Mitchell Rietveld
Advertorial Sport

Hoe je goede voornemens dit jaar wél standhouden

Heb jij jouw goede voornemens voor 2023 ook al aan de kant geschoven? Wees gerust: dan ben je niet de enige. Maar het is nog niet te laat.

Het nieuwe jaar is inmiddels al een paar weken begonnen. Dat betekent nieuwe rondes, nieuwe kansen en ideeën over dingen die we dit jaar écht anders willen gaan doen. Dat het een groot deel van de mensen niet lukt om die goede voornemens vast te houden is geen nieuws. De goede voornemens zorgen er zelfs vaak voor dat je het gevoel hebt dat je ook dit jaar wéér hebt gefaald.

Het kan anders, echt. JONG Personal Training helpt je een eindje op weg.

1. Ga voor haalbaar

Verandering is lastig en kost tijd! Is het verschil te groot met hoe je het eerst deed, dan is de kans groot dat je nieuwe levensstijl geen stand houdt. Stel doelen waarvan je denkt ze goed vol te kunnen houden. Stel daarnaast niet te veel doelen voor jezelf. Kies er één of twee en zorg dat je je daarop focust. Verandering is moeilijk, helemaal als dat er (te) veel zijn. 


Dus niet: Een nieuwe baan, 15 kg kwijt, stoppen met roken en de marathon van New York lopen. Als je jezelf een doel stelt dat je ook daadwerkelijk kunt behalen, krijg je daar weer de energie en motivatie van om je op een volgend doel te focussen.

2. Kies voor het nieuwe jaar een onderwerp

Wat helpt is om een onderwerp te kiezen dat dat jaar centraal staat. Bijvoorbeeld: "Dit jaar wil ik me fitter voelen". Je fitter voelen is je doel. Meer sporten en gezonder eten zijn slechts een middel om dit doel te bereiken. 


Dus niet: "Ik moet vijf keer per week in de sportschool staan en mag NIKS lekkers meer eten". 
Hoe je je doel gaat bereiken kun je op verschillende manieren invullen en het hele jaar door bijstellen. Bijvoorbeeld in de zomer lekker op de fiets naar het werk en in de winter een sportmaatje zoeken.


3. Geef niet bij de eerste tegenslag op!


Wees niet te streng voor jezelf! Verandering kost tijd en een keer terugvallen in oude gewoontes is geen doodzonde. Belangrijker is dat je niet denkt dat alles voor niets geweest is, maar dat je de draad weer oppakt.

JONG Personal Training kan je als geen ander helpen om jouw gestelde doelen op het gebied van fit zijn, afvallen of aankomen te behalen. Zij bepalen samen een realistisch doel dat bij jou past!

JONG Personal Training helpt je stap voor stap dichter bij je doel te komen, ook als het even tegenzit of als je een keer terugvalt. Je kunt hen altijd vragen stellen of om hulp vragen. JONG Personal Training gaat voor blijvend resultaat!



Wil jij volgend jaar met een lach terugkijken op 2023 en trots zijn op jezelf? Meld je dan nu aan!


Meer nieuws

Advertorial Winkelen gisteren 17:11

End of season sale bij Mountain Lifestyle - Hoge korting op nieuwste collecties

Scoor deze zondag alvast je nieuwe wintersportoutfit voor het nieuwe wintersportseizoen tijdens de end of season sale bij Mountain Lifestyle! De beurs vindt zondag 28 april tussen 12:00 en 17:00 uur plaats bij wintersportkledingwinkel Mountain Lifestyle te Alphen aan den Rijn. De kortingen lopen op tot 80% dus het is de ultieme mogelijkheid om te komen shoppen voor je gave wintersport outfit!

Politiek gisteren 15:53

Meer en betere busverbindingen via Qbuzz

Qbuzz neemt de busconcessie van Arriva over. Dit betekent dat er vanaf 2025 bussen van Qbuzz zullen rijden. De vervoerder heeft een nieuw vervoerplan voor 2025 gepresenteerd met aanzienlijke verbeteringen voor Alphen aan den Rijn en de regio. Het gaat daarbij vooral om beter en regelmatiger vervoer, ook ’s nachts en in het weekend.

Sport gisteren 14:38

Nieuwe Sloot tennisster Diede de Groot wint Oscar voor sport

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de felbegeerde Oscar voor 'Sporter van het Jaar met een beperking' gewonnen. De Groot was al eerder was genomineerd, maar heeft nu eindelijk de erkenning gekregen voor haar prestaties door middel van een Oscar.

Advertorial Beauty en verzorging gisteren 13:19

Ontdek de persoonlijke aanpak van Complete Skincare!

Bij Complete Skincare begrijpen ze dat je huid voortdurend verandert en daarom geloven ze niet in standaardbehandelingen. “Onze aanpak is gebaseerd op je unieke huidconditie die bij elk bezoek kan verschillen”, vertelt Madeline, eigenaresse van Complete Skincare. Ben jij benieuwd naar de persoonlijke benadering? Lees verder om meer te ontdekken over de unieke behandelmethode van Complete Skincare.

Politie en handhaving gisteren 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.