Josh Walet
Advertorial Evenementen

Hobby Game Shop in Alphen: Side7 opent eerste fysieke deuren

Tien jaar geleden begon Side7 als een online winkel, maar op 30 september openen ze met trots hun allereerste fysieke winkel in Alphen aan den Rijn. Deze stap markeerde een enerverende evolutie voor het bedrijf, dat zich richt op de wereld van anime, spellen en collectibles.

Wat begon als een gedeelde hobby onder jonge enthousiastelingen groeide uit tot een succesvol bedrijf. De twee eigenaren, Dean Lie-Kiauw en Mark Winius, en hun team bundelden hun krachten om Side7 te starten en te laten bloeien.

Eerder was Side7 al actief op beurzen en had het een sterke reputatie opgebouwd onder fans van ‘Gundam’, een Japanse mediafranchise bestaande uit diverse animeseries. De Nederlandse subcultuur rond Japanse anime was in opkomst, maar voor veel mensen nog relatief onbekend. Het team van Side7 waren hier wel al in gespecialiseerd en hebben die kennis gebruikt om zich te vestigen als de go-to 'Gundam'-specialist.

Experience center

Side7 is echter meer dan alleen een webshop en een fysieke winkel. Het heeft zich ontwikkeld tot een experience center, waarin de kern van de ‘geek en nerd cultuur’ centraal staat. Hierbij ligt de nadruk op bordspellen, kaartspellen, model kits en collectables.

Het bijzondere aan Side7 is dat het niet alleen producten verkoopt, maar ook mensen introduceert in de wereld van deze hobby's. Als je de winkel binnenstapt en geen idee hebt waar je moet beginnen, is dat geen probleem. Het team van Side7 staat klaar om je rond te leiden en alles te laten zien. “Als je wilt, kun je plaatsnemen en helpen we je met het bouwen van de kits en/of het spelen van de spellen”, vertelt Dean.

Het uiteindelijke doel van Side7 is om mensen samen te brengen en plezier te laten delen in de hobby's die ze koesteren. “Ik denk dat het iets moois is wat wij aan Alphen en omstreken kunnen bieden”, aldus Dean. De winkel dient dus niet alleen als een plaats om producten te kopen, maar ook als een verzamelplaats voor liefhebbers van anime, spellen en bouwkits.

Opening

De opening vindt plaats op zaterdag 30 september. Je bent van harte welkom om een kijkje te nemen in het experience center van Side7 op Euromarkt 109-111.


Meer nieuws

Overige vandaag 13:48

Nieuwe voorzitter Stichting Vrienden van de Adventskerk

Stichting Vrienden van de Adventskerk heeft met ingang van deze maand weer een nieuwe enthousiaste voorzitter. Dirk Dirkzwager heeft de voorzittershamer opgepakt en zal samen met de andere vijf bestuursleden verder werken aan het behoud en het in goede conditie houden van de meer dan honderdjarige Adventskerk.

Onderwijs vandaag 11:40

Eindexamenkandidaten horen vandaag of ze geslaagd zijn

Vandaag is een spannende dag voor ongeveer 191.000 middelbare scholieren in Nederland. Zij horen namelijk of ze geslaagd zijn voor hun eindexamen. Als dat het geval is, kunnen zij de vlag uithangen met hun schooltas eraan. Voor degenen die niet geslaagd zijn, volgt binnenkort een herkansing. Het definitieve aantal geslaagden wordt pas in het najaar bekendgemaakt.  

Advertorial Voorstelling vandaag 09:51

Castellum viert Keti Koti met de gedenkwaardige voorstelling 'Tula & Juliet'

Dit jaar organiseert de gemeente Alphen aan den Rijn een driedaags evenement ter gelegenheid van Keti Koti, de herdenking van het koloniale en slavernijverleden en de viering van de afschaffing van de trans-Atlantische slavernij. Dit evenement staat tevens in het teken van de viering van vrijheid en gelijkwaardigheid. De eerste dag van dit driedaags evenement, maandag 1 juli, vindt plaats in Castellum met de voorstelling ‘Tula & Juliet, mijn overgrootmoeder de slavin’.

Calamiteiten gisteren 20:54

Twee gewonden na aanrijding tussen wielrenners

Dinsdagavond heeft een ongeluk plaatsgevonden op de Compierekade in Alphen aan den Rijn, waarbij wielrenners op elkaar zijn gebotst. Bij het ongeval raakten twee personen gewond.

Advertorial Eten en drinken gisteren 16:46

Ervaar de Aziatische keuken bij restaurant Yumei

Yu Mei is niet alleen de eigenaresse, maar ook de ziel van het restaurant. Haar passie voor koken komt voort uit haar jeugd in China, waar ze de kunst van het koken leerde van haar moeder. Met deze diepgewortelde kennis en liefde voor de Chinese keuken, brengt ze samen met haar kok elke dag authentieke gerechten naar haar klanten.