Rode Dorp Alphen

Hoe staat het ervoor met de werkzaamheden in het ‘Rooie Dorp’?

Het Rode Dorp, in de volksmond ook wel Rooie Dorp, in Alphen wordt herontwikkeld. Dit wordt gedaan in meerdere fases. Momenteel wordt volop gewerkt aan ‘fase 2’. Maar waar zijn ze nu eigenlijk mee bezig?

De fundering van de woningen die gebouwd worden in de tweede fase van de herontwikkeling van het Alphense Rode Dorp ligt er. “Momenteel zijn wij bezig met het realiseren van het leidingwerk in de fundatie waarna de begane grond vloeren worden gemonteerd. Maandag 13 februari starten we met het monteren van de eerste prefab wanden en vloervelden met behulp van de rupskraan die op de bouwplaats staat”, begint de organisatie.

Zodra deze wanden en vloervelden staan zal het snel gaan, volgens de projectontwikkelaar. Dan kunnen de daken er namelijk op. “De eerste steigers zijn al neergezet en we verwachten rond week 9/10 de eerste daken erop te kunnen leggen. De eerste daken worden op het eerste bouwblok aan de Brittenruststraat gelegd, zodat de metselaars aansluitend in week 10/11 kunnen starten met het opmetselen van de buitenmuren.” Daarna zullen langzamerhand aan de eerste woningen afbouw werkzaamheden plaatsvinden.

Verkeer

Wat betekenen deze ontwikkelingen voor jou? Er zal de komende weken veel gebeuren. Dit betekent dat er dus ook meer transportbewegingen van vrachtverkeer en kranen zullen zijn. “Hier kun je als omwonende ongemak van ervaren, met name aan onze aan- en afvoerroute aan de Jan Nieuwenhuijzenstraat.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winkels gisteren 17:06

Geen last meer van warme nachten

Dit weekend kunnen de temperaturen oplopen tot 30 graden. Zie je er ook zo tegen op? Die warme zomernachten… Bloedheet in bed en zwetend wakker worden. Gelukkig kan dat anders! Met Dutch Dream Slaapcomfort kom je goed voorbereid de warme zomernachten door.

Gemeente gisteren 15:59

Gemeente onderzoekt ondermijning in buitengebied

In augustus 2022 heeft de Gemeente een onderzoek gestart naar ondermijning in het buitengebied. Dit onderzoek, waarbij 198 adressen zijn bezocht, is onlangs afgerond.