Google Street View

Hinder in januari en februari door werkzaamheden kruising N207 Leimuiden

Om de doorstroming van het verkeer tussen Alphen en Leimuiden te verbeteren, werkt de provincie Zuid-Holland aan de N207. Het kruispunt Dokter Stapenséastraat-Burgemeester Bakhuizenlaan in Leimuiden is het laatste stuk van de N207 dat wordt aangepast. De werkzaamheden kunnen hinder opleveren in januari en februari.

Vanaf 21 januari werkt de aannemer vier weekenden en een nacht aan de kruising. Daarnaast wordt ook het groot onderhoud aan de N207 tussen de Drechtbrug en de brug over de Ringvaart meegenomen.

Wat gaat er gebeuren?

Tijdens de werkzaamheden richt de provincie Zuid-Holland de kruising opnieuw in. Dit heeft tot doel om het verkeer sneller te laten doorrijden. De rijnbaanindeling wordt verbeterd door slimme verkeerslichten te plaatsen. Hierbij wordt gekozen voor intelligente verkeersregelinstallatie (i-VRI), wat effectiever werkt. Dit soort verkeerslichten communiceert met apps en navigatiesystemen van voertuigen en fietsers. Doordat de i-VRI weet hoeveel en wat voor verkeer er aankomt, kan het kruispunt efficiënter worden geregeld.

Een andere verbetering is het creëren van een veilige oversteek voor fietsers en voetgangers. Fietsers en voetgangers kunnen straks alleen oversteken aan de zuidzijde van de kruising. De noordelijke fiets- en voetgangersoversteek vervalt. Ook komt er een extra oversteek voor fietsers bij de Dokter Stapenséastraat (ter hoogte van de brandweerkazerne) en bij de Burgemeester Bakhuizenlaan.

De bushaltes worden vernieuwd en verplaatst, en de fietsenstallingen worden uitgebreid. De R-Net haltes (Lijn 470) komen tegenover elkaar te liggen aan de zuidzijde van de kruising. De halte achter het tankstation vervalt hiermee. De haltes voor Lijn 56 achter het tankstation en ter hoogte van de voormalige Connexion terrein op de Tuinderij worden vervangen door één nieuwe halte op de Tuinderij ter hoogte van het voetpad naar het Dorpsplein.

Wanneer gebeurt dat?

De aannemer werkt in januari en februari vier weekenden en een nacht aan de kruising. Een overzicht van de werkzaamheden:

  • Vrijdag 22 januari tot en met maandagochtend 25 januari (afsluiting Burgemeester Bakhuizenlaan): tijdens het weekend van 22 januari (20:00 uur) tot en met 25 januari (06:00 uur) is de Burgemeester Bakhuizenlaan afgesloten voor al het gemotoriseerde verkeer. Het verkeer wordt omgeleid. Voor fietsers en voetgangers blijft de oversteek over de N207 open. Om de nachtelijke overlast te beperken, start de aannemer op donderdag 21 januari (overdag) met het plaatsen van damwanden. Deze werkzaamheden veroorzaken geluids- en trillingshinder en vinden het gehele weekend gedurende de dagperiode plaats.
  • Vrijdag 29 januari tot en met maandag 1 februari (afsluiting Dokter Stapenséastraat): tijdens de weekendwerkzaamheden van 29 januari (20:00 uur) tot en met 1 februari (06.00 uur) is de Dokter Stapenséastraat afgesloten voor al het gemotoriseerde verkeer. Het verkeer wordt omgeleid.
  • Vrijdag 5 februari tot en met maandag 8 februari (afsluiting Dokter Stapenséastraat): tijdens de weekendwerkzaamheden van 5 februari (20:00 uur) tot en met 8 februari (06:00 uur) is de Dokter Stapenséastraat afgesloten voor al het gemotoriseerde verkeer. Het verkeer wordt omgeleid.
  • Vrijdag 19 februari tot en met maandag 22 februari (afsluiting Burgemeester Bakhuizenlaan): tijdens het weekend van 19 februari (20:00 uur) tot en met 22 februari (06:00 uur) is de Burgemeester Bakhuizenlaan afgesloten voor al het gemotoriseerde verkeer. Het verkeer wordt omgeleid.
  • Dinsdag 23 op woensdag 24 februari: tijdens de nacht van 23 februari (20:00 uur) op 24 februari (06:00 uur) is de N207 tussen Leimuiden en de Leimuiderbrug in beide rijrichtingen volledig afgesloten voor ál het verkeer. Het verkeer wordt tijdens deze nacht omgeleid via de hoofdwegen (A4).

Vanwege de herinrichting van de kruising is het fietspad richting (en over) de Leimuiderbrug vanaf 18 januari niet bereikbaar. Er wordt vanaf 18 januari een pontje ingezet zodat fietsers van Noord- naar Zuid-Holland (en terug) kunnen komen. De pont vaart dagelijks totdat het fietspad weer is opengesteld (omstreeks 29 januari).

Alle omleidingsroutes voor fietsers en gemotoriseerd verkeer staan t.z.t. aangegeven met borden en zijn nu al online te bekijken op de pagina Verbetering doorstroming Leimuiden. De werkzaamheden zijn bekend bij de hulpdiensten.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politie vandaag 10:15

Van baliemedewerkster naar politievrijwilligster in ondersteuning: “Henna is een echte verbinder’’

Henna was vele jaren hét vaste gezicht achter de balie van het politiebureau in Alphen. Twintig jaar lang was zij er voor slachtoffers, hoorde ze veel verhalen van burgers en nam ze aangiftes op. ‘’Sinds juli 2020 ben ik met pensioen, maar ik wilde heel graag betrokken blijven bij mijn collega's en de burgers van Alphen. Daarom ben ik mij gaan inzetten als vrijwilliger!’’

Natuur en recreatie vandaag 09:24

Spreeuwenzwerm geeft indrukwekkende dans boven Alphen

Een enorme zwerm spreeuwen danste afgelopen weekend boven het Zaanse Rietveld in Alphen. Daar gaven ze een indrukwekkende show weg, wat werd vastgelegd door fotografe Claire Droppert.

Advertorial Cultuur gisteren 17:43

Filmdiner No Reservations met Catherine Zeta-Jones

De titel van het nieuwe filmdiner op 5, 6 en 7 maart wekt wat verwarring: dit filmdiner is zeker te reserveren. Het concept van thuis een film kijken en tegelijk eten wat je ziet in de film is deze keer met steractrice Catherina Zeta-Jones in de film No Reservations.

Coronavirus in Alphen gisteren 17:00

Het vaccineren in Alphen is nu echt begonnen: “Laat die vaccins maar komen!”

Rond 08:00 uur werd de eerste prik gezet in de tot vaccinatielocatie omgebouwde tennishal van Nieuwe Sloot. Dagelijks zullen daar zo’n driehonderd 80+’ers worden gevaccineerd, maar de daadwerkelijke capaciteit ligt hoger. “In een maand tijd zouden we heel Alphen kunnen vaccineren”, zegt burgemeester Liesbeth Spies.

Calamiteiten gisteren 15:29

Motorrijder komt ten val op Leidse Schouw

Maandagmiddag 1 maart is er een motorrijder ten val gekomen op de Leidse Schouw. Bij het eenzijdige ongeval kwamen meerdere hulpdiensten ter plaatse.