Josh Walet

Het uitgestorven Rode Dorp in beeld

Leegstaande huizen, uitgestorven straten en ingegooide ramen. Een deel van het Rode Dorp ligt er verlaten bij door de sloop die in oktober van start gaat. Het doet sommigen zelfs denken aan een spookstad, zoals het Belgische plaatsje Doel. In deze fotoserie brengen we de situatie in beeld. 

Tekst loopt door onder het fotoalbum.

Foto album

Rode Dorp voor de sloop sept 2020 8_Josh[15007].jpeg (foto: Josh Walet)
Rode Dorp voor de sloop sept 2020_Josh[15008].jpeg (foto: Josh Walet)
Rode Dorp voor de sloop sept 2020 7_Josh[15006].jpeg (foto: Josh Walet)
Rode Dorp voor de sloop sept 2020 6_Josh[15005].jpeg (foto: Josh Wallet)
Rode Dorp voor de sloop sept 2020 5_Josh[15004].jpeg (foto: Josh Walet)
Rode Dorp voor de sloop sept 2020 4_Josh[15003].jpeg (foto: Josh Walet)
Rode Dorp voor de sloop sept 2020 3.2_Josh[15002].jpeg (foto: Josh Walet)
Rode Dorp voor de sloop sept 2020 2_Josh[15001].jpeg (foto: Josh Walet)

Slopen, bouwen én opnieuw inrichten. Dat staat alle woningen van het Rode Dorp de komende periode te wachten. Het sloop- en nieuwbouwproject van Woonforte wordt in drie fases uitgevoerd en duurt naar verwachting tot en met 2025. Met de sloop van het eerste gedeelte van het Rode Dorp wordt in oktober gestart. Alle bewoners hebben daarom inmiddels hun woningen verlaten, waardoor een deel van de wijk er uitgestorven bij staat.

“Het is een heel apart gezicht om te zien, zulke lege straten. Het lijkt net een spookstad, zo uitgestorven is het”, vertelt een voorbijganger. “In België hebben ze ook zo’n spookstadje, Doel. Dat doet me hier heel erg aan denken. Alle huizen staan helemaal leeg, auto’s zijn nergens meer te bekennen en er zijn zelfs ruiten ingegooid.”

Benieuwd naar de nieuwe ontwerpen van het Rode Dorp? Die vind je hier.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 11:44

Bedreiging op de Klepperman, politie zoekt verdachte

Er is een Burgernet bericht uitgestuurd voor een verdachte situatie aan de Klepperman (2401 GH) in Alphen. De politie is op zoek naar een verdachte en heeft daarvoor een signalement vrijgegeven.

Voor Kinderen vandaag 10:41

Het Alphens Sinterklaas Journaal ook dit jaar op Alphens.nl

Het nieuwe seizoen van Het Alphens Sinterklaas Journaal is ook dit jaar weer te zien via Alphens.nl. Het is dit jaar een bijzondere editie van de bekende kinderserie uit Alphen aan den Rijn, het is namelijk het tiende seizoen!

Coronavirus in Alphen vandaag 09:46

Politieagenten en BOA's gaan in gesprek met minister Grapperhaus

Minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus is dinsdag 27 oktober in gesprek gegaan met politieagenten en BOA’s uit de regio. Bij dit gesprek waren ook twee agenten van de noodhulp en horecasurveillance in Alphen aanwezig.

Politie gisteren 18:55

Politie arresteert Alphenaren voor witwassen en drugshandel

Op dinsdagochtend 27 oktober heeft de politie drie Alphenaren aangehouden. Twee Alphenaren (34 en 35) zijn aangehouden als hoofdverdachten op verdenking van witwassen en handel en productie in softdrugs. De andere Alphenaar (22) is aangehouden als medeverdachte. 

Onderwijs gisteren 18:24

Lyceumleerlingen komen voor het eerst in het nieuwe schoolgebouw

Een feestelijke dag voor leerlingen van het Groene Hart Lyceum in Alphen. Zij mochten op dinsdag 27 oktober namelijk voor het eerst kennis maken met hun nieuwe school. Alle leerjaren volgden apart van elkaar een programma op school om het gebouw te leren kennen. Woensdag is de eerste echte lesdag in het nieuwe schoolgebouw.