Hoe kom je van je verkoudheid af?

Ja, het weer die tijd van het jaar aan het worden. De blaadjes vallen van de boom, regen, koud en.. snotteren en hoesten. Heel irritant! We geven je in deze blog een paar broodnodige tips om zo snel mogelijk van je verkoudheid af te komen en weer fris en fruitig door het leven te gaan.

1. Veel drinken
En dan bedoelen we geen wijntjes. Ook koffie is het beste om even te laten staan, omdat deze twee vocht van je lichaam onttrekken. Veel water of (groene) thee drinken is de beste manier om gehydrateerd te blijven. Als je lichaam goed gehydrateerd is, werken je lymfeklieren namelijk beter en die zijn heel belangrijk in de strijd tegen bacteriën en virussen.

2. Gorgelen met zout water
Uit onderzoek is gebleken dat wanneer je drie keer per dag gorgelt met zout water je minder kans hebt om verkouden te worden en de symptomen in geval van een verkoudheid sneller verdwijnen. Hoe doe je het? Vul een glas warm water en doe daar een halve theelepel zout bij. Hiermee gorgel je een paar seconden en spuug je het daarna uit.

3. Honing
Nog een populaire huis-tuin-en-keukentrucje om van je verkoudheid af te komen, is honing. Het verzacht niet alleen je keel als je een lepeltje honing door je thee mengt, maar het blijkt ook dat het je herstel nog eens bevordert.

4. Eiwit
Het verkouden lijf heeft eiwitten nodig. Eiwitten ondersteunen de organen waar het verkouden gevoel vandaan komt en waar witte bloedcellen massaal worden vernietigd. Ook al heb je geen eetlust, zorg dat je aan je eiwit komt. En blijf uit de buurt van eten dat vet is, zoals braadvlees. Gebraden, gefrituurd, vet voedsel is zwaarder verteerbaar en onderdrukt waarschijnlijk ook je immuunsysteem.

5. Neem rust
Verkoudheid krijg je niet zomaar. Een te laag immuunsysteem zorgt er voor dat je verkouden bent geworden. Het is tijd voor rust. Probeer dit voor jezelf zo veel mogelijk realiseren. Ga op tijd naar bed. Een tekort aan slaap maakt je vatbaar voor een verkoudheid. Een normale verkoudheid duurt gemiddeld 1 week. Neem je jezelf niet serieus, dan kan de verkoudheid weken aanhouden.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 08:43

Persoon onder invloed springt meerdere keren van trap

In de nacht van zondag 17 op maandag 18 november reageerde de politie op een persoon die onder invloed van drugs compleet door het lint ging. Hierbij raakte de persoon en een agent gewond.

Evenementen gisteren 11:53

Begin december opnieuw Midwinter Fair in Archeon

In het weekend van zaterdag 7 en zondag 8 december vindt de 17e editie van de Midwinter Fair in Archeon plaats. Tijdens het winterse festival gaat Archeon terug naar de oorsprong, naar de viering van de Midwinter.

Advertorial Horeca 16 nov. 2019 15:31

Voel je thuis bij Snackbar de Van Nesstraat

Als je binnenkomt word je ontvangen met een glimlach. En sinds kort bieden ze ook tafelservice aan. Welkom bij Snackbar de Van Nesstraat.

Evenementen 16 nov. 2019 14:02

Sinterklaas gearriveerd in het Alphense centrum

Sinterklaas en zijn Pieten zijn zaterdagochtend weer aangekomen in Alphen aan den Rijn. De goedheiligman kwam rond 11:30 uur aan op het Rijnplein, waar duizenden ouders en kinderen zich hadden verzameld.