Rode Dorp Alphen

Hoe staat het ervoor met de werkzaamheden in het ‘Rooie Dorp’?

Het Rode Dorp, in de volksmond ook wel Rooie Dorp, in Alphen wordt herontwikkeld. Dit wordt gedaan in meerdere fases. Momenteel wordt volop gewerkt aan ‘fase 2’. Maar waar zijn ze nu eigenlijk mee bezig?

De fundering van de woningen die gebouwd worden in de tweede fase van de herontwikkeling van het Alphense Rode Dorp ligt er. “Momenteel zijn wij bezig met het realiseren van het leidingwerk in de fundatie waarna de begane grond vloeren worden gemonteerd. Maandag 13 februari starten we met het monteren van de eerste prefab wanden en vloervelden met behulp van de rupskraan die op de bouwplaats staat”, begint de organisatie.

Zodra deze wanden en vloervelden staan zal het snel gaan, volgens de projectontwikkelaar. Dan kunnen de daken er namelijk op. “De eerste steigers zijn al neergezet en we verwachten rond week 9/10 de eerste daken erop te kunnen leggen. De eerste daken worden op het eerste bouwblok aan de Brittenruststraat gelegd, zodat de metselaars aansluitend in week 10/11 kunnen starten met het opmetselen van de buitenmuren.” Daarna zullen langzamerhand aan de eerste woningen afbouw werkzaamheden plaatsvinden.

Verkeer

Wat betekenen deze ontwikkelingen voor jou? Er zal de komende weken veel gebeuren. Dit betekent dat er dus ook meer transportbewegingen van vrachtverkeer en kranen zullen zijn. “Hier kun je als omwonende ongemak van ervaren, met name aan onze aan- en afvoerroute aan de Jan Nieuwenhuijzenstraat.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Beauty en verzorging gisteren 16:43

Stralend van binnen en van buiten? Ontdek Transformational Cupping bij Chi & Zo

Wil je van je cellulite af en wil je die plattere buik? Of heb je genoeg van die aanhoudende hoofdpijn? Voel je je belemmerd door rugpijn, zware benen of pijnlijke knieën? Zoek niet verder, want de oplossing is er: Transformational Cupping. Deze fantastische methode kan je van al deze klachten af helpen of doen verminderen.

Milieu en duurzaamheid gisteren 15:21

Starten met duurzaamheid en voedselvoorziening

Nu vandaag de dag veel producten in de supermarkt duurder worden en vaak ook van ver komen, loont het om zelf voedsel te verbouwen en lokale producten te kopen. Dit draagt bij aan betaalbaar, duurzaam en lekker leven! Om hier meer over te leren ben je zaterdag 20 april welkom bij de Groene Inspiratiemarkt van het Huis van Duurzaamheid.

Advertorial Politiek plein gisteren 14:10

GroenLinks blij met sluiting Ziendeweg voor doorgaand verkeer

GroenLinks is blij, want de Ziendeweg wordt autovrij. Volgens de partij betekent dit een enorme verbetering voor natuur, dieren en mensen die in dit gebied willen fietsen en wandelen. GroenLinks heeft hiervoor druk uitgeoefend in de raad, via acties, en door steun aan bezorgde omwonenden.

Maatschappelijk gisteren 12:59

Goede doelen ontvangen cheque van Stichting Kringloop Alphen

Goede doelen in Alphen aan den Rijn ontvingen deze week een hartverwarmende verrassing van Stichting Kringloop Alphen. Elk jaar streeft de stichting ernaar een bedrag aan goede doelen te schenken. Na een oproep aan klanten, personeel en andere geïnteresseerden werden tien organisaties geselecteerd om een cheque te ontvangen, variërend van 500 tot 1500 euro, afhankelijk van hun verzamelde punten.

Politie en handhaving gisteren 11:45

Insluiper betrapt en gearresteerd met pepperspray op zak

Afgelopen weekend werd de rust van een bewoner aan de Blijenbergstraat in Alphen aan den Rijn ruw verstoord toen er plotseling een ongewenste gast in de woning stond. De bewoner zag tot zijn verbazing een vreemde man in zijn huis staan, met zijn portemonnee in zijn hand.

Maatschappelijk gisteren 10:32

Inzamelingsactie sportkleding bij Scala College voor SPORT JE OOK MEE?!

Deze week start op alle vestigingen van het Scala College een bijzondere inzamelingsactie van sportkleding voor het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers worden aangemoedigd om gebruikte sportkleding te doneren door deze tot en met dinsdag 23 april in te leveren bij speciale containers in de hal. Gisteren stonden de eerste docenten en leerlingen al klaar om hun bijdrage te leveren.