Josh Walet
Advertorial Sport

Hoe Mariusz zijn diabetes overwon dankzij Potential Health Club

Mariusz (55) leidde een druk leven als eigenaar van een schoonmaakbedrijf en merkte nauwelijks dat zijn gezondheid achteruitging. In 2016 werd bij hem diabetes type 2 vastgesteld. Jarenlang worstelde hij met zijn gewicht en bloedsuikerwaarden, zonder blijvende resultaten, totdat hij bij Potential Health Club een ommekeer vond die zijn leven veranderde.

Hij herinnert zich nog goed het moment waarop hij zich realiseerde dat er iets ernstig mis was: “Ik was doodmoe, voelde me enorm beroerd en kon amper mijn bed uitkomen. Bij een bloedonderzoek ontdekte de huisarts dat mijn nuchtere bloedsuiker 19 was, terwijl dit bij gezonde mensen tussen de 5 en 7 ligt. De huisarts zei dat als ik niets zou doen, ik mijn volgende verjaardag misschien niet eens zou halen.”

Met een gewicht van 136 kilo begon Mariusz te wandelen en viel bijna 10 kilo af in twee maanden. Verschillende specialisten brachten echter geen blijvende verbetering. "Ik heb alles geprobeerd, van diëtisten tot acupunctuur, maar niets hielp."

Het keerpunt bij Potential Health Club

Eind september 2023 ontmoette Mariusz Sem, een personal trainer bij Potential Health Club. "Sem trok mijn aandacht omdat hij zijn klant op een totaal andere manier begeleidde dan ik gewend was." Onder begeleiding van Sem begon Mariusz zijn traject bij Potential Health Club, waarbij hij zes keer per dag gebalanceerde maaltijden at. In de eerste maand viel hij 9 kilo af. Na drie maanden was zijn nuchtere bloedsuiker gedaald van 19 naar 9,8. “Toen begon er een lichtje te branden. De combinatie van de juiste samenstelling van de maaltijden, de frequentie van de maaltijden per dag, de hoeveelheid die je per keer binnenkrijgt en de juiste instelling om te gaan trainen. Alles bij elkaar werkt echt super.”

Nieuwe levensstijl

Mariusz traint nu elke dinsdag en donderdag bij Potential Health Club en maakt daarnaast lange wandelingen. Uiteindelijk werd hij officieel diabetesvrij en gebruikte hij geen medicatie meer. "Ik voel me nu energiek en enthousiast na elke training. Mijn leven is compleet veranderd." Thuis is de sfeer ook verbeterd. "Mijn dochter zei laatst: ‘Ik ben blij dat ik mijn vader weer terug heb.’ We kunnen nu samen stoeien en 's avonds naar het strand gaan. Zelfs mijn vrouw is blij. Ik ben veel actiever.” Met een gewichtsverlies van 136 kilo naar 100 kilo streeft hij ernaar om nog 18 kilo af te vallen. "Ik wil zo fit worden dat ik over een jaar tien pull-ups kan doen", aldus Mariusz.

Kracht van begeleiding

De begeleiding bij Potential Health Club, inclusief het 21-dagen programma met dagelijkse e-mails vol informatie en voedingsadvies, hielp Mariusz enorm. “In de eerste periode heeft dat mij enorm geholpen. Dan besef je pas hoeveel dingen je verkeerd doet of die je niet wist. Ik miste enorm veel voedingsstoffen, alles was altijd ontstoken. Nu ben ik gewoon vrij van ontstekingen.”

Mariusz is dankbaar voor de steun van het team van Potential Health Club. "Ik ben 55, maar nu krijg ik pas het gevoel dat ik leef! Tijdens het trainen denk ik heel vaak dat ik niet meer kan. Dan staat Sem vol vertrouwen naast me: ‘Jawel joh, even uitpersen die laatste, je kan het!’ En dan doe je het!”

Geïnspireerd door Mariusz zijn succesverhaal? Neem contact op met Potential Health Club voor een persoonlijke kennismaking en ontdek wat ze voor jou kunnen betekenen. Plan nu je intake en zet de eerste stap naar een actiever en gezonder leven. Klik hier om te beginnen!


Meer nieuws

Overige vandaag 16:27

Alphenaar Lars voltooit historische Noordzee-oversteek op waterstofboot

Lars Wielinga (25) uit Alphen aan den Rijn heeft samen met het TU Delft Hydro Motion Team geschiedenis geschreven door op 11 juli 2024 als eerste met een volledig waterstof aangedreven boot de Noordzee over te steken van Nederland naar het Verenigd Koninkrijk.  

Calamiteiten vandaag 13:37

Fietsster gewond bij aanrijding op de Noorderkeerkring

Zaterdagochtend heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een fietser en een auto op de Noorderkeerkring in Alphen aan den Rijn. Het ongeval vond plaats rond 12:00 uur en leidde tot een snelle inzet van de hulpdiensten, inclusief de traumahelikopter.  

Werken vandaag 12:09

Vacatureoverzicht week 28: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Advertorial Overige gisteren 17:01

Remco Kouwenhoven van ProviderCheck deelt handige tips om te besparen op internet en sim-only abonnementen

In deze tijden waarin alles steeds duurder wordt, is het voor veel mensen een uitdaging om de maandelijkse uitgaven onder controle te houden. Vandaag spreken we met Remco Kouwenhoven, Alphenaar en medeoprichter van vergelijkingswebsite ProviderCheck. Hij geeft ons enkele waardevolle tips om te besparen op internet en sim only abonnementen. We zitten met hem aan de koffie om te horen welke adviezen hij voor zijn dorpsgenoten heeft.