Parkvilla
Advertorial Cultuur

Historie ’t Rooie Dorp in theatervoorstelling

De verhalen en de rijke historie van het Rooie Dorp worden op zondag 24 september om 13:00 en 16:00 uur verteld in de vorm van een theatervoorstelling. Beleef samen met Robbie en Julia een origineel Romeo en Julia liefdesverhaal, dat zich afspeelt op deze markante plek. De dakpannenfabriek Oosthoek & Zoon, waar veel bewoners werkten, speelt een prominente rol.

"Deze voorstelling eert de rijke geschiedenis en de gemeenschap van ’t Rooie Dorp. Aan de hand van de bijzondere verhalen is een script geschreven voor een theatervoorstelling. De afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest met repeteren, onder regie van Tim van Scheijen. De bewoners waren zeer gemotiveerd en dit evenement brengt de buurt samen en laat de kracht en trots van de gemeenschap zien", vertelt Aubrey Snell, cultuurcoach.

Met dit community-art project werken Parkvilla, de cultuurcoach, gebiedsadviseurs, buurtverbinder, speeltuinvereniging Kindervreugd en de buurtbewoners samen. Daardoor ontstaat er verbinding tussen de bewoners, van jong tot oud. "Het ‘t Rooie Dorp, dat ooit de thuis was van arbeiders bij de dakpannenfabriek, staat op het punt van een verandering. 172 nieuwe eengezinswoningen zullen de oude huizen vervangen, wat enige spanningen heeft veroorzaakt. Om deze uitdagingen het hoofd te bieden en de banden te versterken is dit project gestart. Wij hopen dat er veel mensen komen kijken, het wordt echt een betoverende reis, met dramatische uitvoeringen en visuele pracht", aldus Snell.

Locatie: Speeltuin Kindervreugd, Hugo de Grootstraat 100, Alphen aan den Rijn
Kaartprijs: € 2,50
Duur voorstelling: 90 minuten

Kaarten zijn verkrijgbaar via: www.parkvilla.nl.


Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 19:59

MINERVA Tweede Kamer

Ik ben reuze benieuwd of Geert Wilders erin slaagt om alle gewenste neuzen dezelfde kant op te krijgen. Op papier is het kippiekak, maar in de praktijk is het reuze lastig. De VVD wil niet. Pieter Omtzigt doet moeilijk. BBB slaat met de vuist op tafel. Zoiets dus.

Politie en handhaving gisteren 17:09

Letselschadejurist vervolgd voor vermeende handtekeningvervalsing in Ridderhofzaak

Jurist Orlando Kadir wordt vervolgd door het Openbaar Ministerie. De Letselschadejurist is door een oud-cliënt, die Kadir bijstond tijdens de schadeafhandeling van de schietpartij in de Ridderhof in 2011, aangeklaagd. Er zou op een contract van Kadir een handtekening staan, echter zou de oud-cliënt deze er niet opgezet hebben.   

Politiek gisteren 14:56

Cliëntenraad GO! voor Jeugd maakt zich zorgen

De cliëntenraad van jeugdzorgorganisatie GO! voor Jeugd is niet blij met de gang van zaken rond de overgang naar een Overheids-B.V. voor jeugdzorg. Voorzitter Ludy Heemskerk uitte haar zorgen over wachtlijsten, personeelsgebrek en communicatie. Wethouder Anouk Noordermeer haalde de kou uit de lucht met een aantal toezeggingen.