Alphens.nl

Hittemaatregelen op het spoor en de weg

Tropische temperaturen voor Nederland deze week, het belooft vandaag al zo'n 32 graden te worden. ProRail neemt extra maatregelen om storingen en vertragingen zoveel mogelijk te voorkomen.

Woensdag en donderdag wordt het zelfs boven de 35 graden. Om storingen te voorkomen of zo snel mogelijk te verhelpen voert ProRail extra controles uit op het spoor. Door de hitte kunnen de rails gloeiend heet worden waardoor het staal kan gaan uitzetten. 'Een stuk spoor van 30 meter kan wel een centimeter langer worden', schrijft ProRail in een bericht. Ook kunnen er spoorspattingen ontstaan, dat is een kronkel in het spoor. 

Extra water en personeel
Als een trein stilvalt kan ook de airco uitvallen. Met deze hitte kan het dan behoorlijk warm worden in de trein. ProRail Incidentenbestrijding rijdt de komende week met blauw zwaailicht en sirenes om zo snel mogelijk bij een stilgevallen trein te zijn. Op strategische plekken door het hele land staat er extra personeel en water klaar voor treinreizigers. De waterwagens zullen ook naar een gestrande trein worden gestuurd zodat de reizigers van een flesje water kunnen worden voorzien. 

Op de verkeersleidingposten geldt 'Code Rood'. Die gaat van kracht wanneer er kans is op extra verstoringen, personeel moet dan dus extra goed opletten. Er worden extra verkeersleiders ingezet en bezoekers mogen deze dagen niet op de seinzaal komen.

Maatregelen op de weg
Ook Rijkswaterstaat neemt extra maatregelen om problemen op de wegen te voorkomen. Automobilisten die vanaf vandaag met problemen op de weg komen te staan worden direct geholpen. Voor alle pechgevallen langs de wegen wordt direct een berger ingeschakeld die automobilisten naar een plek met voorzieningen wordt gebracht, bijvoorbeeld een tankstation. Zo wil Rijkswaterstaat voorkomen dat automobilisten lange tijd in de hitte moeten wachten.

Voldoende water meenemen
Rijkswaterstaat raadt aan om voldoende water mee te nemen in de auto en een paraplu. Mocht je pech krijgen dan biedt deze bescherming tegen de warmte en zon. Ook wordt er met klem opgeroepen om geen brandende sigaretten en ander afval naar buiten te gooien om zo brandgevaar te voorkomen.

 

 

 

 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 10:28

Kerstvakantie in de Alphense zwembaden

De Thermen2 organiseert in de zwembaden tijdens de kerstvakantie verschillende activiteiten voor kinderen van alle leeftijden.

Gemeente vandaag 09:03

Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

Het college van de gemeente Alphen aan den Rijn gaat regelmatig op pad. Ben jij benieuwd waar het college de komende periode allemaal bij aanwezig is? Bekijk hier de bezoeken van deze week.

Advertorial Overige gisteren 18:59

‘Dit is sport voor de huid’

Wanneer de huid ouder wordt, neemt de veerkracht af. Dan kun je natuurlijk je toevlucht nemen tot botox of fillers, maar er zijn ook natuurlijke middelen om het verouderingsproces tegen te gaan. Een bindweefselmassage, bijvoorbeeld. Beauty Boutique Josien heeft zich al in een vroeg stadium gespecialiseerd in deze innovatieve massagetechnieken en boekt daarmee mooie resultaten.

Sport gisteren 17:01

Dove voetballers klaar voor Barcelona

Van 10 tot en met 12 april 2020 vindt het internationaal zaalvoetbaltoernooi plaats in Barcelona. Dit is niet zomaar een toernooi, het is namelijk een toernooi voor dove voetballers. Alphenaar Goran Trajanov (30) is een crowdfundingsactie gestart om het voor zijn team mogelijk te maken om hieraan deel te nemen.