CAS Alphen
Advertorial Workshop

Hoe goed ken jij Alphen? Leer je stad beter kennen tijdens de cursusreeks 'Snap je Stad'

Hoe goed ken jij Alphen aan den Rijn? Is het nou een stad of dorp? In maart en april kun je terecht bij het Centrum voor Architectuur en Stedenbouw in Alphen aan den Rijn. Zij organiseren in maart een nieuwe cursureeks in het kader van 'Snap je Stad'.

Vele honderden Alphenaren gingen je voor bij deze cursus, die je een nieuwe kijk op je eigen omgeving geeft. Een must voor iedereen die meer van zijn eigen stad wil snappen. In het prachtige Parkvilla vertellen de gidsen van CAS in 4 avonden over het ontstaan en de groei van Alphen, van eind 19e eeuw tot nu. Van historische dijkstraten tot het vernieuwde centrum, van Rijn tot Zegerplas, van Diamantflat tot Burggooi, van Oudshoornseweg tot N11 en van nieuwbouwwijken tot prachtige monumenten: ze komen allemaal langs.

Er wordt aan de hand van foto’s en verhalen veel terug- en soms vooruit gekeken. Daarbij introduceert CAS op een praktische manier beroemde architecten en de werken die zij realiseerden, waarbij vooral de link met lokale voorbeelden gelegd wordt. Zo leer je de gebouwde omgeving van Alphen en van Nederland beter kennen en begrijpen. En zelfs verbanden te leggen tussen economie, kunst, samenleving en architectuur.

Je gaat zien dat ook in Alphen de afgelopen eeuw aansprekende en diverse architectuur gebouwd is, die het verhaal van de groei van deze stad vertelt. En dat er een hoop moois is verdwenen, maar gelukkig ook gebleven en is bijgekomen. Na de cursus bekijk je je eigen stad met andere ogen. De organisatie gaat uit van een leuke interactie met de cursisten en heeft weer veel nieuwe dingen te vertellen. Meer informatie is te vinden op de website van CAS Alphen.

De cursus duurt vier avonden en vindt plaats op woensdag 13 maart, 20 maart, 27 maart en 3 april 2024. De avonden beginnen om 20.00 uur, vinden plaats in het prachtige Parkvilla in Park Rijnstroom en duren tot ongeveer 22.30 uur (met een koffiepauze halverwege).

Inschrijven

Deelname aan de cursus kost € 35,-. Koffie of thee en roze koeken tijdens de pauze op alle avonden zijn bij deze prijs inbegrepen. Leuk voor jezelf, met vrienden of om kado te doen.

Je kunt je voor deze cursus opgeven via deze link, of bezoek de website hier!


Meer nieuws

Advertorial Thuiszorg gisteren 16:39

WIJdezorg, Habion en Vastgoed Zorgsector gaan samenwerken in Verde Vista

Zorgorganisatie WIJdezorg, woningcorporatie Habion en belegger in duurzame huisvesting Vastgoed Zorgsector slaan de handen ineen voor de toekomstige bewoners van Verde Vista in Zoeterwoude. Hiervoor hebben ze op vrijdag 16 februari een intentieovereenkomst ondertekend. De inzet is om op deze locatie een woonvorm voor ouderen te realiseren waarbij een actieve woon- en leefgemeenschap gevormd wordt.

Justitie gisteren 14:05

Alphense letselschadejurist beschuldigd van vervalsen handtekeningen in Ridderhof schietpartij-zaak

Alphense letselschadejurist Orlando K. zou handtekeningen hebben vervalst van (ex-)cliënten die betrokken waren bij het Ridderhof schietdrama in 2011. Het Openbaar Ministerie (OM) beweert dat K. straf verdient voor het vermeende vervalsen, waardoor hij zelf een hogere vergoeding zou hebben gekregen. De Alphenaar ontkent de beschuldigingen en beweert dat er geen sprake is van vervalsing.

Politie en handhaving gisteren 11:42

Politie zoekt dringend naar vermiste Alphenaar

De politie is dringend op zoek naar Maarten Dickhoff, een 44-jarige man uit Alphen aan den Rijn die sinds 24 januari vermist is. Hij werd voor het laatst gezien in de omgeving van Gent, België.

Politie en handhaving gisteren 10:28

Politie Alphen waarschuwt voor valse telefoontjes

De afgelopen periode heeft de politie herhaaldelijk meldingen ontvangen van burgers die vreemde telefoontjes ontvangen. De meldingen betreffen telefoontjes waarbij de beller zich voordoet als een politieagent. Tijdens deze gesprekken wordt beweerd dat de persoon in kwestie gelinkt is aan criminele activiteiten, met name woninginbraken.

Advertorial Overige gisteren 09:17

Nieuwe cursus over iconische filmcomponisten bij Parkvilla

Hoe kijk je naar Once Upon a Time in the West als je de filmmuziek weglaat? Wordt de spanning van een film als Jaws niet een stuk minder wanneer je die onheilspellende bastonen niet hoort? Filmmuziek is een onlosmakelijk onderdeel van onze filmbeleving. Het versterkt emoties en geeft de beelden een extra laag. De juiste combinatie van melodieën, harmonieën en ritmes roepen bij ons spanning, vreugde, verdriet of angst op. Filmexpert Rudi de Boer neemt je vanaf 11 maart in 4 colleges mee in de magische wereld van de filmmuziek.