiezuinige lichtmasten mochten daarbij ook niet ontbreken.

Door deze moderniseringsoperatie steeg de waardering. Er werd toen een 6,9 gescoord. In 2021 lag het tevredenheidscijfer met een 7,2 dus weer een stukje hoger.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Politiek plein gisteren 20:34

Minister Van Gennip en CDA-lijsttrekker Berendsen spreken op avond in Hazerswoude-Dorp

Met de verkiezingen voor het Europees Parlement voor de deur (op 6 juni aanstaande) organiseren de gezamenlijke CDA-afdelingen in het Groene Hart een verkiezingsavond op dinsdag 21 mei met lijsttrekker Tom Berendsen en een aantal kandidaten. Ook minister van Sociale zaken en werkgelegenheid Karien van Gennip zal tijdens de avond spreken, evenals de nieuwe regionale voorzitter van LTO, Kees Captein.

Advertorial Overige gisteren 14:16

De kracht van frequentie bij het SamenhuiS

Kanker kan je leven flink op z’n kop zetten. Het is onzeker wat je te wachten staat, hoe je toekomst eruit ziet. Door de hele rollercoaster kan je jezelf en het vertrouwen in je lichaam behoorlijk kwijt raken. Alles staat op ‘overleven’. Wat helpt jou om je beter te voelen?

Advertorial Evenement gisteren 09:54

Bestel snel je pre-order ticket voor Lekker Hollands feest!

Op zaterdag 22 juni wordt het tijd voor een heerlijk Hollands feestje met topartiesten! Kom gezellig langs en geniet van een dag vol Nederlandse gezelligheid en muziek. Tickets zijn nu beschikbaar, maar wees er snel bij, want de pre-order tickets vliegen de deur uit! Voor de vroege vogels is er een echte Hollandse deal voor slechts €14,95! Sla snel je kaartjes in, want hierna zijn alleen nog de early bird tickets beschikbaar voor €22,50.

Advertorial Winactie Actie 19 mei 2024 16:24

Win een zes weken afvalprogramma ter waarde van €330

Sport-zorg geeft aan twee gelukkige mensen de kans om een zes weken durend afvalprogramma te volgen ter waarde van €330! Lees hieronder wat je moet doen om kans te maken.

Romeinen 19 mei 2024 13:15

De Romeinse limesweg ligt nog altijd onder de grond

Gemeente Alphen aan den Rijn heeft veel Romeinse voorwerpen opgegraven. Er is echter geen enkele ruïne te zien. Maar, er is wel een Romeinse weg die onder de grond nog altijd gewoon bestaat. Het is deze limesweg die langs de Oude Rijn regelmatig tevoorschijn komt als er aan een modern bouwproject wordt begonnen.