Josh Walet
Advertorial Evenementen

Hobby Game Shop in Alphen: Side7 opent eerste fysieke deuren

Tien jaar geleden begon Side7 als een online winkel, maar op 30 september openen ze met trots hun allereerste fysieke winkel in Alphen aan den Rijn. Deze stap markeerde een enerverende evolutie voor het bedrijf, dat zich richt op de wereld van anime, spellen en collectibles.

Wat begon als een gedeelde hobby onder jonge enthousiastelingen groeide uit tot een succesvol bedrijf. De twee eigenaren, Dean Lie-Kiauw en Mark Winius, en hun team bundelden hun krachten om Side7 te starten en te laten bloeien.

Eerder was Side7 al actief op beurzen en had het een sterke reputatie opgebouwd onder fans van ‘Gundam’, een Japanse mediafranchise bestaande uit diverse animeseries. De Nederlandse subcultuur rond Japanse anime was in opkomst, maar voor veel mensen nog relatief onbekend. Het team van Side7 waren hier wel al in gespecialiseerd en hebben die kennis gebruikt om zich te vestigen als de go-to 'Gundam'-specialist.

Experience center

Side7 is echter meer dan alleen een webshop en een fysieke winkel. Het heeft zich ontwikkeld tot een experience center, waarin de kern van de ‘geek en nerd cultuur’ centraal staat. Hierbij ligt de nadruk op bordspellen, kaartspellen, model kits en collectables.

Het bijzondere aan Side7 is dat het niet alleen producten verkoopt, maar ook mensen introduceert in de wereld van deze hobby's. Als je de winkel binnenstapt en geen idee hebt waar je moet beginnen, is dat geen probleem. Het team van Side7 staat klaar om je rond te leiden en alles te laten zien. “Als je wilt, kun je plaatsnemen en helpen we je met het bouwen van de kits en/of het spelen van de spellen”, vertelt Dean.

Het uiteindelijke doel van Side7 is om mensen samen te brengen en plezier te laten delen in de hobby's die ze koesteren. “Ik denk dat het iets moois is wat wij aan Alphen en omstreken kunnen bieden”, aldus Dean. De winkel dient dus niet alleen als een plaats om producten te kopen, maar ook als een verzamelplaats voor liefhebbers van anime, spellen en bouwkits.

Opening

De opening vindt plaats op zaterdag 30 september. Je bent van harte welkom om een kijkje te nemen in het experience center van Side7 op Euromarkt 109-111.


Meer nieuws

Werken vandaag 09:36

Vacatureoverzicht: de nieuwste vacatures van week 48

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.  

Blog Opinie gisteren 19:59

MINERVA Tweede Kamer

Ik ben reuze benieuwd of Geert Wilders erin slaagt om alle gewenste neuzen dezelfde kant op te krijgen. Op papier is het kippiekak, maar in de praktijk is het reuze lastig. De VVD wil niet. Pieter Omtzigt doet moeilijk. BBB slaat met de vuist op tafel. Zoiets dus.

Politie en handhaving gisteren 17:09

Letselschadejurist vervolgd voor vermeende handtekeningvervalsing in Ridderhofzaak

Jurist Orlando Kadir wordt vervolgd door het Openbaar Ministerie. De Letselschadejurist is door een oud-cliënt, die Kadir bijstond tijdens de schadeafhandeling van de schietpartij in de Ridderhof in 2011, aangeklaagd. Er zou op een contract van Kadir een handtekening staan, echter zou de oud-cliënt deze er niet opgezet hebben.   

Politiek gisteren 14:56

Cliƫntenraad GO! voor Jeugd maakt zich zorgen

De cliëntenraad van jeugdzorgorganisatie GO! voor Jeugd is niet blij met de gang van zaken rond de overgang naar een Overheids-B.V. voor jeugdzorg. Voorzitter Ludy Heemskerk uitte haar zorgen over wachtlijsten, personeelsgebrek en communicatie. Wethouder Anouk Noordermeer haalde de kou uit de lucht met een aantal toezeggingen.